ניוקי בטטה רכים כמו ענן ברוטב עשבי תיבול

ניוקי בטטה רכים כמו ענן ברוטב עשבי תיבול

ניוקי בטטה טבעוניים, רכים ואווריריים, קריספיים מבחוץ, רכים מבפנים. מוקפצים בשמן זית, שום ועשבי תיבול מהגינה. כל כך טעימים שסיכוי טוב שהם לא יספיקו להגיע לצלחת.

ניוקי בטטה טבעוני
את הבצק מערבבים ממש קצת. לא ללוש!

בחזרה לשגרה - סיורים קולינריים סיורי ליקוט וארוחות

את אביב 2020 כנראה כבר לא נקבל, אבל הקיץ פה, ואיתו חוזרים להם הסיורים הצבעוניים בשווקים, בסמטאות העיר העתיקה, במחנה יהודה, או בשוק הכרמל וכרם התימנים. סיורי הליקוט חזרו גם הם, ואיתם ארוחות שף עונתיות, צבעוניות ועזות טעמים, תחת עץ התות.

לא מתאים לכם ארוע פרטי? החל משני הקרוב בכל יום שני לילות קיץ בגינה – טאפאסים ויינות מקומיים מלווים בקוקטיילים קיציים. פשוט להתקשר להזמין מקום.

לפרטים פשוט דברו איתי.

כבר הרבה זמן שאני מתכננת להתחיל לאהוב ניוקי. יש בהם איזה קטע. חמודים כאלה, ותמיד הם אחת משתי המנות היחידות הצמחוניות במסעדות עם הרבה בשר… אבל האמת, שבדרך כלל הם פשוט לא מוצלחים. קשים מדי, דחוסים, עם טעם לוואי של עמילן תפוח אדמה.

כשהם טובים, יש לומר, הם כל כך משמחים אותי. אמאמה…. טבעוניים הם בדרך כלל לא ממש.

אז החלטתי להכין לי ניוקי בעצמי. קודם כל המרתי את תפוחי האדמה בבטטות, כי הן כתומות ומשמחות ומתוקות, שיחקתי עם הכמויות והתוספות, עם צורות ההכנה השונות והתוצאה היא ניוקי בטטה מטורף, קריספי בחוץ, נמס בפה מבפנים, והרוטב? הם כל כך טעימים בפני עצמם שפשוט הקפצתי אותם עם קצת שמן זית, שום ועשבי תיבול וזהו. מושלמים!

ניוקי בטטה טבעוני

ניוקי בטטה טבעוני

לגבי הכמויות- הבצק צריך לצאת רך ודביק. יהיה קצת קשה לעבוד איתו אבל זה מה שיבטיח את רכותם וקלילותם של הניוקים. אז זהו המתכון הבסיסי, וממנו, נסו, אלתרו וספרו איך יצא😘

2 בטטות גדולות אפויות או מבושלות בשלמותן, קלופות ומעוכות. איך אופים בטטות שלמות? ככה

לזה להוסיף: בערך כוס וחצי קמח כוסמין מלא, 2-3 כפות שמרי בירה (לא חובה, אבל מוסיף טעם גבינתי), מלח, פלפל, בערך כף שמן זית. ולמה בערך? מכיוון שאת הבצק צריך להרגיש בידיים. הוא צריך לצאת רך ודביק, אבל גודל הבטטה משתנה וגם כמות המים שבה. ולכן כמות הקמח נגזרת ממשתנים אלו ויש להוסיפו בהדרגה.

את כל זה לערבב עד לעיסה אחידה. וזהו. לא ללוש. כמה שפחות עיבוד, הניוקי יצא אוורירי ורך יותר. הלישה משחררת את הגלוטן ותהפוך את הניוקי לדחוסים וקשים יותר.

הכי טוב לתת לזה לנוח איזה רבע שעה ואז להתחיל לעבוד.

יש 2 שיטות:

המלכלכת מבטיחה משטח מקומח למדי וים של בלאגן במטבח, אך ניוקים מעוצבים ויפים יותר.

העצלנית הזלפת הניוקי עם מזלף לסיר. קל ופשוט ופחות מלכלכך אבל הניוקים יוצאים פחות יפים.

נתחיל עם המלכלכת:

מקמחים משטח עבודה. לוקחים כל פעם חתיכה מהבצק מגלגלים אותה לנקניק ארוך מקומח היטב. חותכים לחתיכות של כ1.5 ס"מ.

מרתיחים מים בסיר בינוני ומוסיפים מלח. מעבירים כל פעם חלק מהניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים למעלה. זה לוקח 2-3 דקות. אפשר לתת עוד חצי דקה בישול וזה ימצק אותם טיפה יותר.

אחרי הסיבוב הראשון כבר תדעו אם דייקתם בעיסה או לא. אם היא יוצאת מתפרקת מדי צריך להוסיף מעט קמח.

מסננים את הניוקי המבושל ומניחים בצד, לחכות לשלב השני.

האופציה העצלנית:

ממלאים מזלף (כזה של קצפת) בבצק, וחותכים ישר לתוך הסיר חתיכות באורך של כס"מ וחצי. שיטה הרבה יותר קלה, הרבה פחות מלכלכת אבל יש יותר סיכוי שהם יתפרקו לכם ככה.

ניוקי בטטה טבעוני

רגע, עוד לא סיימנו…

את הניוקי המבושל מטגנים במחבת רחבה עם מעט שמן זית עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

אם מצליחים להתאפק ולא לנשנש הכל תוך כדי, מומלץ להוסיף רוטב שמן זית, שום ועשבי תיבול. אני השתמשתי בכל מה שיש לי בגינה: מרווה, לבנדר, רוזמרין, אזוב. וכמובן מלח ופלפל.

בשבוע שעבר אגב, קיבלתי בסל הירקות השבועי של חוות שער הגן הנפלאים צרור ענק של עלי מלוח, הוספתי גם אותם, והם יצאו קריספיים וטעימים להפליא.

שורה תחתונה, תנו ליצירתיות שלכם דרור והכינו ניוקי המון.

ניוקי בטטה טבעוני

בחזרה לשגרה - סיורים קולינריים סיורי ליקוט וארוחות

את אביב 2020 כנראה כבר לא נקבל, אבל הקיץ פה, ואיתו חוזרים להם הסיורים הצבעוניים בשווקים, בסמטאות העיר העתיקה, במחנה יהודה, או בשוק הכרמל וכרם התימנים. סיורי הליקוט חזרו גם הם, ואיתם ארוחות שף עונתיות, צבעוניות ועזות טעמים, תחת עץ התות.

לא מתאים לכם ארוע פרטי? החל משני הקרוב בכל יום שני לילות קיץ בגינה – טאפאסים ויינות מקומיים מלווים בקוקטיילים קיציים. פשוט להתקשר להזמין מקום.

לפרטים פשוט דברו איתי.

ניוקי בטטה טבעוניים ברוטב עשבי תיבול

מה צריך

  • 2-3 בטטות בינוניות צלויות בשלמותן בתנור כמו פה למשל או מאודות בשלמותן
  • 1-1.5 כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר)
  • 2-3 כפות שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף)
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • כף שמן זית

לרוטב שמן זית ועשבי תיבול

  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס דחוסה בעשבי תיבול: מרוה, רוזמרין, לבנדר, אזוב, טימין. מה שיש.
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • 1-2 שיני שום פרוסות דק

מה עושים

  1. מועכים את הבטטות בקערה ומוסיפים בהדרגה את הקמח. תתחילו מכוס, תערבבו ותראו אם צריך עוד. מוסיפים את כל רכיבי הניוקי. מערבבים ממש קצת. לא ללוש! התערובת צריכה להיות לחה ודביקה אבל יציבה.
  2. מעבירים את הניוקי לבישול בסיר מלא מים רותחים לפי אחת השיטות המפורטות למעלה. כשהניוקי צפים מוציאים אותם בעזרת כף רשת ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, שיני שום, מלח ופלפל. מקפיצים דקה שתיים. מוציאים ןומניחים בצד.
  4. באותה מחבת מקפיצים את הניוקי המבושלים עד שהם קריספיים וזהובים מעט מכל הצדדים. מחזירים את רוטב עשבי התיבול ומקפיצים עוד כמה שניות יחד.
  5. מגישים.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
ניוקי בטטה טבעוניים ברוטב שמן זית ועשבי תיבול
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 7 תגובות

  1. גילה

    הכנתי ויצא מדהים ממש! מתכון ממש פשוט,לא חשבתי שניוקי זה כזה קליל ונחמד(חוץ מזה שכל השיש מקומח ועדיין לא מצאתי שיטה קלה לנקות את הבלאגן הזה)
    אם אני רוצה להכין כמות ולהקפיא את חושבת שכדאי להקפיא לפני בישול או אחרי?

    1. נורה

      כיף לקרוא! אפשר להקפיא כשניוקי מקומחים היטב לפני בישול.

  2. נועה

    או מיי גודנס
    זו שלמות
    לפעם הבאה מכפילה כמויות….

  3. נועה

    איזה כיף נורה! חיפשתי מתכון ככה בגוגל ויצאת את!!!!
    הכי כיף לעקוב אחריך המטבח
    לדמיין אותך שם מול החלון
    אשוב לעדכן איך יצא… יאמי.

  4. נעה

    הכנתי לארוחת שישי חגיגית. הוספתי שעועית ירוקה ועגבניות שרי ויצא מדהים

    1. נורה

      נשמע מעולה. איזה כיף תודה על השיתוף

כתיבת תגובה