עוגת/מאפינס בננות שוקולד ושוקוצ'אי טבעוני פינוקי חורף

עוגת/מאפינס בננות שוקולד ושוקוצ'אי טבעוני פינוקי חורף

תענוגות של חורף… עוגת בננות ושוקולד ושוקוצ׳אי חם! מתכון קליל שמכינים בחמש דקות. אפשר בתבנית אינגליש קייק ואפשר בתבנית מאפינס (יוצאים 15 מאפינס). קמח כוסמין מלא או 70%, סוכר קנים, בננות ושוקולד מריר איכותי. עוגה ללא רגשות אשמה (כמעט), שכיף לתת לילדים.

הגשם מטפטף לו בחוץ ופה בבית, הקמין מפיץ חום נעים נעים. יוצאת לרגע החוצה לנשום אויר קר ספוג בניחוחות של הודו. השילוב הזה של אויר רטוב מגשם עם ריח הקמינים פה במושב זורק אותי ישר לכפר קטן בהימליה ההודית בשם קאתי. התכנון היה לעלות לאיזה קרחון בהרים בחבל קומהון שבמדינת אוטארקאנד, אבל קצת הקדמנו בעונה וגשם בלתי פוסק מבורך וקרררר ירד עלינו. חוסם את המשך השביל החלקלק. אז נשארנו בכפר, בבית עץ קטן, עם קמין עצים מעשן. חשבנו להמשיך בדרך ביום למחרת אך מצאנו את עצמנו נשארים שבוע. מלא יוגה, כמויות אדירות של צ׳אי ושקט אינסופי פשוט הפכו את העזיבה לבלתי אפשרית. כל יום ירדנו לכפר לדהאבה הקטנה. דהאבה היא מסעדת פועלים בהודו. מקום של מפגש. שם על ארוחה בסיסית של אורז, דאל וסבג'י (ירקות) ומלא מלא צ'אי, פגשנו את אנשי הכפר. שוחחנו בבליל של אנגלית ומעט הינדי, ובעיקר עם העיניים. מקומיים סקרניים שמעולם לא פגשו תיירים לפנינו, באים. מביטים. נוגעים. האם אתם אמיתיים? אמיתיים לגמרי ענינו להם בעינינו. ואתם? נעים לכם פה בין שדות האמרנט והשלג? הם מחייכים בפה מלא שיניים מפתיעות בלובנן. "טיקה, טיקה" הם עונים לנו "טוב" בהינדי.

אז עכשיו בבית, עם הקמין החדש, ניחוחות של עוגת בננות מכריחים אותי לגרסה ביתית של שוקוצ׳אי מפנק, שיהיה מה לתת לילדים כשיחזרו מהגן:-)

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 22 לנובמבר

סיור ליקוט של סוף הסתיו ותחילת החורף. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

עוגת בננות שוקולד ושוקוצ'אי טבעוני

לשוקוצ׳אי (כוס אחת)

  • 1 כוס חלב שקדים
  • כף קקאו איכותי
  • כחצי ס"מ ג׳ינג׳ר טרי מגורר גס
  • 3-4 תרמילי הל שבורים
  • מעט קינמון
  • סוכר לפי הטעם.

לבשל הכל עד רתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 3-4 דק.

לעוגת בננות ושוקולד

רטובים

  • חצי כוס סוכר קנים/חום דמררה
  • חצי כוס שמן נייטרלי (קנולה/זרעי ענבים)
  • 2 בננות בשלות מאוד מעוכות
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

יבשים

  • 11/4 כוס קמח כוסמין
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 75 ג׳ שוקולד מריר קצוץ גס
  • 1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים הרטובים.
  3. מוסיפים את כל היבשים למעט החומץ והשוקולד. מערבבים רק עד לאיחוד הבלילה.
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ וחומץ ומערבבים עד איחוד בלבד.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כחצי שעה ב-180 מעלות. לצנן בחוץ. אם מכינים בתבנית מאפינס: ממלאים רק עד 2/3 הגובה. אופים 15 דקות.

הערות:

  • מטרת החומץ היא לאוורר את העוגה וטעמו או ריחו אינם מורגשים. אם אין ניתן להחליף בלימון. מיד לאחר הכנסתו יש להכניס את העוגה לתנור כי הריאקציה הכימית בין החומץ לסודה מתרחשת ממש מהר. זו הסיבה שמוסיפים אותו אחרון.
  • ניתן להחליף את קמח הכוסמין לכל קמח אחר.
  • ניתן להחליף את השוקולד באוכמניות באותה כמות. כדאי להכניסן לבלילה כשהן עדיין קפואות כדי שלא יצבעו את כל הבלילה.

חורף נעים!

לסיכום
recipe image
שם המתכון
עוגת בננות ושוקולד טבעונית ושוקוצ'אי מפנק
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

יש למתכון הזה 5 תגובות

  1. המאפינס הכי טובים ביקום!
    הכנתי מלא פעמים ותמיד היתה התנפלות ותגובות משוגעות 🙂

    1. וואיאיזה כיף לשמוע! תודה יקירה

  2. אז ריסקתי, יצא אליפות!!

    1. איזה כיף. שמחה לשמוע. אין באמת סיכוי לפקשש עם העוגה הזאת

  3. נראה מעולה נורה!

    שאלה – אם הבננות בשלות אבל לא *מאוד*, אפשר אולי לרסק אותן עם בלנדר מוט לקבל מרקם יותר אחיד?

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!