מרק ריבולטה טוסקני או: "המרק של העניים"

מרק ריבולטה טוסקני או: "המרק של העניים"

הריבולטה הוא מרק של עניים. מספרים שבימי הביניים היו המשרתים מתאספים בערבו של יום ויוצרים ארוחה מהשאריות שהביאו להם האדונים. כך הורתח המרק מחדש ואליו הוכנסו חתיכות של לחם יבש, כדי לרככן.

מהמילה re boiled נגזר שנו של המרק – ריבולטה.

כמו רוב המאכלים הטוסקנים, גם לריבולטה שלל גירסאות, אך בכולן יופיעו הלחם מאתמול, שעועית לבנה, ירקות שורש שונים ועלי קייל או כרוב.

בגירסה שלפניכם המרק מתחיל את בישולו על האש ועובר אחר כבוד להמשך בישול בתנור. שלב זה אינו חובה אך הטעמים הנוצרים בתנור עמוקים וטעימים לאין ערוך לעומת בישול פשוט על הגז. במקור האיטלקי משתמשים בכרוב שחור, בזיליקום ולחם לבן, אני מחליפה את הבזיליקום בעלי מרוה, את הלחם הלבן במה שיש ואת הכרוב השחור בעלי מנגולד או פקעות שומר.

את הריבולטה אני אוהבת להכין ביום ראשון. יש בו אפקט מחמם ומנחם, נחמה שלדעתי כולנו זקוקים לה ביום הראשון של השבוע. וגם בונוס על הדרך – יש מה לעשות עם החלה שנשארה משבת.

מכניסים את הלחם ומחזירים לתנור לרבע שעה

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 22 לנובמבר

סיור ליקוט של סוף הסתיו ותחילת החורף. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

מרק ריבולטה – המרק של העניים

מה צריך:

  • 1 בצל גדול
  • 2 תפוחי אדמה צהובים חתוכים לקוביות
  • 2-3 גזרים פרוסים לעיגולים בעוסי ס"מ
  • 2 ראשי שומר פרוסים לאורך ואז לשישיות
  • 2 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות
  • 5-6 שיני שום
  • 4-5 גבעולי סלרי ועלים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 5-6 עגבניות בשלות חתוכות או אם אין עגבניות חתוכות משומרות איטלקיות (בבקשה לא רסק עגבניות).
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס טרי
  • 5-6 עלי מרוה קצוצים
  • 1 כוס לחם ישן קרוע לחתיכות

סיר שניתן להכניס לתנור

איך מכינים מרק ריבולטה?

  • בסיר גדול מאדים בצלים במעט שמן זית עד שקיפות.
  • מוסיפים עגבניות ומבשלים כ-10-15 דק׳ תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים אחד אחרי השני: גזר, שומר, קישוא, סלרי, שום. מאדים את כל הירקות עוד לפחות 10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים מים, שעועית לבנה מבושלת ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים מלח, פלפל, עלי מרוה קצוצים וחופן פטרוזיליה. מכניסים את כל הכבודה לתנור על 170-180 מעלות ומבשלים עוד כשעה.
  • מוציאים בזהירות. מוסיפים את קרעי הלחם ומחזירים לתנור לעוד כרבע שעה.

מומלץ להגיש עם לחם/פיתה מעט שרופים לספיגת הנוזלים והטעמים.

לסיכום
recipe image
שם המתכון
מרק ריבולטה טוסקני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 2 דירוגים

יש למתכון הזה 3 תגובות

  1. נראה מדהים! לא רשום כמה שעועית מבושלת להוסיף.

    1. תודה וצודקת… אוסיף. בערך 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

  2. כבר מכין…

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!