סלט חורף ירוק צבעוני

סלט חורף ירוק צבעוני

אלף גוונים של ירוק. לכל רוחב העין. כך אני יודעת שהגיע החורף באמת. איך יכול צבע אחד להיות כל כך צבעוני? זה נכון גם נהיה קררררר פתאום, וערפילי בערב, ושלושה ימים של גשם בלתי פוסק, אולי גם הם רומזים על כך. ומרבדים מרבדים של ירוקים. ואין כיף מלצאת החוצה לגינה, לקטוף מכל הבא ליד, לאסוף עוד כמה מרכיבים וליצור סלט מושלם באלף גוונים של ירוק.

 

סלט חורף ירוק

בילדותי בקיבוץ סימני החורף היו נעליים חדשות לכל הילדים. כחולות לבנים, אדומות לבנות. אני תמיד רציתי כחולות, כמו של הבנים, מעיל דובון מסורבל, ריח של תפוזים בכיתה סגורה, תנורי נפט בבית הילדים, עליהם היינו סוגרים את שקיות האוכל שלנו לפני שיצאנו לביצפר, מגפי גומי בהם בצבצנו בשלוליות, ושוקו חם עם קרום. כן כן… הקרום הידוע לשמצה בקרב כל יוצאי קיבוץ באשר הם.

ועכשיו עם הילדים, סימני החורף חוזרים עם משב של רוח קרה ונוסטלגית. מייבשים את הגרביים הרטובות ליד הקמין, ריח של תפוזים בחלל הבית, מגפי גומי מבצבצים בשלוליות. כמה כיף שיש דברים שלא משתנים.

סלט חורף ירוק
פרחי באקצ'וי

אבל הגינה משתנה. כל יום נראית קצת אחרת, כל עונה משנה את פניה לחלוטין. יוצאת בבוקר ומרבד של ירוק מסמא את עיני, שעוד לא התרגלו לשמש, אחרי כמה ימים שהסתתרה לה.

סלט חורף ירוק

קצת קשה לי לרשום מתכון לסלט. סלט בעיני צריך להיות אינטואיטיבי. מה שיש בגינה, מה שמוצאים במקרר, ויאללה בלאגן. אבל את הסלט הזה הכנתי לי לפני כמה ימים, בליבי ציפיה לרגע נעים של בריאות ואושר מהגינה. ואז בא הבן יקיר לי, וחיסל לי את כל הקערה. "וואו אמא, מה שמת ברוטב? הסלט הזה טעים בטירוף"

נו, היתה לי ברירה?

אז מה מיוחד בסלט הזה? גאונותו בפשטותו. הוא מכיל שילוב מושלם של עלים פריכים עם ירקות נגיסים עונתיים, זרעים קלויים שמוסיפים לארומה ואבוקדו שעוטף את הכל במעין סמיכות נעימה והופך את הרוטב מפשוט לגאוני.

רוצים להנות מכל הטוב הזה של החורף בלי לנקוף אצבע? מוזמנים לארוחת חורף מפנקת מהגינה והיער היישר לצלחת, ממש ביום ההיפוך החורפי ה-21.12.18, רגע לפני הלילה הכי ארוך. כל הפרטים על הארוחה פה. וגם ההרשמה.

סלט חורף ירוק
צילום: עודד קיט

ואפשר להכין עוד מלא דברים עם כל גווני הירוק הזה. למשל לביבות חוביזה וגדילן מטורפות, או מאפה שמרים ממולא בירוקי חורף וגם מרק חרירה מנחם ומחמם.

הכי חשוב – צאו החוצה. העונה היפה הזו כל כך קצרה.

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה 2019

מוזמנים להצטרף אלי לסיור ליקוט וארוחה חורפית מפנקת על טהרת המטבח המקומי המלוקט או הקטוף מהגינה. מהגינה והיער היישר לצלחת שלכם. עכשיו כשהכל ירוק, טרי ומלא חיים.

4 שבתות, 4 ארוחות וסיורי ליקוט. 12:00-15:00.

הצטרפו אלי לארוחה ב- 2.3.19/ 9.3.19/ 15.3.19/ 23.3.19

הרשמה במייל: nura.chef@gmail.com או בטלפון: 052-8333844

לפרטים על הפסטיבל הכנסו לקישור.

סלט חורף ירוק צבעוני

מהגינה

  • חצי צרור טאטסוי ואפשר גם באקצ'וי צעיר
  • חצי צרור מיזונה
  • שליש צרור עלי חרדל
  • חופן עלי רוקט
  • חצי ראש חסה
  • 1 אבוקדו בשל אבל לא מדי קלוף ופרוס לחצאי עיגולים
  • 3-4 צנוניות קטנות פרוסות דק
  • 1 שומר צעיר חצוי לאורך ופרוס דק
  • 1/3 כוס זרעי חמניה/שקדים קלויים על מחבת יבשה

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית סומאק
  • אופציונלי: 1/3 כוס מיץ מתפוז סחוט

מכינים סלט

  1. בקערה גדולה ורחבה קורעים את העלים. אם שטפתם שווה להשקיע וליבש אותם כדי שיישארו פריכים וטעימים.
  2. מוסיפים אבוקדו, צנונית, שומר וזרעים קלויים.
  3. מערבבים את הרוטב בצנצנת ומוסיפים ממש לפני ההגשה. האבוקדו מעט יתמוסס לתוך הרוטב ויסמיך אותו. וזהו סוד הקסם כולו. שימו לב, לא מערבבים את האבוקדו עם הרוטב, הוא יתערבב מעצמו בתוך הסלט וישלים את המרקם של הרוטב.

הארות

  • אפשר ורצוי לשחק עם מרכיבי הסלט. מה שיש בגינה או במקרר, רק שיהיה טרי.
  • תמיד כדאי להוציא את הירקות והירוקים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני, כדי שלא יהיו קרים מדי, ויגיעו לסלט עם מקסימום טעם.

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
סלט חורף ירוק צבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 4 תגובות

  1. היי, מה זה מיזונה? תודה.

    1. סוג של עלה גזור ומעט חרפרף. ניתן להשיג בגינה או בשווקי איכרים/ סל אורגני וכד'

  2. נשמע מעניין ונראה טעים.
    האם מיץ התפוזים ברוטב הוא תחליף למיץ הלימון או כתוספת (ואם כתוספת אז האם הרוטב לא יוצא דליל מדי?)
    ושאלה נוספת:
    האם ללא האבוקדו עדיין הרוטב יהיה טוב מספיק או שלוותר על הניסיונות מראש? (לאלו שלרוע מזלם נאסר עליהם לאכול את הפרי המדהים הזה)

    1. אין בעיה להשמיט את האבוקדו אם אין ברירה. זה לא ייפגם בטעם כמובן.
      לגבי הרוטב – גם וגם. בכל מקרה יש לשים מהרוטב בהדרגה כדי לא להציף את הסלט.

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!