פאי שוקולד פקאן טבעוני שוקולדי במיוחד שתתעלפו ממנו

פאי שוקולד פקאן טבעוני שוקולדי במיוחד שתתעלפו ממנו

פאי שוקולד פקאן טבעוני משגע. בצק פריך חמאתי (ללא חמאה) עם מעט קקאו, מילוי שוקולדי עשיר במיוחד. פקאנים שמתחבאים בתוך מילוי השוקולד ומספקים הפתעה עם כל ביס.

כל כך שוקולדי שבא לבכות

הפאי הזה הולך איתי כבר שנים. הוא תמיד היה עוגת היומולדת הקבועה שלי. זו שאי אפשר ליפול איתה. עם הזמן טבענתי אותו ושכללתי אותו, אבל העיקרון נשאר: בצק פריך טעים, מלא מלא מלא שוקולד איכותי ושברי פקאן שמתחבאים בפנים ומפתיעים את הפה השמח משוקולד.

במקום חמאה השתמשתי ב… שמן זית. כן כן, מסתבר ששמן זית ממש טעים בקינוחים. לאנשים הסובלים מטעמו של הקוקוס בכל קינוח טבעוני זהו תחליף נהדר. כדי ליצור אפקט כמו חמאתי יש להכניס את שמן הזית למקרר זמן מה מראש כדי למצקו. רצוי להשתמש בשמן זית עדין בטעמו. מי שאוהב את שמן הקוקוס יכול להחליף את שמן הזית בקוקוס (רצוי לא מזוקק). כשמשתמשים בשמן קוקוס יש להביאו למצב רך לא נוזלי ולא קשה.

שמרו והכינו לארוחה החגיגית הבאה/יומולדת. יותר לא תכינו שום עוגה אחרת…

עוד מתכוני עוגות מושחתות תמצאו פה פאי פקאן טארט תותים וקרם שקדים טארט שוקולד תותים ללא אפיה

פאי שוקולד פקאן טבעוני

לבצק

  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • קורט מלח
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 85 ג׳ שמן זית מקורר וממוצק
  • 1 כף מים
  • 2 כפות רסק תפוחים לא ממותק

למלית

  • 250 מ"ל קרם/חלב קוקוס רצוי של ארוי די ללא חומרים משמרים
  • 3 כפות סוכר (לא חובה. מי שלא אוהב מתוק מדי יכול להשמיט בקלות)
  • 250 ג׳ שוקולד מריר, קצוץ (רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 20 ג׳ שמן זית בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות ברנדי
  • 3 כפות רסק תפוחים לא ממותק או: "ביצת" פשתן (1 כף פשתן טחון+3 כפות מים. לערבב ולהשהות 5 דקות עד שנוצר מרקם ביצתי)
  • 150 ג׳ פקאנים קלופים וקצוצים גס

איך מכינים

  1. בקערה מנפים קמח, אבקת קקאו, אבקת סוכר ומלח ומערבבים.
  2. יוצרים גומה במרכז. מוסיפים שמן זית, מים ורסק תפוחים ומערבבים קלות רק עד ליצירת בצק חלק.
  3. משטחים בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ שכבה אחידה כולל מעט שוליים. מקררים כשעה במקרר.
  4. להכנת המלית: שמים קרם קוקוס וסוכר בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מערבבים עד המסת הסוכר. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. משהים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס והתערובת חלקה. מוסיפים שמן זית ומערבבים עד איחוד. מוסיפים ברנדי ורסק תפוחים או "ביצת פשתן" וטורפים היטב. מצננים 10 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים תבנית מרובעת גדולה בשלישי התחתון שלו.
  6. זורים את שברי הפקאן על גבי הקלתית ומעל שופכים את מלית השוקולד. דופקים את התבנית על משטח העבודה כמה פעמים כדי ליישר את פני המלית.
  7. מניחים את התבנית על גבי התבנית המרובעת ואופים כ-40 דקות עד שמרכז הפאי נראה יציב. לא לייבש את הפאי יותר מדי.

אוכלים קר או פושר.

לסיכום
recipe image
שם המתכון
פאי שוקולד פקאן שוקולדי במיוחד
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

יש למתכון הזה 2 תגובות

  1. שלום 🙂
    האם אפשר להחליף את זמן הזית בשמן קוקוס מוצק ולהשמיט את הברנדי? אין לי אלכוהול בבית ולא אקנה במיוחד בשביל 3 כפות, אולי להחליף בתמצית וניל יעבוד?
    תודה רבה 🙂

    1. אפשר בהחלט. וניל יהיה מצוין וגם קינמון יחמיא מאוד לטעמים.

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!