פאי פקאן טבעוני מדהים ללא גלוטן וללא סוכר

פאי פקאן טבעוני מדהים ללא גלוטן וללא סוכר

פאי פקאן טבעוני, טעים בטירוף, ללא גלוטן, ללא סוכר מעובד, וגם ללא טופו… הכל בחבילה אחת. את הפאי הזה תוכלו לנשנש בלי שום ייסורי מצפון גם ליד הקפה של הבוקר.

גם טעים גם בריא וגם חתיך

במשק של ההורים של האיש שלצידי יש עץ פקאן עצום. הדשא מתחתם ירוק ומוצל. ויש שם מרחבים מדהימים למשחק. הבית כבר שנים עומד נטוש. מתפרק, סדק מאיים חותך אותו לאורכו, כמו אומר "הגיע הזמן להיפרד". ובנתיים הם גרים בבית אחר במושב. כל יום צועדת אמו אל המשק הישן. בחיקה שקית עם אוכל. על הדשא הירוק, מתחת לעץ הפקאן היא מניחה את האוכל לחתולי המשק. מחכה להם כמה רגעים. רואה שהם אכן מגיעים ושואלת לשלומם של אלה שלא. מוודאה שלכולם שלום, שאין חתול פצוע או חולה, שלא קיבל את מנתו. אחר כך היא הולכת לשאול בשלומה של צ'יקה, הכלבה של המז'יניק. צ'יקה שמחה לראותה ומקשקשת בזנבה. כבר למדה שלא לקפוץ גבוה מדי. אחר כך היא ממשיכה בדרכה למלאכת יומה.

ועץ הפקאן עומד באיתנו, עונות השנה עוברות עליו, וניכרות בו. פירותיו נושרים בהמוניהם על הדשא. הילדים אוספים, מפצחים. ידיהם משחירות ופניהם מאירות.

רוצים עוד מתכוני פאי? נסו את פאי השוקולד פקאן המעולה הזה, או את טארט התותים שקדים הזה

פאי פקאן – כדאי לצרוך בכמויות קטנות

הפאי הזה עשיר במיוחד. בסיסו בצק פריך שקדים עדין ותוכו קרם מתוק מתוק שאין בו טיפה אחת של סוכר. את מתיקותו הוא מקבל מתמרים בלבד. שימו לב – רצוי מאוד להשרות את התמרים במים רותחים ל20 דקות לפני הטחינה, כך הם יתרככו מספיק וייטחנו לכדי קרם מושלם.  כדאי להשתמש בפקאנים טריים, טעמם של אלה הישנים מורגש מאוד ויהרוס את טעמו של הפאי.

זהירות הקרם עשיר מאוד, יש לצרוך בכמויות קטנות 

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר מעובד

לבסיס

  • 1.5 כוסות שקדים טחונים (אפשר מולבנים או לא)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח ים דק
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 2.5 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית

מכינים את הבצק

  1.  מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי הבסיס. מכניסים למקרר לחצי שעה או למקפיא ל10 דק׳.
  3. מהדקים לתחתית תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או מחלקים לתבנית שקעים (הכי נוח בתבנית שקעים מסיליקון).
  4.  אופים 15 דק׳. מקררים לחלוטין (לפחות 15 דק׳) לפני הוספת הקרם.

לקרם

  • 2 כוסות תמרים מגולענים מושרים במים רותחים 10 דק׳. מסוננים
  • 4 כפות שמן קוקוס
  • 6 כפות חמאת שקדים
  • 1/4 כפית מלח ים
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית

טוחנים הכל לקרם חלק (אני טוחנת בבלנדר אבל אפשר גם במעבד מזון). תנו לו לרוץ כמה דקות לקבלת קרם חלק ממש.

מקשטים

  • 2 כוסות פקאן טבעי
  • מעט מלח אטלנטי גס

בזמן שמחכים שהבסיס יתקרר קולים את הפקאנים בתנור 10-15 דקות.

ממלאים את הבסיס בקרם. מקשטים בפקאנים ומפזרים מלמעלה מעט מלח גס. לא חובה אבל משדרג ממש.

מקררים לחלוטין במקפיא לפני ההגשה.

לסיכום
recipe image
שם המתכון
פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 5 דירוגים

יש למתכון הזה 31 תגובות

  1. הכנתי לסדר ויצא מושלם! במקום שקדים טחונים קנויים, השתמשתי בפולפה שנשארת מהכנת חלב שקדים. תודה!!

    1. נהדר. וניצול מושלם של הפולפה. איך יצא?

  2. היי, נראה נהדר! אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן זית?

    1. הי טל עקרונית כן. כדאי כזה עדין בטעמו. עדיף להחליף בחמאת קקאו

  3. ואווו ואוו ואווו פשוט מושלם! את גאון קולינרי ❤❤❤

    1. התרגשתי 🙂 תודה איזה כיף לשמוע

  4. אפשרי להכין עם חמאת קןקוס במקום חמאת שקדים?

    1. לא לא… לא אותו דבר בכלל

  5. שלום! יש אפשרות לוותר על חמאת השקדים או להחליפה במשהו אחר?

    1. סליחה על התגובה המאוחרת. אפשר להחליף בחמאת אגוזים אחרת נייטרלית יחסית בטעמה. לא הייתי משתמשת בחמאת בוטנים למשל.

  6. בתום ההגשה להחזיר למקפיא? למקרר?

    1. כן. כדאי. תלוי מתי את רו ה להוציא בפעם הבאה. אפשר גם וגם

  7. הסתכלתי על התגובות פה וחשבתי לעצמי "אההה.. אין סיכוי שהיא יצאה כזו טעימה, אלו בטח תגובו מפוברקות",
    אבל אז הכנתי את העוגה, ו-וואו!!! היא מושלמת. ובלי סוכר וקמח, פשוט נהדר! התגובות עליה היו מדהימות.
    הגשתי אותה לצד גלידת בננה-חמאת בוטנים-שוקולדצ'יפ, שהכנתי, והביקורות היו מדהימות.

    אכין עוד אחת כזו בשבת הבאה, תודה רבה <3

    1. ממש כיף לקרוא. באמת עוגה מנצחת

  8. אפשר להכין אותה בתבנית חד פעמית?

  9. מבטיחה לנסות. אבל לא יודעת מה זאת חמאת שקדים…תודה

    1. פשוט שקדיה או דומיה. למעשה שקדים טחונים עד לחמאה

  10. זה נראה מהמם!!! רק שאלה, אני פחות אוהבת תמרים. כיוון שזה מרכיב עיקרי אך אולי יש לך הצעה למשהו שיכול להחליף?

    1. הי אפרת. אכן התמרים פה מרכיב עיקרי. בעיני הטעם הסופי שמתקבל לא מזכיר תמרים, אבל אם זה ממש מפריע לך, יש מתכונים ברשת שמשתמשים בטופו כמרכיב עיקרי. אני פחות התחברתי אליהם אבל זה ענין של טעם אישי כמובן.

  11. זו הפעם השלישית שאני מכינה אותה והיא מצליחה להפתיע אותי שוב!
    שני דברים: א. שמתי לב שהבצק יכול לשמש גם בצק לסתם עוגיות פריכות ללא גלוטן
    ב. מצאתי שיטה ממש יעילה לשיטוח הבסיס: לוקחים נייר אפיה, חותכים ממנו עיגול, ומשטחים את הבסיס (אחרי הקירור) על גבי הנייר באמצעות מרדד.

    1. איזה כיף! ויופי של רעיונות. תודה יקרה

  12. היי
    אפשר לעשות את הפאי ״ראו״ לוותר על האבקת אפיה בבסיס ולא לאפות אותו?
    כמו כן ניתן להמיר את המייפל בסילאן?
    תודה רבה!

    1. הי רעות. אפשר ואפשר. רק תראי שכשאת מכינה את הבצק הוא נדבק בין שתי אצבעות.
      ואין בעיה עם מייפל. זה כמובן ייתן טעם מעט שונה

    2. בדיוק קוראת את התגובות כאן, וגמני חשבתי לעשותה רוא לגמרי, משמע ללא הסודה לשתייה, וכל השאר ניתן לרוא.
      נראה נהדר וכייפי ביותר.
      תודה לך.

  13. לא מזמן הייתה לי יום הולדת.
    באופן מסורתי העוגה או המאפה האהוב עליי הוא פאי פקאן.
    הפסקתי לאכול ביצים ומוצרי חלב בין היתר. ויצא שחגגתי יום הולדת בלי פאי פקאן.
    רצה הגורל, מאת נתקלתי במתכון הזה כשבועיים לפני חום הולדתי.
    לא רק שהיה טעים, בלשון המעטה, זה "סוף הדרך" וזה נטרף ע"י כאלה שטורפים ההכל.
    במשפחה, ישנם גם" פליאוליתים "ומה שיפה בין היתר בפאי הזה, שהוא מתאים לכולם. פליאוליתים אינם אוכלים, בין היתר, קמח עם גלוטן וסוכר לבן או חום.
    וברוח הימים האלה, מתאים גם לפסח אפילו למי שאינם אוכלים קטניות.
    אני מאוד אהבתי את המלח שפוזר מלמעלה , היו כאלה שטענו שזה היה. דומיננטי. הצעתי היא, לעשות זאת בעדינות, או לעשות רק בחלק מהפרי.
    תודה

    1. ממש משמח לשמוע! תודה על הפרגון

  14. מסכימה עם אילנה… העוגה הזו מצויינת. חברה מהלימודים הכינה וכולנו התמוגגנו. בסופ"ש האחרון גם אני הכנתי לארוחה משפחתית (אני טבעונית ולא אוכלת סוכר מעובד ויש לי אחיינים צליאקים, כך שהעוגה נתנה מענה לכולם).

  15. תודה על המתכון! האם ניתן להגיש את העוגה חמימה, או שהיא חייבת להיות צוננת / קפואה?

  16. הי! תודה על המתכון- מתעתדת לנסות אותו מחר. האם העוגה צריכה להיות צוננת או קפואה בעת ההגשה? ומה קורה אם מנבים להגיש אותה חמימה עם גלידה, כפי שאוהב בעל היומולדת…?

    1. עקרונית העוגה לא אמורה להיות חמה. המילוי הוא ממש ללא אפיה ואמור להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. הייתי עושה עוד עוגה קטנה בצד ומנסה לחמם אותה קלות ולראות מה קורה. זה לא אמור לקלקל אותה אבל כן ישפיע על היציבות שלה מן הסתם.

  17. אחת העוגות המנצחות, כמו כל המתכונים שלך.. טרם נפלתי אבל יש לי חברים שלא מפסיקים לדבר על העוגה הזו

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!