סלט ליקוטים צבעוני ופרחוני של סוף החורף

סלט ליקוטים צבעוני ופרחוני של סוף החורף

סוף החורף כבר מורגש, וזהו הזמן לצאת החוצה, רגע לפני שהכל מתייבש וללקט לעצמכם סלט ליקוטים, צבעוני ופרחוני, מלא בשפע חורפי מהטבע.

סלט ליקוטי חורף. עלים ירוקים פריכים ומרעננים, פרחי חרדל חרפרפים, פרחי כליל החורש מהממים בורוד ומתוקים, שקדים ירוקים חמצמצים וקריספיים. והכל טרי, מקומי, עונתי ומפוצץ בריאות.

הסלט הזה הוא פשוט פשוט. יש בו שלל מרקמים, צבעים וטעמים וכל כולו אומר בריאות.

על הירוקים אחראים הרוקט, סלק הבר, החוביזה, גרגיר הנחלים ועלי חרדל. בתחום הצהוב תמצאו את פרחי החרדל בחריפות עדינה. על הורוד המהמם אחראים פרחי כליל החורש המתקתקים ועל הקראנצ'יות – שקדים ירוקים חדשים.

פרחי כליל החורש

 

אפשר לגוון ולקטוף מכל מה שיש בסביבתכם (ואתם מכירים כאכיל. לא לקטוף עלים לא מוכרים, הם עלולים להיות רעילים). אם אין ידכם משגת פרחי בר למאכל תוכלו להנות מפרחים מתורבתים כאמנון ותמר או מנטור. ניתן להוסיף גם עלי באק צ'וי צעירים, מנגולד, תרד ועוד ועוד. אל תתקבעו על הרכב מסוים, רק שמרו על שלושת העקרונות: מקומי, עונתי וצבעוני.

את השקדים הירוקים מומלץ לפרוס דק ולהוסיף כמו שהם, או לקלות אותם עם מעט שמן זית במחבת.

הסלט הזה אמנם פשוט, אך הוא מהמם ביופיו ועל כן מתאים לארוחה חגיגית – אולי אפילו לליל הסדר הקרב ובא.

אז אל תשבו בבית. צאו החוצה. תהנו משארית החורף שבורחת לנו במהירות, הכינו לכם בצלחת חגיגת פריחה ואביב.

סלט ליקוטים פרחי חרדל וכליל החורש, שקדים ירוקים

לעוד סלטים הכנסו גם ל: סלט עגבניות קיצי חריף ומרענן, סלט אטריות שעועית מלא הפתעות

סלט ליקוטים צבעוני ופרחוני של סוף החורף

  • עלים מלוקטים: מנגולד, תרד בר, תרד טורקי, תרד ניוזילנדי, רוקט, חרדל, חוביזה, גרגיר נחלים ועוד.
  • חופן שקדים ירוקים ישר מהעץ
  • חופן פרחי כליל החורש
  • חופן פרחי חרדל
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • לימון

מה עושים

  1. שוטפים או מנקים את העלים המלוקטים.
  2. קורעים את העלים לקערה רחבה. מוסיפים פרחים.
  3. פורסים את השקדים הירוקים. ניתן להקפיץ אותם קלות במחבת עם מעט שמן זית ואפשר לצרפת גם כך, טריים.
  4. מתבלים במלח, שמן זית ולימון. מערבבים העדינות ואוכלים טרי.

הארות

  • ליקוט הוא דרך נהדרת להתחבר לטבע הסובב אותנו אך יש לקטוף אך ורק מה שמכירים. רצוי להצטרף לסיור ליקוט או לאדם המכיר היטב את השטח.
  • ישנם צמחי בר הנמצאים בסכנת הכחדה כמו האזוב ועל כן יש להימנע ככל האפשר מלקטוף אותם, ואם כן, אז רק עלים ספורים מכל שיח. בכל מקרה אין לקטוף שיח שלם או כמות מסחרית.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
סלט ליקוטים של סוף החורף
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
זמן כולל
דירוג
4.51star1star1star1star1star מבוסס על 3 דירוגים

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים