מרק קארי תאילנדי טבעוני חריף אש

מרק קארי תאילנדי טבעוני חריף אש

מרק תאילנדי חריף אשששששש🔥 ליום ראשון (ושני ושלישי ורביעי וחמישי ולפעמים גם למוצ"ש). הוא טבעוני, ממלא, מנחם ומחמם.

קארי אדום, חלב קוקוס, טופו ופטריות שיטקי, פלפלים חריפים והרבה הרבה ירוקים. 10 דקות הכנה ויש לכם ארוחה מלאה וחריפה.

המרק הזה נוצר בהדרגה, הוא משנה את פניו מדי פעם, אך הבסיס נשאר דומה: משחת קארי אדומה תאילנדית, חלב קוקוס, טופו, עלים ירוקים, פטריות שיטקי, צ׳ילי, אטריות אורז.

לפני שנתחיל- המרק הזה הוא הפתרון המהיר והמנחם שלי לכל ערב חורפי באשר הוא. הוא זריז ביותר, אבל, דורש הצטיידות של מצרכים אסייתים למזווה.

אז מה חובה שיהיה בבית:

  • משחת קארי אדום – לא להתבלבל עם התבלין קארי מדרס. משחת קארי תאילנדי כשמה כן היא. משחתית. בגדול יש אדומה, ירוקה וצהובה. אבל בין האדומות ניתן למצוא לא מעט סוגים. אני אישית אוהבת את משחת קארי מסאמאן או פנאנג. אבל גם הקופסה עם הקארי האדום תהיה מצוינת.
  • רוטב סויה איכותי כמו TAMARI למשל.
  • ג׳ינג׳ר טרי
  • חלב קוקוס (ממליצה על זה של AROY-D בקרטון ירוק).
  • פטריות שיטקי מיובשות.
  • מתחילים בקלייה יבשה של התבלינים
חלב קוקוס, משחת קארי, ג'ינג'ר ושום. פותחים את הקארי עד שהוא מתמוסס בחלב קוקוס.
שלב הטופו. מקפיצים כמה רגעים. בשלב זה כדאי להוציא את הקינמון, שלא ישתלט.

קארי תאילנדי מתחיל בפתיחת המשחה. את זה אפשר לעשות עם שמן או עם חלב קוקוס. במקרה הזה נתחיל בקלייה יבשה של זרעי הכוסברה ומקל הקינמון. לאחר כמה שניות נוסיף מעט חלב קוקוס, משחת קארי, ומשחת ג'ינג'ר-שום. נפתח אותם כמה שניות ומיד נוסיף את הטופו. כשהטופו עטוף טוב טוב מכל צדדיו, נוציא את מקל הקינמון (שלא ישתלט) ונוסיף בהדרגה את שאר הרכיבים. שימו לב – את הירוקים (כמו באקצ'וי או מנגולד) כדאי להוסיף ממש בסוף, כשהמרק מגיע לרתיחה, ככל שתבשלו אותם פחות כך הם יהיה צבעם עז יותר, וטעמם טוב יותר. את החריפות אני משאירה לכם לקבוע. לא אוהבים חריף? מוזמנים להשמיט את הפלפלים החריפים. אוהבים חריף? הוסיפו יותר.

האטריות – אני ממליצה על אטריות אורז דקיקות מלאות, אבל גם אטריות זכוכית יעבדו פה, וגם אטריות אורז רגילות. בכל מקרה, לא כדאי לבשלן יתר על המידה, פן יתפרקו במרק ויעכירו אותו.

ואזהרה לסיום: המרק הזה ממכר בטירוף. וטעים שאין לתאר. בואו מוכנים.

מרק קארי תאילנדי טבעוני

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 20 לדצמבר

סיור ליקוט חורפי. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

 

מרק תאילנדי חריף אש

מה צריך

  • 1 כף קארי אדום
  • 4 פטריות שיטקי מושרות עד ריכוך ופרוסות (שמרו את המים לבישול)
  • חצי חבילת טופו
  • כוס וחצי חלב קוקוס
  • כף גדושה גינג׳ר ושום טחונים/כתושים
  • 2 כוסות עלים ירוקים (באקצ׳וי/מנגולד/תרד/עלי קולורבי או ברוקולי וכו)
  • חופן קטן בצל ירוק
  • חופן קטן כוסברה
  • רוטב סויה
  • אטריות אורז (אני אוהבת את האטריות אורז מלא של השדה)
  • צ׳ילי גרוס או פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
  • מעט מיץ לימון
  • תבלינים שלמים: מקל קינמון וכף זרעי כוסברה שבורים מעט.

יאללה בואו נעשה קסמים במטבח

  1. בווק/סיר קטן קולים תבלינים שלמים כדקה עד שהניחוח עולה.
  2. מוסיפים מעט חלב קוקוס קארי אדום, ג׳ינג׳ר ושום ופותחים אותם בתוך החלב קוקוס. נוצרת מעין משחה נוזלית כזו. אליה מוסיפים את קוביות הטופו ומקפיצים מעט. מוציאים את מקל הקינמון.
  3. מוסיפים את פטריות השיטקי והמים שלהן. מוסיפים עוד 4-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים רוטב סויה, צ׳ילי טרי קצוץ או יבש גרוס לפי מידת החריפות הרצויה. מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ומביאים שוב לרתיחה.
  5. מוסיפיםאת האטריות. מבשלים עד שהאטריות מוכנות (4-5 דקות, אל תלכו לשום מקום).
  6. מוסיפים את הירוקים ממש ברגע האחרון, רק שיקבלו רתיחה ולא ממש בישול.
  7. מטפטפים מעט מיץ לימון. מוזגים לקערה ומשתדלים מאוד לא לקבל כוויה בלשון.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
מרק קארי תאילנדי חריף טבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
41star1star1star1stargray מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה תגובה אחת

  1. מרק כיפי כל כך, והוא כל כך נורה!

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!