עלי תות ממולאים באורז פיסטוק וצנובר

עלי תות ממולאים באורז פיסטוק וצנובר

עלי תות עץ ממולאים באורז פיסטוק צנוברים ושפע של ירוקים, מבושלים על אש קטנה עד שהם רכים ונמסים בפה. עכשיו העונה לצאת ולקטוף.

עלי תות עץ ממולאים

אצלנו בהר, עצי התות כבר עמוסים פירות. ההבטחה למתוק המתוק כבר באוויר, אך עד להבשלתם יש עוד כחודש לפחות. בנתיים אנחנו נהנים מהעלים הגדולים והרכים למגע. משיבשילו הפירות, הם יאבדו מקסמם, אך עתה הם בדיוק טובים למילוי.

כדאי לבחור את העלים הגדולים יחסית אך עודם רכים למגע. לרוב יהיו אלה העלים שנמצאים יותר זמן בצל. יש לשטוף אותם מהאבק, לחלוט אותם כחצי דקה-דקה במים רותחים לסנן. אז ניתן למלא ולגלגל אותם בקלות.

עלי תות עץ ממולאים

אם אין זמנכם בידכם וחשקה נפשכם בעוגת עלי תות מרשימה וטעימה הכנסו למתכון הזה של עוגת עלי תות ממולאת בפריקי.

איפה משיגים עלי תות עץ? הכי קל ופשוט זה לצאת החוצה לחפש את עץ התות הקרוב לביתכם ולקטוף. אם אין כזה בסביבתכם הקרובה ניתן להזמין הביתה יחד עם סל ירקות מהמם מחוות שער הגן, שקוטפים גם עלי בר עד אליכם.

את האורז יש להשרות במים קרים כשעה לפחות, אפשר גם יותר. לאחר ההשריה נערבב את האורז המסונן עם שפע של ירוקים, פיסטוקים וצנוברים קלויים קלות, אפשר להוסיף גם צימוקים להפתעה מתוקה, ולימון טרי קצוץ דק דק שנותן להכל תחושת רעננות.

עלי תות עץ ממולאים

איך מגלגלים?

מניחים עלה על משטח עבודה נקי. מניחים כף מהמילוי (או פחות, תלוי בגודל העלה) בבסיס העלה, זה שמתחבר לגבעול. מקפלים את שני הצדדים פנימה על המילוי. מתחילים לגלגל מכם והלאה תוך כדי הידוק וקיפול הצדדים פנימה. העלה צריך להיות מהודק היטב וסגור גם בצדדיו למניעת בריחת המילוי בעת הבישול והתפרקות העלה. מסדרים את העלים בצפיפות רבה בסיר. לאחר שמילאתם שכבה אחת התחילו שכבה נוספת וכן הלאה וכן הלאה.

עלי תות עץ ממולאים

במתכון לא מופיעה כמות מדויקת של מים מכיוון שכמות המים משתנית לפי הכמות שאתם מכינים והסיר בו אתם משתמשים. כלל האצבע הוא להוסיף מים עד גובה הממולאים ולא יותר. לסגור היטב את הסיר ולהניח לבישול האיטי ולאדים הנוצרים בפנים לעשות את העבודה.

עלי תות עץ ממולאים

עדיין לא עוקבים אחריי באינסטגרם? זה הזמן להצטרף. הרבה דברים טובים קורים שם.

עלי תות עץ ממולאים

עלי תות ממולאים אורז פיסטוק וצנובר

מה צריך

  • 50 עלי תות עץ לא חשוב מאיזה סוג
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי מושרה לכשעה לפחות ומסונן
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים על מחבת יבשה
  • 1/3 כוס פיסטוק קצוץ דק
  • אופציונלי: 1/4 כוס צימוק קטן
  • 1 צרור עלים ירוקים קצוצים: פטרוזיליה/נענע/כוסברה
  • 1 לימון קטן קצוץ דק עם הקליפה, ללא גרעינים
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • אופציונלי: 1 כפית בהרט / ראס אל חנות
  • 2-3 עגבניות בשלות פרוסות לעיגולים בעובי ס"מ 1

לרוטב

  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית סומאק
  • מים עד לגובה העלים המגולגלים

במטבח

  1. מרתיחים סיר עם שפע מים וחולטים את העלים בקבוצות קבוצות לכדקה אחת. מסננים ומניחים בצד.
  2. מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שקיפות או הזהבה קלה.
  3. מסננים היטב את האורז ממי ההשריה.
  4. מוסיפים לאורז את הבצל הקצוץ המאודה,הירוקים, הפיסטוקים והצנוברים, הלימון הקצוץ והתבלינים. מערבבים היטב.
  5. בסיר בינוני מזלפים מעט שמן זית ומרפדים את התחתית בעגבניות הפרוסות. מתבלים במלח ופלפל.
  6. ממלאים ומגלגלים: מניחים עלה על משטח עבודה נקי ויבש. בבסיס העלה מניחים כף מהמילוי (או פחות, תלוי בגודל העלה). מקפלים את שני הצדדים פנימה כך שיכסו את המילוי בצדדיו ומתחילים לגלג מאיתנו והלאה תוך כדי הידוק ואיסוף של הצדדים. העלה צריך להיות מגולגל בצורה מהודקת למדי כך שגם צדדיו סגורים.
  7. מסדרים את העלים בשכבה צפופה מאוד. כשנגמר המקום מתחילים עוד קומה וכן הלאה עד לגמר העלים.
  8. יוצקים את חומרי הרוטב ומכסים במים. ניתן להניח צלחת כבדה הפוכה מעל העלים שתמנע את התפרקותם אך לא חובה.
  9. סוגרים היטב את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה לפחות שעה, אפשר גם שעה וחצי או שעתיים.

 

 

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
עלי תות עץ ממולאים אורז פיסטוק וצנובר
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה