לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

זה החורף הזה שבא פתאום, האור ההולך וקטן, הציפיה הדרוכה להתארכות הימים, הציפיה לגשם, הגינה שעולה על גדותיה, והחג שמתקרב שמאיצים בי לצאת החוצה.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

ושם בחוץ, מרבדים של ירוק. טרי ורך. מזמין לצנוח לתוכו ולהיעטף בשמיכה של עלים וטל. העלים עוד קטנים, רכים ומלאי טעם. החורף עוד לפניהם. עלי הגדילן כבר מצמיחים קוציהם בשוליים, אך הם עוד רכים ולא מזיקים. עלי החוביזה משתרעים כמרבד יפהפה באלף גוונים של ירוק.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

אז צנחתי. ונתתי לאדמה ולעלים לעטוף אותי בשקט. ובחיים.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

ומה נכין לחנוכה? לביבות בטטה כבר הכנו, גם לביבות כרישה ושקדים מהממות, ואפילו לביבות תפוחי אדמה של פעם, כשהיינו ילדים.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

השנה מתחשק לי להתפרע. עלים ירוקים מהטבע, עם "גבינת" מוצרלה קשיו, שקדים קצוצים, בורגול, אפילו סומאק נכנס שם בפנים, הכל בטעם עדין של רעננות חורפית מקומית.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

אה, והן אפויות בתנור. ולא מרגישות ככה בכלל.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות, עם "גבינת" מוצרלה קשיו, שקדים ובורגול.

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות

ל"מוצרלה" קשיו

  • 1/4 כוס קשיו טבעי מושרה 10 דקות במים רותחים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית סירופ מייפל
  • 1 כף שמרי בירה (לא חובה)
  • 1 כף אבקת אגר
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן קוקוס או: חמאת קקאו מומס
  • 1.5 כוסות מים

ללביבות

  • 4 כוסות עלי חוביזה/גדילן/עולש/מנגולד/תרד דחוסות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים
  • 1/2 כוס בורגול דק מושרה ל-5 דקות ב1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כוס מוצרלה קשיו
  • 2 כפות סומאק
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • שמן זית לשימון התבנית
  • שומשום שחור ולבן לציפוי

למטבל יוגורט סויה

  • 1 חבילה טופו משי
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 שן שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם

לעבודה

  1. מכינים מוצרלה קשיו: את כל הרכיבים למוצרלה מבלנדרים עד למרקם חלק מאוד. יצא נוזל לבן ונוזלי. מעבירים אותו לסיר עם תחתית די עבה ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות. הנוזל יתחיל להסמיך ולאחר מכן יהפוך לצמיגי ונמתח. מעבירים את הגבינה לכלי ולמקרר (או למקפיא אם אין זמן לחכות). אני מכינה תמיד כמות כפולה ושומרת למקפיא לכל מקרה של פיצה פתאומית או מאפה שדורש מוצרלה.
  2. ללביבות: קוצצים את העלים ומקפיצים אותם קלות במחבת רחבה עם מעט שמן זית, עד שהם מאבדים מנפחם וצבעם מתכהה. מכבים את האש ומוסיפים: בורגול, מוצרלה קשיו, בצל, שקדים, סומאק, מלח ופלפל, טחינה. מערבבים עם כף ואחר כך בידיים עד ליצירת מסה דביקה.
  3. מלבבים לביבות עגולות ופחוסות. טובלים כל לביבה בתערובת השומשום הצבעוני. מסדרים על גבי נייר אפייה משומן קלות בשמן זית. מזלפים עוד טיפונת שמן זית מעל.
  4. אופים על 200 מעלות כ-20 דקות.
  5. מכינים מטבל יוגורט סויה: מכניסים את כל רכיבי היוגורט למיכל הבלנדר. טוחנים עד למרקם משחתי וקליל. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ לתבל בעירית קצוצה או נענע.

הארות

  • ללביבות נטולות גלוטן המירו את הבורגול בקינואה.
  • אפשר להחליף את השקדים בכל אגוז שאתם אוהבים ויש בבית.
  • את מעטפת השומשום אפשר להחליף בפנקו (פירורי לחם יפנים).
  • ניתן להשתמש בכל עלה אכיל ששמתם עליו את ידכם מהבר או מהסופר.
  • כן, אפשר להשתמש ב"גבינה" קנויה. אבל יותר טעים להכין לבד.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
לביבות חוביזה וגדילן אפויות טבעוניות
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים