מחבת פולנטה סתווית של הגשם הראשון

מחבת פולנטה סתווית של הגשם הראשון

פולנטה סתווית, רכה ומנחמת, צרובה במחבת עם פטריות ביין לבן טימין ומרווה, במיה ותרד. מן אוסף של סוף קיץ, סתיו ורמזים לחורף. ככה זה כשבא הגשם הראשון.

מחבת של פולנטה טבעונית, ללא גלוטן, מנה ראשונה מפתיעה ומלאת טעמים.

הגשם הראשון הכה בחלונות כל הלילה. קמה לסגור את חלונותיהם של הילדים, מתוך ערפילי השינה עולה חיוך מנומנם. סוף סוף גשם. אין כמו הגשם הראשון. הריח של האדמה הרטובה, הקרירות הלחה, האויר הנקי שאחריו. קמה בבוקר ומחלוני רואה עד הים. כמה נקי ושטוף העולם. כמה יפה. הילדים קמים מעט אחריי, בהתרגשות שולפים מגפיים ויוצאים לבצבץ בשלוליות.

פולנטה טבעונית ללא גלוטן
השבלולים לצורך הצילום בלבד…

גוני מגלה את השבלולים שיצאו בהמוניהם אחרי הגשם. הוא מרים אחד ובוחן אותו מקרוב. נראה ידידותי. מרים עוד אחד ומסתכל בפליאה איך הם נדבקים זה לזה. "תראי אמא, שבלול. שניים". הילדים מתחילים לאסוף את השבלולים מהגינה. חמודים השבלולים אבל אוכלים לאמא את כל הגינה. בתוך קופסת קרטון פתוחה נערמים להם עשרות שבלולים פעילים, מתחברים ומתנתקים זה מזה. הילדים מסתכלים כמכושפים. תכף ישחררו אותם באדמה מלאת עשב, אבל עכשיו רגע מרותקים.

פולנטה טבעונית ללא גלוטן

קרניים של שמש מציצות ומתחבאות. לאדמה יש ריח טוב של גשם ואני יודעת בדיוק מה הולך לקרות לי במטבח היום. פולנטה רכה, תצרב לה על המחבת, פטריות עם טעם של אדמה וחורף יוקפצו ביין לבן עם עשבי תיבול מהגינה, במיה אחרונה שנותרה מהקיץ תצרב לה גם היא ועלי תרד טריים יונחו ממש לרגע, כדי לא לאבד מצבעם וטעמם. מחבת כזאת של סוף עונה ותחילת עונה ועם רמז לבאות.

פולנטה טבעונית ללא גלוטן

פולנטה סתווית של הגשם הראשון

לפולנטה

  • 1 כוס קמח תירס לפולנטה
  • 1.5 כוסות חלב שקדים/סויה לא ממותק
  • 2 כוסות מים
  • 1.5 כפיות מלח (או פחות או יותר לפי הטעם)
  • 1/2 כוס שמן זית

למחבת

  • 2 כוסות פטריות טריות מכל סוג שיש חתוכות גס
  • 1 כוס במיה חתוכה לאלכסונים
  • 1 כוס עלי תרד
  • מעט שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • חופן עלי טימין ומרווה
  • מלח ופלפל גרוס טרי

מה עושים

  1. פולנטה: בסיר עם תחתית עבה מחממים מים, חלב שקדים ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח הפולנטה בזרם דק תוך ערבוב. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה להנתק מדפנות הסיר. בשלב זה מתחילים לזלף את שמן הזית אל הסיר תוך ערבוב, עד שכל השמן נטמע בתערובת. אפשר להשתמש גם בפחות שמן זית, אבל לטעמי הוא מוסיף הרבה בטעם ובמרקם.
  2. מכבים את האש ומעבירים את הפולנטה לתבנית אינגליש קייק על גבי נייר אפייה. גובה התערובת צריך להיות כ-2 ס"מ. אם יש צורך חלקו את התערובת לשתי תבניות. מניחים לפולנטה להתקרר ולהתקשות בטמפ' החדר. לאחר שהתקשתה מוציאים מהתבנית וחותכים לקוביות.
  3. במחבת גדולה וטובה מחממים מעט שמן זית. צורבים את קוביות הפולנטה מכל הצדדים עד שהן מזהיבות. מוציאים לקערה. באותה מחבת צורבים את הבמיה עד שסימני הצריבה ניכרים עליה. מוציאים לקערה.
  4. באותה מחבת מכניסים את הפטריות ומקפיצים אותן. הן יתחילו להגיר נוזלים וזה בסדר. כעבור כמה דקות מוסיפים את היין הלבן ואת עשבי התיבול (טימין ומרווה), ממשיכים להקפיץ עד שכל הנוזלים מתאדים.
  5. מוסיפים למחבת את הפולנטה והבמיה הצרובות, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים את הכל יחד, בזהירות שהפולנטה לא תתפרק ותמעך. מוסיפים את התרד, מקפיצים עד שצבעו משתנה ומעמיק ומכבים את האש.
  6. מנשנשים ממש ככה מהמחבת. השבלולים לצורך הצילום בלבד ולא נכנסו למחבת…

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
פולנטה סתווית של הגשם הראשון
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים