מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

זה הזמן הזה הירוק בשווקים. בחוץ אוטוטו הכל יצהיב, מהר מפעימות ליבנו, אך בשוק זוהי עונתם של ירקות האביב, שעונתם קצרה מהרף עין. ירקות שעבודה רבה הם טומנים בחובם ואת סוד טעמם יודעות רק נשים שקמטי צחוק בזוויות עיניהן. ירקות שדורשים ידיים שיודעות את המלאכה.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

ירקות האביב זקוקים לחברותא. לידיים מגויידות מיומנות ונשים שיושבות יחדיו, על שרפרפים נמוכים, בין ברכיהן קערה ענקית, ידיהן קולפות, פוצחות, חותכות ומנקות. פיהן צוחק ועיניהן דומעות.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

והנה אנחנו, בשיאו של האביב, קולפות, מפצחות, חותכות, כל אחת בביתה.

מתגעגעות.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

רגע לפני שייגמר, מחבת ירקות אביב, חמצמצה ומרעננת. פול ירוק, שום ירוק, שקדים ירוקים ולבבות ארטישוק טריים, פלחי לימון וקורטוב של אהבה. המחבת תקבל באהבה קציצות למיניהן, והיא תשתלב מצוין עם אורז לבן, או חלה טרייה.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

אם הזמן אינו מצוי בידיכם (בהחלט נדיר בימים אלה של קורונה), ניתן לקנות היום גם פול ירוק קפוא שעושה עבודה לא רעה, ולבבות ארטישוק קפואים או משומרים, אם כי אין תחליף לטעמם של הארטישוקים הטריים.

את תרמילי הפול יש לפצח ולבשל את הפולים הירוקים כדקה במים עם מלח. ניתן גם לקלף לאחר מכן את קליפתם הדקיקה, העוטפת את הפרי עצמו, אך לא חובה.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

לקילוף הארטישוק הצטיידו בקערה גדולה מלאה במים קרים עם הרבה לימון. תחילה חתכו את הגבעול כ3-4 ס"מ מתחת לליבת הארטישוק. לאחר מכן חתכו את העלים מכל הכיוונים ונקו את שכבת העלים הקשה המקיפה את הלב. חתכו את הארטישוק לשניים לאורכו, ונקו את השערות הקטנטנות שבמרכזו בעזרת סכין קטנה או כף. את הלבבות הנקיים יש לבשל במים עם לימון ומלח כ-10 דקות, לסנן ולהשאיר בצד. ניתן גם להכין ארטישוקים מוחמצים נהדרים לפי המתכון הזה למשל, ולהשתמש בהם גם למחבת הזו.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

את השקדים הירוקים יש לקטוף מהעץ (או לקנות בחנות) וניתן להשתמש בהם ממש כפי שהם, ישר אל תוך המחבת.

מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק

בשוק או בגינה

  • 2 כוסות פול ירוק קלוף ומבושל כדקה במים רותחים מומלחים.
  • 4-5 ליבות ארטישוק קלופות ומבושלות כ-10 דקות במים עם לימון ומלח
  • 1 כוס שקדים ירוקים שלמים או חצויים
  • 1 לימון קטן חתוך לקוביות על קליפתו ומנוקה מגרעינים
  • 2 ראשי שומר חתוכים לאורכם לפלחים עבים
  • 4-5 שיני שום פרוסות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 1/3 כוס יין לבן (אופציונלי)
  • 1/2 כוס מים

במטבח

  1. מחממים מחבת רחבה וגדולה או סוטאז'. יוצקים שמן זית וצולים את השומרים משני צידיהם עד הזהבה.
  2. מוזגים יין לבן ומחכים כדקה עד שהאלכוהול יתנדף.
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ממש בעדינות ומכסים לבישול של כ-5 דקות. מוזגים כחצי כוס מים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
  4. אם רוצים להוסיף קציצות יש להוסיפן בשלב הוספת המים, להניח על הרוטב כך שחציין יהיה מכוסה, ולכסות את הסיר, ולבשל יחד איתן כ-10 דקות.
  5. מגישים עם אורז לבן או חלה טריה.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
מחבת אביב של פול ירוק שקדים ירוקים וארטישוק
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה