עוגיות פלורנטין טבעוניות ומושלמות שתכינו בעשר דקות

עוגיות פלורנטין טבעוניות ומושלמות שתכינו בעשר דקות

עוגיות פלורנטין דקיקות ויפות כמו תחרה, מצופות או לא בשוקולד מריר משובח מצידן האחד, קלות קלות להכנה, אך דורשות תשומת לב ודיוק בהוראות. את החמאה והשמנת המסורתיות החלפתי בשמן קוקוס ובקרם קוקוס. למי שאינו אוהב את טעם הקוקוס, ניתן להחליף בחמאת קקאו או בחמאה טבעונית כמו זו שפה, ואת קרם הקוקוס בשמנת צמחית.

המשקיענים יטבלו צד אחד בשוקולד מריר

מקורן של הפלורנטיניות אינו ברור. נהוג לומר כי הן נולדו בעיר פירנצה שבחבל טוסקנה האיטלקי, ומכאן שמן, פלורנטין (Florence). נראה שמקורן האמיתי, מתאים יותר לרכיביהן, הוא בצרפת ולא בפירנצה.

אם כן קבלו אותן! פלורניטיניות מהממות! דקיקות כמו תחרה, מתוקות מדבש (סילאן האמת), קריספיות במידה ונימוחות בפה מאידך. קרמליות שחמחמות ויפהפיות. אויייייש הן מושלמות.

דקיקות ויפהפיות עוגיות פלןרנטין טבעוניות

10 דקות הכנה, 6-8 דקות אפיה ואם תרצו להשקיע עוד, קחו עוד כמה דקות אקסטרה לקישוט וטבילה בשוקולד.

דרך ההכנה פה שונה מעוגיות רגילות. את הבצק למעשה מבשלים קודם לאפיה. מכינים קרמל, מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת ואז מאחדים ביניהם. יוצקים כפית קטנה על גבי נייר אפיה ומקפידים להשאיר רווחים גדולים בין כפית לכפית. העוגיות מתפשטות מאוד באפיה, אז אל תתפתו לצופף אותן. לכל תבנית נכנסות לא יותר מ-8 עוגיות וגם אותן רצוי לרווח.

מה שהופך את טעמן של הפלורנטיניות למופלא הוא גרידת התפוז הנמצאת בבצק. אם אתם לא חובבים טעם הדרי בעוגיות שלכם ניתן להחליף בדובדבנים מסוכרים קצוצים דק מאוד או כל פרי מיובש אחר. בעיני גרידת התפוז פשוט מושלמת.

תהנו!

עוגיות פלורנטין טבעוניות דקיקות כמו תחרה

מה צריך

  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1.5 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית וניל
  • 4 כפות קרם קוקוס או חלב סויה לא ממותק
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים שבורים גס או פרוסים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית בהריון גרידת תפוז
  • 1/2 כוס שוקולד מריר

מה עושים?

  1.  מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 3 מגשי אפיה בנייר אפיה.
  2. בסיר קטן ממיסים יחד: סוכר, סילאן, שמן קוקוס, וניל, קרם קוקוס. מערבבים כל הזמן. כשמגיע לרתיחה מניחים לו לעוד כדקה שתיים עד לבעבוע עמוק. מכבים ומניחים בצד לכמה דקות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, שקדים, קינמון וגרידת תפוז.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה לרוטב שנוצר ומערבבים היטב עד איחוד.
  5. בעזרת כפית יוצקים תלוליות מהתערובת במרחק של כמה ס"מ בין אחת לשניה. סהכ נכנסות לכל תבנית בין 8-9 עוגיות.
  6. אופים 6-8 דקות, תלוי בחום התנור שלכם ובהעדפתכם האישחת. אני אוהבת אותן יותר קריספיות.
  7. כשמוכנות מוציאים ומצננים על משטח יבש. לא להתפתות לנתקן מהנייר מיד, יש לחכות לקירורן ואז הן יתנתקו בקלי קלות.
  8. שוקולד מומס: בבאן מארי (סיר כפול) ממיסים שוקולד מריר. על הגב השטוח של העוגיות מורחים מעט שוקולד או שמזלפים מעליהן ציור שוקולדי יפה.

בתיאבון!

לסיכום
recipe image
שם המתכון
עוגיות פלורנטין טבעוניות דקיקות כמו תחרה
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 2 דירוגים

יש למתכון הזה 6 תגובות

  1. מתכון נהדר , אשמח לעוד מתכונים בריאים במיוחד עוגות תודה רבה

  2. נשמע נהדר אוהבת את המתכונים שלך.

    1. תודה. הן מעולות. תנסי

  3. נשמע ונראה נהדר. אך אני מנועה מגלוטן. במה אפשר להחליף את הקמח?
    תודה. ליאה

  4. תודה על המתכון

  5. אכין לפסח

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!