סיורים

culinary tours in israel

אני מזמינה אתכם לצאת איתי למסע קולינרי בשווקים ובטבע. מסע לכל החושים, אשר משלב את אהבתי לאוכל ולקולינריה מקומית עם מקצועי כמורת דרך מוסמכת מזה שני עשורים.
הסיורים מתקיימים בשווקים המפורסמים והפחות מפורסמים של ירושלים או בטבע של שפלת והרי יהודה. במהלכם נסתובב, נריח, נטעם ונפגוש אנשים מיוחדים במינם. לכל מקום הסיפור שלו, הריח המיוחד שלו והטעמים שיוצרים את הפסיפס הייחודי שלו.

עוד עלי באתר "הכל אודות ירושלים"

סיור קולינרי בשוק מחנה יהודה

שוק מחנה יהודה, השוק השוקק והצבעוני ביותר בארץ. סיור שכולו טעמים ניחוחות סיפורים ומפגשים, אל מאחורי הקלעים של השוק הצבעוני והמיוחד ביותר בישראל ובשכונת הנחלאות הסמוכה לו. בסמטאות השכונה מתקיים פסיפס עדתי יוצא דופן. תימנים, אורפלים, כורדים, אשכנזים, ספרדים ,עיראקים, חלבים ועוד רבים אחרים. את מטעמיהם של אלו נפגוש, נריח ובעיקר נטעם במהלך הסיור בשוק.

נשוטט בין באסטות של פירות וירקות, תבלינים מיוחדים ורוכלים שהמציאו שפה שייחודית רק לשוק. נפגוש בשוק הישן לצד השוק החדש והמתחדש ללא הרף, עם בתי קפה, מסעדות גורמה, ברים וחנויות בוטיק. כאן הישן והחדש דרים בכפיפה אחת.
במהלך הסיור ישולבו טעימות של מטעמים ירושלמיים מכל העדות והגוונים. מאפים ותבשילים על פתיליות, מאכלים מסורתיים ומטעמי בוטיק, הכל לפי רצונכם ותקציבכם.ניתן לבקש סיור טבעוני/צמחוני/ללא גלוטן וכו'.
הסיור אורך כ-3 שעות והוא כולל הליכה וטעימות בשוק מחנה יהודה וסיור בנחלאות.
בין הטעימות: חומוס ירושלמי, יפרח (עלי גפן ממולאים) כורדים, חצ'אפורי גרוזיני, פיתה שהיא כמו צלחת קסמים, מרק קובה של עזורה, בירת בוטיק ישראלית, מיץ בריאות על פי רפואת הרמב"ם, תבלינים מפרס ועוד ועוד כמה שבטנכם מסוגלת.

בואו רעבים!

סיור קולינרי בעיר העתיקה בירושלים

סיור בעקבות המטבח הערבי. סיור קסום בין הסמטאות העתיקות, החומוסיות הקטנות, מוכרות עשבי התיבול העונתיים, מפעל טחינה עתיק, מוכרי המתוקים וניחוחות הקפה הטרי. נבקר במפעל טחינה מסורתי הטוחן טחינה לכל העיר העתיקה כבר 150 שנה, נטעם פטאייר טרי ממולא בתרד מקומי, ננגב חומוס חם וטרי, נטעם תבשילים עונתיים, נתבשם בריח התבלינים, ונקנח במטאבק – מאפה מקומי מתוק מדבש.
משך הסיור כשלוש שעות. הטעימות אינן כשרות.

סיור ליקוט בהרי ירושלים ובעמק האלה

הליקוט נטוע בתרבות המקומית מימים ימימה. עוד בטרם המהפכה החקלאית הכיר האדם את הצמחיה המקומית ואת שימושיה למאכל ולמרפא. בסיור ייחודי זה נצא ליער הקסום, נלקט מהמגוון העצום הגדל בר בכל עונה, ואחר כך נתיישב לארוחה עונתית ומקומית בגינת הפרא שלי. הארוחה כולה מבוססת על ליקוטי העונה ומלווה ביין בוטיק מיקב מקומי.
ארוחה חורף לדוגמה: לחמי מחמצת עם סלט חוביזה ועולש חם, פסטו אזוב ומטבל לימון כבוש ומרווה. שישברק ממולאים פטריות ומרווה במרק יוגורט שקדים סומאק ומרווה שרופה. פטאייר ממולאים סלק בר ואזוב בסחוג עלי חרדל. עלי מרוות ירושלים ממולאים פריקי פיסטוקים וצימוקים ברוטב עראק לימוני. עדשים שחורות בשומר בר חציל שרוף ורימונים ועוד ועוד.

סיור יקבים ואוכל ביתי בעמק האלה

עמק האלה, המפורסם כבר מימי דוד המלך, מחזיר בשנים האחרונות את תהילתו כמרכז לגידול גפנים וייצור יין. באזור קמו עשרות יקבי בוטיק משפחתיים משובחים, רובם על טהרת הטרואר. לצד היקבים מפורסם האזור גם בבתיו המארחים, כל בית והעדה שלו, כל בשלנית וסיפורה. במושבים השונים נמצא בישול כורדי מסורתי, לצד מטבח תימני אותנטי, בישול הודי
בסיור זה נעמוד על הקשר בין ההתיישבות העתיקה באזור לקולינריה המקומית העכשווית
משך הסיור: כ-4 שעות. ניתן להוסיף תצפית, אתרים היסטוריים או מסלול קצר באזור. כמובן בתוספת זמן.

"היה לנו יום נפלא בניצוחך! היית נעימה ומעניינת, מרגשת ומעשירה. הסיור היה חוויתי מאוד! המסעדה היתה מצויינת והבנות חזרו מאושרות! המון תודה!"

מיטל בן צור, מודיעין

מזמינים סיור

אשמח לענות על כל שאלה!

    הטלפון שלי: 052-8333844