מעשה בקציצה – קציצות פטריות וטופו ברוטב תרד "פאלאק"

מעשה בקציצה – קציצות פטריות וטופו ברוטב תרד "פאלאק"

קציצות רכות ונימוחות כמו ענן. מכניסים את כל הרכיבים יחד למעבד מזון, קוצצים, יוצרים קציצות ואופים. את השלמות הזו אפשר לאכול ככה אבל עוד יותר טעים להכניסן לרוטב מהביל. פה בחרתי להכניסן לרוטב של הפאלאק פניר, אבל אפשר כמובן לבשלן גם ברוטב עגבניות או בקארי תאילנדי ירוק עם חלב קוקוס. הן יקבלו את הרטבים בשלמות אליהן.

חוץ מזה הן טבעוניות, מלאות טעם, מלאות בריאות וללא גלוטן.

קציצות פטריות וטופו
כמה פשוטות ככה טעימות קציצות פטריות וטופו

יום שישי הגיע ואיתו הקדחת האוחזת אותי. נכנסת למטבח (ומי שמכיר את המטבח שלי יודע שאין הרבה לאן להיכנס. קטנצ׳יק החמוד הזה) מתחילה לרקוח ארוחת ערב. עוד אין לי שום קצה כיוון למה רוצה להכין. מוציאה את כל מה שקיבלתי מחוות שער הגן השבוע ובוהה בירקות. הם מצידם בוהים בי חזרה. ראשונים נבחרים החצילים. הלא אין ארוחת שישי שלמה בלעדיהם. קטנים ומבריקים. פורסת, משרה, מסננת, אופה. דוחסת לצנצנת עם רוטב פשוט פשוט. תכף יהיו מוכנים.

עוד מתכוני קציצות קציצות פראסה קציצות פטנט מאורז אדום

עיני נופלות על ערמה ענקית של תרד. עלים קטנים, שמנמנים ועסיסיים. הפור נופל – פאלאק. אבל מה בתוכו? מתחשק לי לגוון. לא שוב טופו מוקפץ. שולפת ממעמקי המקרר סלסילת פטריות, טופו, כוסברה ריחנית. תכף יהיו פה קציצות מטריפות.
מכניסה הכל למעבד מזון, כמה סיבובים. מוכן.
מגלגלת קציצות, מסדרת בתבנית ולתנור.
בנתיים מכינה את הפאלאק. רוטב תרד קרמי עם ניחוח ששולח אותי חזרה להודו…

קציצות פטריות וטופו טבעוניות

טוחנים מערבבים הכל, יוצרים קציצות עגולות פחוסות ולתנור

מתגעגעים להודו? נסו את המתכון שלי למלאי כופתה, או דאל הודי, או פקורה כרובית או מסאלה דוסה

קציצות פטריות וטופו ברוטב פאלאק אלוהי

מה צריך

לקציצות (30 קציצות)

  • 1 חבילת טופו
  • 1 כוס מיקס אגוזי מלך/שקדים
  • 1/2- סלסילת פטריות שמפניון
  • 1 כוס עלי כוסברה/פטרוזיליה/קייל
  • 1 שן שום
  • 1 כפית ג׳ינגר מגורד
  • 1 כוס אורז מבושל שנשאר מאתמול (אני השתמשתי באדום אבל הכל הולך)
  • מלח
  • פלפל גרוס טרי
  • 1 כף גאראם מסאלה

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מכניסים את הכל חוץ מהאורז למעבד מזון וטוחנים לעיסה כמעט חלקה. אני אוהבת שיש קצת קראנצ׳ים נגיסים כאלה מהאגוזים, אז לא טוחנת למרקם ממש חלק.
  3. מוציאים לקערה ומוסיפים את האורז. מערבבים. מתקנים תיבול אם צריך. ניתן להמיר את האורז בפירורי פנקו.
  4. יוצרים קציצות עגולות שטוחות עם ידיים מעט רטובות ומסדרים על נייר אפיה. אופים כ20 דקות עד שהקציצות מתייצבות.
  5. אפשר לאכול אותן ככה, ישר מהתנור או שאפשר להעביר לסיר בו בישלתם את רוטב הפאלאק. לבשל עם מכסה עוד כ-4-5 דקות ולכבות.
  • חשוב! לא לבשל אותן יותר מדי כדי שלא יתפרקו לתוך הרוטב, אבל הבישול הקצר הופך אותן לרכות, נימוחות ומושלמות.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קציצות פטריות וטופו ברוטב פאלאק אלוהי
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
41star1star1star1stargray מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 4 תגובות

  1. ואם אין לי אורז מאתמול?? 🙈

    1. אז תבשלי ותחכי למחר 😉
      סתאאם גם אורז טרי יעבוד יופי

  2. שים לב, בסעיף 5 יש קישור ל"פאלאק" תלחץ עליו ותגיע לרוטב. בהצלחה!

  3. לא ראיתי מתכון לרוטב.

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!