בראוניז שוקולדי מושחת לאוהבי שוקולד אמיתיים

בראוניז שוקולדי מושחת לאוהבי שוקולד אמיתיים
בראוניז טבעונים עם שוקולד אמיתי

בראוניז מושלמים לאוהבי שוקולד אמיתי.

ימים מלאים בעשיה. פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, אני ואיתי על הסירים, ריחות של הודו בכל מקום.
אז לקחתי קצת הפסקה מכתיבה פה בדף.
אבל היום יש לאיש שלי יומולדת ואם יש משהו שהוא באמת באמת אוהב (אחרי בפלות של עלית. אני יודעת. הזוי) זה שוקולד.
אז הכנתי לו את בראוניז הפלא.
למה פלא? הכנתי את הבראוניז האלה בשלל וריאציות וכדרכי ניסיתי להפוך אותם לבריאים יותר. למרבה ההפתעה הגירסה הטעימה ביותר יצאה דווקא זו, עם הקמח כוסמין המלא וסוכר הקנים. הם כ"כ פאדג׳יים שדווקא הדחיסות של הכוסמין ממש מחמיאה להם, ויש בהם כמות שוקולד פלילית שמגיעה רק לילד יומולדת.

בראוניז טבעונים עם שוקולד אמיתי
אל תוותרו על אספרסו איכותי ליד הבראוניז

 

אל תשאירו אותם יותר מדי זמן בתנור. סוד ההצלחה שלהם הוא להוציא אותם ברגע הנכון, ואם כבר עדיף רגע קודם מרגע מאוחר מדי.
10 דקות עבודה ו-20 דקות אפיה והעוגה שלכם, רק תדאגו לה לקפה טוב שיארח לה לחברה ואולי גם לאוהב שוקולד אמיתי שידע להעריך אותה 😉

בראוניז טבעונים עם שוקולד אמיתי

המתכון מבוסס על הבלוג המתוק הזה, עם שינויים שלי.

מומלץ להכפיל כמויות:

מה צריך (לתבנית של 15X15)

  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 100 ג׳ שוקולד מריר קצוץ (רצוי 70% מוצקי קקאו)
  • 1/2 כוס סוכר קנים או סוכר קוקוס
  • 1/4 כוס מייפל אמיתי
  • 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפיות נס קפה/שוט אספרסו
  • 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • 75 ג׳ שוקולד מריר קצוץ

הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות.
1. בבאן מארי (סיר אדים) ממיסים 100 גרם שוקולד + שמן קוקוס. כשנמס מכבים את האש.
2. מוסיפים לשוקולד המומס סוכר, מייפל, קורט מלח. מערבבים.
3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים לאיחוד.
4. מוסיפים וניל, קינמון וקפה.
5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לאיחוד.
6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
7. אופים על 175 מעלות כ-20 דקות. העוגה צריכה לצאת לחה ויציבה.

טיפ: כל תנור מתנהג קצת אחרת. תבדקו את העוגה אחרי 18 דק׳, אם צריך תמשיכו לאפות עוד שתי דק׳ אבל אל תתפתו להשאיר יותר, שלא תתייבש לכם.

הערות

  • את קמח הכוסמין ניתן להחליף לקמח לבן. אם רוצים קמח מלא רגיל מומלץ להמיר בחצי לבן וחצי מלא, כיוון שקמח מלא מתנהג אחרת מכוסמין ונותן תוצאה כבדה יותר.
  • ניתן להחליף כמובן סוכר קנים/קוקוס בסוכר לבן.
  • אם ממש לא אוהבים את טעמו של שמן הקוקוס אפשר להמיר בשמן נייטרלי אחר.

יש למתכון הזה 2 תגובות

  1. היי, רוצה להכין אבל נגמר לי המייפל. אפשר להחליף במשהו, סילאן / עוד סוכר ?

    1. בתכלס אפשר גם פשוט לא להוסיף או קצת סילאן במקום.

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!