עוגת גבינה RAW לימונית טבעונית עם קצפת ופירות יער

עוגת גבינה RAW לימונית טבעונית עם קצפת ופירות יער

עוגת Raw שקדים וקשיו לימונית עם קצפת ופירות יער. טבעונית, בריאה, ללא גלוטן, מרשימה וטעימה.

קינוח חגיגי במיוחד לליל הסדר. העוגה המצוינת הזו, דורשת מעט השקעה, אך בינינו, אל תגלו לאורחים, רוב ההשקעה היא בהמתנה בין השלבים ובהכנה מראש. תשקיעו בעצמכם ובאורחים/מארחים שלכם, העוגה הזאת כל כך שווה את ההשקעה.

מכינים את התחתית ומהדקים אותה לתבנית
את רכיבי המלית טוחנים בבלנדר לקרם חלק
שופכים את המלית על התחתית ומחליקים את פניה. מקררים לפחות 4 שעות
שופכים את המלית על התחתית ומחליקים את פניה. מקררים לפחות 4 שעות

עוגת גבינה רו לימונית טבעונית ללא גלוטן

את המתכון המדהים הזה מצאתי בבלוג היפהפה הזה והרי הוא לפניכם. מתורגם ועם השינויים הקלים שלי.

לעוד מתכונים מתוקים: טארט שוקולד תותים ללא אפיה, עוגיות פלורנטין מושלמות, פאי שוקולד פקאן,

מחפשים אופציות מתוקות בריאות יותר? פאי פקאן ללא סוכר

עוגת גבינה RAW לימונית טבעונית עם קצפת ופירות יער

לתחתית

  • 1.5 כוסות (160 ג׳) שקדים פרוסים או 1 1/8 שקדים שלמים
  • 1/2 כוס (40 ג׳) קוקוס טחון
  • קורט מלח ים
  • 2 כפות מייפל אמיתי

למלית

  • 13/4 כוסות (230 ג׳) קשיו מושרה כמה שעות ומסונן מנוזלים
  • 1/2 כוס + 2 כפות (145 מ"ל) מייפל אמיתי
  • גרידה משני לימונים גדולים או 3 קטנים
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • 1/8 כפית כורכום (לא חובה, רק לצבע)
  • קורט מלח ים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
  • 3/4 כוס שמן קוקוס מומס מקורר

לקצפת והקישוט

  • פחית או קרטון קרם קוקוס מקורר לפחות שעתיים במקרר ועדיף לילה
  • 2 כפות מייפל אמיתי
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2-3 כוסות מיקס פירות יער/תותים/קיוי

הכנה

  1. במעבד מזון מניחים שקדים, קוקוס ומלח. מעבדים לפירורים דקים. מוסיפים את המייפל ומעבדים בפולסים רק עד מרקם בצקי פירורי. הבצק צריך להידבק כשלוחצים בין שתי אצבעות.
  2. מהדקים את התחתית לתבנית פאי מתפרקת בגודל 24. מתחילים בדפנות ואז את התחתית. מקררים.
  3. בבלנדר – קשיו מסונן, גרידת לימון, מיץ לימון, מייפל, כורכום ומלח. טוחנים 2-3 דקות למרקם חלק. מוסיפים תוך כדי טחינה מים וממשיכים לטחון. מוסיפים שמן קוקוס וממשיכים לטחון רק עד מרקם חלק.
  4. שופכים על התחתית ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות. אפשר לקצר את זמן הקירור אם שמים במקפיא.
  5. מכינים קצפת. מוציאים בזהירות ובלי לנער את קרם הקוקוס מהמקרר. מפרידים את השכבה העליונה עם השומן ושמים בקערת מיקסר. את מי הקוקוס שנשארו אפשר להחזיר למקרר ולהשתמש לכל דבר אחר שצריך בו חלב קוקוס. מקציפים במהירות גבוהה עד למרקם של קצפת. מוסיפים בהדרגה את המייפל והוניל וממשיכים להקציף עוד קצת לאיחוד.
  6. מוציאים את העוגה מהמקרר. מורחים את הקצפת על גבי המלית ומעליה מסדרים את הפירות. אפשר להחזיר למקרר להתייצבות ואפשר להגיש מיד.

חג שמח!

לסיכום
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה RAW לימוניתטבעונית עם קצפת ופירות יער
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
זמן כולל

יש למתכון הזה 4 תגובות

  1. עוד שאלה. את התחתית לא אופים???

    1. הי שקד. לא אופים. זה כל הענין של עוגת רואו 🙂
      זה גם המשמעות של שמן הקוקוס או חמאת הקקאו פה, שהם בין השאר מייצבים בקור

  2. היי. אשמח לדעת האם לאדם הפשוט יש תחליף ביתי פשוט למיפל אמיתי וכן לשמן קוקוס. האם יכולה לשים שמן רגיל? יודעת שזה יצא פחות וואו אבל יותר בתקציב שלי. תודה!

    1. הי שקד שמן קוקוס ניתן לקנות היום במחיר ממש לא גבוה בניצת הדובדבן ואפילו בסופרים. יש לותפקיד חשוב בייצוב העוגה ולכן לא ניתן להחליפו בשמן רגיל.
      מייפל אמיתי ניתן להחליף בסירופ אגבה. פחות בריא, בעיני פחותטעים אבל יותר זול. גם אותו אפשר למצוא בניצת הדובדבן.
      בהצלחה

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!