מרק כתום אסייתי עם ג'ינג'ר כוסברה וים של תוספות

מרק כתום אסייתי עם ג'ינג'ר כוסברה וים של תוספות

מרק כתום אסייתי עשיר בירקות כתומים, גי'נג'ר וכוסברה, מתובל בעדינות בחלב קוקוס. טבעוני, ללא גלוטן. את כל השפע הזה מכינים בעשרים דקות גג. עוד חצי שעה על האש ואתם נהנים ממרק כתום לוהט, עם ים של תוספות.

מרק כתום הוא מהמרקים הקלאסיים. אין מאמא שאין באמתחתה מתכון אחד לפחות למרק הזה. זהו מרק בטוח. מנצח. ילדים ומבוגרים כאחד יתענגו ממנו. ולא פחות חשוב, הוא כלום הכנה. מתאים בול למי שצריכ.ה לתקתק ארוחה רגע לפני שהילדים חוזרים מהגן/בית ספר מורעבים.

ומה עוד? הוא סופר בריא (מישהו אמר בטא קרוטן וויטמין A?) ואם רוצים אותו עוד יותר בריא אפשר לזרוק פנימה איזה כוס עדשים כתומות והופה, גם חלבון קיבלנו.

 

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 22 לנובמבר

סיור ליקוט של סוף הסתיו ותחילת החורף. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

 

על פניו זהו מרק קרם פשוט ומשעמם, אך מספיקה מחשבה יצירתית קטנה כדי להפכו למרק שוס שכולם יטרפו. אז מה עושים? ממלאים את הסל בשפע של ירקות כתומים. אני אוהבת שיש לפחות שלושה סוגים ומעדיפה שכמחצית הכמות תהיה בטטות והשאר גזר ואיזשהו סוג של דלעת. כך המרקם והמתיקות הם אידיאליים בעיני. מתחילים באידוי הבצל או הכרישה עם מעט שמן זית, מוסיפים ג'ינג'ר ושום, ירקות כתומים וממשיכים לאדות על שמן זית עוד כעשר דקות. אידוי זה, ללא מים ירכך את הירקות וירכז את טעמם. רק לאחר מכן מגיע שלב הוספת הנוזלים.

והכי כיף? להשאיר את המרק בסיסי ובהגשה להוסיף מלא מלא תוספות. כל אחד ומה שהוא אוהב. לדוגמה: כוסברה טריה קצוצה, שמן שומשום, צ'ילי גרוס, זרעי דלעת או חמניה ואפילו (השם תרחם) שקדי מרק צהבהבים ופריכים. יושבים מול הקמין, טובלים לחם איכותי ומרגישים חורף.

לעוד מרקי חורף מנחמים הכנסו למרק וישיסואז מקומי או מרק תאילנדי חריף אש וגם לצ'ורבה טורקי בחמש דקות.

 

כל תוספת מתקבלת בשמחה

מרק כתום אסייתי עם ג'ינג'ר וכוסברה וים של תוספות

מה צריך

  • 1 בצל חתוך גס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 4 בטטות בינוניות או 2 גדולות חתוכות לקוביות
  • 3 גזרים פרוסים לעיגולים
  • 1.5 כוסות דלעת (מכל סוג שיש) חתוכה לקוביות
  • 1 כוס חלב קוקוס (רצוי מסוג ארוי די בקרטון הירוק)
  • חופן כוסברה קצוצה גס
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • מים עד כיסוי

להגשה

  • חופן זרעי דלעת או חמניה קלויים על מחבת יבשה
  • חופן כוסברה קצוץ
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • צ'ילי גרוס

אפשר הכל או כלום או חלק וגם כל תוספת אחרת העולה על דעתכם.

איך מכינים מרק כתום

  • בסיר עם תחתית עבה מחממים מעט שמן זית ומיד מוסיפים לו בצל. מאדים תוך ערבוב מדי פעם עד שקיפות.
  • מוסיפים ג'ינג'ר מגורר ושום ומערבבים ומאדים עוד כדקה.
  • מוסיפים את כל הירקות למעט הכוסברה. מערבבים ומאדים ללא מים למשך כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • מוסיפים מים עד כיסוי בלבד, כוסברה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים לסיר הגיע לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות רכים ומתפרקים. מוסיפים חלב קוקוס וטוחנים לקרם חלק.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים חם עם שלל תוספות צבעוניות ומשמחות ורצוי עם לחם טרי וטוב ליד.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
מרק כתום אסיתי
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!