ביום שישי העליתי באינסטגרם תמונה של עוגיות הקוואקר המושלמות האלה, ומסתבר שכשאנשים רואים תמונה של עוגיות ועוד כותבים להם שהן הכי טובות בעולם, ובכן, הם מאמינים. וכך התרבו הבקשות למתכונים, והאמת היא, שמי אני שאשמור מכם בסוד את המתכון המדהים הזה?
עוגיות קוואקר טבעוניות מושלמות, דקיקות ופריכות, מנוקדות בשוקולד מריר איכותי. מכינים את התערובת, משטחים על תבנית ואופים עד התקשות. כשמתקררות שוברים, מאפסנים בצנצנת ומחביאים מהילדים 🙂
את הצנצנת הזו מלאה בעוגיות המושלמות האלה קיבלתי מדוריס חברתי, כשבאה לבקרני אחרי הלידה של גוני. כל מי שילדה כבר יודעת, שחוץ משינה טובה והרבה אוכל מזין ומנחם, הצורך האמיתי הוא… שוקולד! השילוב של העייפות המטורפת, ההנקה וצורך נפשי בהזנה גורם לגוף פשוט לצעוק: שוקולד עכשיו! אז בעוד חבריי וחברותיי מהמושב עטפו אותי באהבה ובאוכל מזין, טבעוני ובריא, דוריס הופיעה עם הצנצנת הענקית ובה שלמות של עוגיות קוואקר ושוקולד שמילאו אותי באושר. הן נטרפו כל כך מהר שלא נותרה ברירה אלא לבקש מתכון ולהתחיל להכין בעצמי. אז כפי שכבר ציינתי הן טעימות בטירוף ולמרבה השמחה גם קלות להכנה. שילוב מושלם לאמהות עסוקות שרוצות שגם יהיה להן נשנוש מתוק ואיכותי בבית. בעוד הכנת עוגיות לרוב דורשת זמן רב של יצירת העוגיות (בינינו, כשמכינים עוגיות רצוי שכבר יהיו לפחות 60 מהן, אחרת על מה כל הטרחה), כאן פשוט משטחים את העוגיות עם מערוך, בין 2 ניירות אפיה ושולחים לתנור.
וכמה הערות חשובות לפני שמתחילים:
- במתכון אני כותבת לרדד את העוגיות דק דק – זה קריטי להצלחת העוגיות. אז הכינו לכם 2 ניירות אפיה, רדדו חצי מהכמות ממש לעובי של 1-2 מ"מ. אל תתעצלו, כי טעמן ומרקמן של העוגיות תלוי בעוביין.
- בניגוד לרוב העוגיות שממשיכות להתקשות מחוץ לתנור, כאן אופים את העוגיות ממש עד שהן מתקשות. אז שימו טיימר על 15 דקות ואז תבדקו עם האצבע. אם התקשו אפשר להוציא, אם לא, תנו להן עוד כמה דקות בתנור.
- אחרי שמוציאים מהתנור, נותנים למשטח האפוי להתקרר ואז מגיע החלק הכיף, פשוט שוברים אותו לחתיכות. אפשר גם עם סכין לתוצאה יותר מסודרת. אני אוהבת את הבלאגן.
כמה שניסיתי, לא הצלחתי למצוא את המקור של העוגיות האלה, ולכן לא אוכל לתת קרדיט, אך בטוחני שאי שם מסתובב לו ממציא או ממציאת העוגיות ואשמח גם אשמח לציין את שמם אם רק אמצא אותם.
אז הנה המתכון עם שינויים קטנים שלי.
האביב כבר כאן
רוצים לבוא אלי לסיור ליקוט וארוחה מפנקת? רוצים לארגן לאהוביכם סיור יקבים מדהים ביופיו או סיור שווקים צבעוני בירושלים? זה הזמן לדבר איתי ולשריין לעצמכם מקום ותאריך.

לעוד מתכוני עוגיות נסו את עוגיות הפלורנטין האלה או את הבראוניז המושלמים האלה
האביב כבר כאן
רוצים לבוא אלי לסיור ליקוט וארוחה מפנקת? רוצים לארגן לאהוביכם סיור יקבים מדהים ביופיו או סיור שווקים צבעוני בירושלים? זה הזמן לדבר איתי ולשריין לעצמכם מקום ותאריך.
עוגיות קוואקר טבעוניות מושלמות – או: עוגיות הקוואקר של דוריס
מה צריך
- 1 כוס סוכר קנים/קוקוס או סוכר חום
- 1 כוס שמן נייטרלי (זרעי ענבים, קנולה וכד')
- 1/3 כוס מים רותחים
- 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1.5 כוסות קמח כוסמין מלא/חיטה מלא/ 70%/לבן
- 2 כוסות קוואקר דק
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (רצוי עם לפחות 60% מוצקי קקאו)
- אופציונלי: 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים/חמוציות/צימוקים
מה עושים
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים סוכר, שמן ומים.
- מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים עד איחוד.
- לוקחים 2 ניירות אפיה וביניהם מניחים חצי מכמות התערובת. מרדדים עם מערוך, דק דק, ממש לעובי של 1-2 מ"מ. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת. הכמות מספיקה לשתי תבניות בגודל רגיל.
- מסירים את נייר האפייה העליון ואופים עד שהמשטח מתקשה בתנור.
- מוציאים. מקררים ושוברים או חותכים עם סכין לעוגיות. לאחר שמתקררות לחלוטין מעבירים לצנצנת אטומה.
הארות
- אל תתעצלו בעניין הדקיקות כי זהו המפתח להצלחתן של העוגיות.
- ניתן להמיר את קמח הכוסמין בכל קמח שעובד לכם. מי שרוצה ללא גלוטן מאמינה שקמח טף יעבוד פה.
- בניגוד לרוב העוגיות שנאפות זמן קצר וממשיכות להתקשות מחוץ לתנור, כאן העוגיות מתקשות בתנור. זה חשוב למרקם.






שלום נורה
תודה על המתכון הנהדר. הכנתי אתמול פעם ראשונה ויצא מעולה. רק הערה: לפי עצתך לאחת המגיבות המרתי חלק מהשוקולד בחמוציות .. הבעיה שהן נשרפות באפיה
הי הכנתי ויצא מעולה. ממש קריספי מצפצפת בפה.
יצא לי מעט מתוק לטעמי, האם הורדה של כמות הסוכר תפגע אנושות במרקם המושלם?
או מה אפשר לעשות למיתון המתיקות למשל אני לא אוסיף שוקולד פעם הבאה אלא שקדים.
בתגובה שלי התיקון האוטומטי שינה לי את מתפצפץ בפה (-;
יצא מושלםםםםם!!!!!!!!! אששששש
עשיתי עם שמן קוקוס ואגוזי מלך טחונים מהההמממםם
טחנתי את השוקולד מידי העיסה יצאה קצת חומה אבל ממש מעולה
מזכיר את החטיפים הקנויים אבל הרבה יותר טרי וקראנצי
תודה רבה
היי! לכמה זמן העוגיות נשמרות במקרר? והאם אפשר להקפיא? תודה 🙂
לא ניסיתי לשים במקרר ומניחה שאין בעיה להקפיא
תודה על התגובה המהירה 🙂 אז את שומרת אותן בחוץ? לכמה זמן נשמרות לך בערך?
היי, העוגיות נפלאות. האם לדעתך ניתן להקפיא חלק מהן?
תודה רבה!
לא רואה סיבה שלא. אבל ספרי לי איך זה עבד? 😉
מתכון מעולה לעוגיות, בזכותך אני מכינה אותן כבר שנים, שידרגתי עם הוספת קינמון (הרבה) והן מושלמות. תודה רבה.
היי יקירה,
האם העוגיות צריכות להתקשות *לחלוטין* בתנור או שהן ממשיכות להתקשות טיפונת בקירור?
בתבנית הראשונה נתתי להן להתקשות לחלוטין ואז הן יצאו מתפוררות מידי ופחות קרנצ'יות.
אשמח לתשובה, תודה❤❤
כמה זמן אפיה?
עד שהמשטח מתקשה
טוב תקשיבי, יצא פצצה שאין דברים כאלה!
תודה על התשובה המהירה
וואו, יצאו מדהימות. לא היה לי קוואקר דק, הכנתי עם קוואקר רגיל. הילדים טרפו, היה קשה לעצור אותם וגם אותי
כיף לשמוע
מתכון מעולה!!! הרבה זמן חיפשתי עוגיות קרנצ'יות! הכנתי חצי כמות. האם לדעתך ניתן להפחית מכמויות הסוכר?
תודה. הוא באמת נהדר. לדעתי הפתחה בכמות הסוכר במקרה הזה תפגע ביציבות שלהן והן יצאו מתפוררות יותר.
היי, אני הפחתתי קצת בסוכר. הן היו עדיין יציבות מאוד… הפחתתי בערך שלוש כפות, יש לציין שאני מוסיפה תמיד שוקולד.. ואני משתמשת בסוכר קוקוס
העוגיות מושלמות. מכינה אותם כמעט פעם בשבוע. חייבת לציין שיד עכשיו הכנתי אותן עם שמן קוקוס, וזה יוצא ממש אבל ממש טעים. בפעם האחרונה התעצלתי (כי את שמן קוקוס צריך להמיס) אז הכנתי עם שמן זרעי ענבים, לטעמי יצא פחות טעים. את חייבת לנסות עם שמן קוקוס. עד עכשיו לא מצאתי מתכון יותר טעים מזה חח
תודה על התגובה. אנסה בהחלט.
הי.
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל גסה?
לא כדאי הן לא יידבקו טוב לדעתי
הכנתי! אכן מושלמות!!! נגמרו בשניות! ואגב, המתכון של השומר והסומאק מדהים ועוד יותר מדהימה העובדה שכתבת לגבי חיקוי התבלין של מלח לימון ואבקת סלק… חשוב לדעת. מתכונים מעולים וכתיבה נפלאה
תודה נורה אהובה
מלכה! איזה כיף 🙂
כבר פעמיים שהכנתי בדיוק לפי המתכון והעוגיות מתנפחות לי בתנור.
מה יכולה להיות הסיבה?
הי לילי העוגיות אכן מתנפחות מעט. האם הכנת אותן ממש דקות?
כן, עשיתי אותם ממש דקות והם התנפחו ממש
בתהליך הכנת העוגיות עכשיו. חייבת לציין שהעיסה יצאה מאוד שומנית. וגם כשהעוגיות כבר יצאו מהתנור, זה עדיין מאוד שומני.
השתמשתי בכוסות מדידה בדיוק לפי המתכון.
ממעניין. ייתכן שזה קשור לסוג השמן וסוג הקמח שהשתמש. תוכלי לכתוב במה השתמשת? קמחים שונים, אפילו עם אותו שם, אבל מטחנות אחרות, סופחים נוזלים בצורה שונה. ולכן ייתכן שהשמן התנהג בצורה כזו. אם זה לא מסתדר אחרי האפיה והקרור שווה לנסות בפעם הבאה מעט פחות שמן אולי, לראות איך נראית העיסה ואם צריך להוסיף.
תודה ששיתפת
העוגיות האלה באמת מושלמות!! המתכון הכי טעים שהכנתי מאז שנהייתי טבעונית.
הנגלה הראשונה נשרפה טיפה ולכן הנמכתי את החום בתנור ל160 והנגלה השניה יצאה מעולה. אם רוצים שהעוגיות יצאו בריבועים אז צריך לחתוך לפני שמתקרר. תודה!!
תודה הדסה יקרה. שמחה שאהבת
היי 🙂
אפשר להחליף את הקוקוס במשהו אחר? לא מתחברים אצלנו לקוקוס…
תודה!!
הי האמת שהקוקוס פה לא ממש מורגש בטעם, הוא נותן יותר מרקם קראנצ'י כזה, שאני מאוד אוהבת באופן אישי. את יכולה לנסות להחליף בשקדים גרוסים גס. לא למרקם של קמח אלא יותר גס.
כמה זמן העוגיות צריכות להיות בתנור?
כפי שכתוב עד שהן מזהיבות ומתקשות. זה משתנה מתנור לתנור
האם ניתן להחליף את הסוכר החום בסילאן ואם כן באיזה יחס ?
לא ממליצה. הם מתנגים אחרת וזה ישנה את המרקם. אפשר להמיר לסוכר קוקוס אולי.
מענין מה אני לא עשיתי נכון גם התבנית השלישית התחילה להסרף ליפני שהתקשתה
מצטערת לשמוע. כל תנור עובד קצת אחרת. לצערי גם אם עוקבים אחרי מתכון בדיוק בדיוק, לפעמים יש גורמים שאינם תלויים בנו. ייתכן שבמקרה של התנור שלך צריך לכוון לטמפ' נמוכה יותר כדי שלא יישרפו. מקווה שבפעם הבאה יצליח כי הן עוגיות מושלמות.
רידדתי דק אחרי 10 גקות התחיל להסרף למרו שלא התקשה.. יצאו לי יותר משני משטחים. השתמשתי בכוס מדידה
יצא מדהים!
תודה! איזה כיף
שנים שאני מחפשת מתכון טעים פריך ובריא לעוגיות קוואקר , סוף סוף מצאתי!! מתכון מעולה!!
אני השתמשתי בשמן קוקוס , סוכר קוקוס וקמח כוסמין והוספתי גוג׳י ברי ( לאחר שהרשיתי אותם במים שלא יתייבשו) יצא מושלם!!
תודה על מתכון בריא ומנצח
מקסים איזה יופי לשמוע. תודה
אז קניתי את כל המרכיבים, אבל אין לי כוסות מדידה (לא נמצאת בבית) 🙁
יש לך אולי מידות בגרמים, ליתר בטחון? שלא אטעה בכמויות 🙂
אין לי מידות בגרמים. סליחה על התגובה המאוחרת
עוגיות מעולות.ממליצה להשתמש במוצרים שניתן לרדד ולמעוך,לא באגוזים או שקדים שקשה לרדד.
תודה ציפי. או שאפשר לקצוץ אותם…
יש שש וחצי כוסות יבשים על כוס ושליש נוזלים. זה הגיוני שיצא לי יבש ופירורי.
להוסיף עוד מים? עוד שמן?
באיזה שמן השתמשת? ממש מוזר. לי התערובת יוצאת דביקה מאוד.
ויש 4.5 כוסות יבשים על 1 1/3 נוזלים. ויש כוס סוכר שמצטרפת לנוזלים כי הוא נמס מהמים.
לימדת אותי עכשיו דבר ממש חשוב! שהסוכר נספר עם הנוזלים כי הוא נמס במים. אולי אם לא מקפידים להמיס את הסוכר זה ייצא יבש ופירורי? (יש לי לשד שזו הבעיה שלי עם עוגיות אחרות שתמיד יוצאות לי פירוריות מדי…)
בזכות ההערה שלך כאן הפעם הקפדתי להמיס את הסוכר והמתכון הזה יצא רחוק מפירורי…
תודה אהובה!
כיף לשמוע. באהבה
אני באמצע ההכנה. התערובת פירורית מאוד, לא ברור לי איך היא אמורה להתגבש לעוגיות. האם כך זה אמור להיות? לא חסרים נוזלים?
התערובת לא אמורה להיות פירורית. יכול להיות שהחסרת משהו מהחומרים? עבדת עם כוסות מדידה? זה חשוב.
כן, עם כוסות מדידה..
העוגיות הכי קלות להכנה והכי טעימות שיש 🙂
אכן כן! תודה יקרה. אוטוטו מתייצבת אצלך עם צנצנת כזו בדיוק
מה אפשר לשים במקום שוקולד? לא אוהבת שוקולד….
כל מה שאת אוהבת. אוכמניות מיובשות, פקאנים, חמוציות, צימוקים, פיסטוקים וכו' וכו'
הי 🙂
לאפות את העוגיות עם הנייר אפייה מעליהן? או שנייר האפייה העליון הוא רק לסייע ברידוד?..
תודה!
נייר האפייה העליון הוא רק כדי לסייע ברידוד. הוספתי בפוסט. תודה