עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מדהימה שאי אפשר להפסיק ליישר

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מדהימה שאי אפשר להפסיק ליישר

עוגת שוקולד קוקוס קפה טבעונית מושלמת! עשירה בטעמים שוקולדיים, מרקמים שונים, ניחוח קפה איכותי מובהק, מעטה דק ופריך מלמעלה ופנים רך ונימוח, עם הפתעות שוקולדיות משמחות. 10 דקות עבודה והיא שלכם. שימו לב – מדובר בעוגה מנצחת ומעולה כל כך שלא תצליחו להפסיק ליישר אותה, אז אם אתם במקרה בהפסקת מתוקים… דלגו למתכון הבא.

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת
מושלמת ליד הקפה

פעם, בימינו הסטודנטיאליים, גרנו בבית קטן ערבי בשכונת בקעה הירושלמית. מבואה קטנה, סלון קטנטן וגלריה, חצר ענקית עם עץ תאנה וסוכת גפנים. ומטבח? ובכן, יותר כוך בעומק חצי מטר וברוחב של רבע, שבו נדחסו להם יחד מקרר, תנור, מכונת כביסה ואני. הצפיפות הולידה את הצורך במתכונים קלים ומהירים, ועם מעט כלים לשטוף בסוף. אז שמעתי על עוגיו.נט לראשונה. תופעת הבלוגים היתה אז בחיתוליה, ולא היו המון בלוגים באוויר. לנטלי המתוקה היתה קטגוריה שלמה של מתוקים לתקופת מבחנים. מתאימים לסטודנטים תפרנים, מהירים וקלים להכנה. וכך הגעתי לעוגה המושלמת הזו. היא הפכה לעוגת הבית שלנו. כל יום שישי עם הקפה והתשבצים.

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת

מאז עברו מעט מים בירדן, ושלושה ילדים מתוקים שמפריעים לי בטקס הקפה-עוגה-תשבצים של שישי בצהרים. את העוגה הזו בגרסתה המקורית הכנתי בפעם האחרונה בבוקר הולדתה של טשי, בתי השניה. בעיטה חזקה העירה אותי ב4:00 לפנות בוקר, ואחרי ציר ארוך וכואב. כשראיתי שהצירים נמשכים קמתי מהמיטה בהתרגשות ובשקט (כדי לא להעיר את האיש והילד), ועשיתי את מה שהכי מרגיע אותי בעולם – אפיתי עוגה. וזו היתה העוגה הזו. הלידה היתה פשוטה ומקסימה וביתית, וחמש דקות אחרי שטשי יצאה לעולם ישבנו כולנו עם קפה ועוגת שוקולד קפה קוקוס מושלמת. והנה, לפני שבוע חגגנו לקטנטונת הזאת חמש… והייתי חייבת, פשוט חייבת ליצור לעוגה המדהימה הזו גרסה טבעונית. והרי היא לפניכם.

ואל דאגה, ממש בקרוב. מתכון גם לעוגת היומולדת של טשי… אבל קודם כל, לכו להכין קפה.

אוהבים שוקולד? (ברור)… הנה עוד כמה מתכונים עם שוקולד: טארט שוקולד תותים, פאי שוקולד פקאן וגם שוקולד ביתי טבעוני מעולה

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת

מה צריך

רטובים

  • 120 גרם (2/3 כוס) סוכר חום כהה
  • 125 מ"ל (2/3 כוס) שמן
  • 113 גרם (או גביע אחד) רסק תפוחים לא ממותק
  • 2 כפות חמאת שקדים (או חמאת אגוזים אחרת)
  • 3 כפות אספרסו מוכן/1 כפית נס קפה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב סויה או חלב צמחי אחר לא ממותק
  • קורט מלח

יבשים

  • 112 גרם (3/4 כוס) קמח לבן (אפשר גם כוסמין לבן או 70%)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
  • 75 גרם (3/4 כוס) קוקוס
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

תוספת אחרונה – 1 כף חומץ תפוחים (או טבעי, או מיץ לימון)

לתערובת שוקולד

  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 2 כפות אספרסו/ 1 כפית נס קפה
  • 60 מ"ל (רבע כוס) חלב שקדים/סויה

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק. מכינים אספרסו.
  2. בקערה מכניסים את כל הרטובים וטורפים היטב עד המסה של הסוכר ויצירת תערובת אחידה.
  3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים קוקוס. טורפים ממש מעט עד תערובת אחידה.
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים מעט.
  5. בסיר כפול (באן מארי ממיסים שוקולד. מוסיפים חלב וקפה ומערבבים לתערובת חלקה אחידה.
  6. מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד. מערבבים לאיחוד.
  7. אל תוך התערובת שנותרה מוסיפים 1 כף חומץ ומערבבים לאיחוד. מעבירים את התערובת לתבנית ומעליה מוזגים את תערובת השוקולד. בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
  8. אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  9. נותנים לעוגה להתקרר לגמרי ורק אז פורסים ואוכלים.

הארות

  • ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן או 70%, או לשלב חצי מהכמות קמח מלא. ככל שיהיה יותר קמח מלא העוגה תצא דחוסה יותר אבל זה לא פוגם בטעם.
  • מכיוון שבעוגה אין ביצים ויש קוקוס היא מעט מתפרקת. חשוב לחתוך אותה רק כשהיא מתקררת לגמרי. ואם היא מתפרקת קצת, אז לא נורא. מי שממש חשוב לו שהעוגה לא תתפרק יכול להוסיף ביצת פשתן אחת (1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים. לערבב ולהניח בצד לחמש דקות עד ליצירת מרקם ביצתי).

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

יש למתכון הזה 14 תגובות

  1. האם אפשר להמיר את רסק התפוחים בביצה? ואת החלב הצמחי בחלב רגיל? תודה

    1. ההמממממ את יודעת, זה בלוג טבעוני… יש קישור בפוסט למתכון שממנו קיבלתיהשראה את יכולה לבדוק שם

  2. איזה גודל תבנית??? האם צורת התבנית תשנה למידת ההתפרקות שלה? אני רוצה לעשות עוגה גדולה להרבה אנשים

    1. עקרונית זה לאינגליש קייק. אם תשתמשי בתבנית מרובעת/מלבנית היא תצא יציבה באותה מידה אך נמוכה יותר. את יכולה לעשות כמות כפולה או כמות וחצי אם את מגדילה את התבנית

      1. תודה! עשיתי כמות כפולה והשתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק. השתמשתי בסוכר דמררה חום בהיר, יצא בסדר, הוספתי גם כף טחינה במחשבה שידביק יותר טוב. יצא טעים והאורחים אהבו אבל חושבת שיכולתי להוציא קצת לפני, החלק הבהיר יצא קצת יבש. פעם ראשונה שעשיתי עוגה טבעונית, אהבתי את המרכיבים, אעשה שוב ואשפר, תודה

  3. מתכון מדהים! כמובטח, לא הצלחתי להפסיק ליישר 🙂 את חמאת השקדים החלפתי בחמאת אגוזי לוז שהשתלבו מושלם עם טעמי הקפה והשוקולד. תודה!

    1. חמאת אגוזי לוז! נשמע מעולה! יאללה מנסה. ואיזה כיף לשמוע שאהבת

  4. האם ניתן להמיר לסוכר לבן?

    1. בסוכר חום כהה יש דביקות מסוימת. אפשר להמיר לסוכר לבןאך יש סיכוי שהעוגה תתפרק יותר. גם כך היא די רגישה

  5. כפית נס קפה=אבקה או נוזל?

    1. אם אספרסו אז נוזל אם נס קפה אבקה

  6. הקפדתי לדייק במידות ובהוראות, מאחר וזו הפעם הראשונה שהכנתי: חייבת לומר שאפשר להוריד בכמות השמן בוודאות! מרגישים אותו וזה פשוט חבל, וכמו כן, השוקולד מאפיל על טעם הקוקוס והקפה לצערי… לכן בפעם הבאה, אפחית בשמן ובשוקולד, סהכ יצאה נימוחה.

  7. הכנתי, בהתחלה נראה היה כי הבלילה נוזלית מידי , בעיקר בגלל החלק השוקולדי, ואכן היה צורך לאפות יותר זמן, אך בסופו של דבר יצא נפלא – מרקם מעולה וטעים טעים:)

    1. ממש שמחה לשמוע 🙂 תודה

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!