פקורה כרובית ושאר ירקות שתכינו ברבע שעה ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

פקורה כרובית ושאר ירקות שתכינו ברבע שעה

פקורה כרובית וצ'אטני עגבניות תמרים

פקורה כרובית ושאר ירקות. ירקות מטוגנים במעטפת של קמח חומוס הודי. טבעוני וללא גלוטן. מנת פתיחה מצוינת לארוחה הודית סתם ארוחה עם חברים או משפחה. וגם בונוס – צ'אטני עגבניות תמרים ממכר.

אחת ההנאות הגדולות כשמטיילים בהודו היא אוכל הרחוב ההודי. לאורך הרחוב פזורים עשרות מוכרים עם עגלות כחלחלות. בכל אחת תמצאו מעדן אחר. באחת תמצאו סמוסה פריכה עם צ'אנה מסאלה, באחרת אלו טיקי (לביבות תפוחי אדמה אלוהיות) עם שלל רטבים מעליה, עוד תראו פאני פורי, מיץ טרי מקנה סוכר, קולצ'ה (פיתה מבצק חמצמץ עם יוגורט) ועוד ועוד. מנעד הטעמים, הצבעים והריחות איננו נגמר לעולם.

ובין הדוכנים, תמיד תמצאו גם דוכן פקורה. אותם ירקות עטופים בקמח חומו ומטוגנים לפריכות מושלמת. את הפקורה מגישים עם צ'אטני אדום חריף ומתקתק. צ'אטני הוא מטבל. והוא גם הדבק המחבר בין הדברים. נותן להם טאצ' אחרון שמקפיץ אותם בכמה רמות מעלה. חברו פקורה כרובית או חציל עם צ'אטני אדום מעגבניות ותמרים וקיבלתם מעדן פריך עם רוטב חריף מתוק – שלמות!

רוצים עוד מתכונים הודים? פה תראו מלאי כופתה טבעוני או דאל הודי

פקורה כרובית וצ'אטני עגבניות תמרים

מתכון קליל וממכר לירקות מטוגנים במעטפת קריספית של קמח חומוס עם בונוס – צ׳אטני עגבניות תמרים שתרצו להתחתן איתו.

ל-2-3 מנות

מה צריך:

2 כוסות פרחי כרובית מנוקים ושטופים (אפשר גם חציל פרוס דק, בצק פרוס דק, תפוח אדמה וכו')

1/2 כפית ג׳ינג׳ר מגורר

1 כף כוסברה קצוצה

חצי כוס קמח חומוס (לא לגונדי)

1/4 כוס מים (ועוד קצת אם צריך)

מלח לפי הטעם

1 פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ (לא חובה)

כפית גאראם מסאלה

1/2 כפית כוסברה טחונה (לא חובה)

1/2 כפית כורכום

שמן לטיגון עמוק

מה עושים:

בקערה שמים קמח חומוס, כוסברה קצוצה, צ׳ילי, תבלינים, מלח. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי טריפה במטרפה ידנית. המרקם צריך להיות כשל טחינה מעט דלילה.
מוסיפים את הכרוביות לבלילה ונותנים להן להיות עטופות לגמרי.

מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים עד הזהבה.

מגישים עם צאטני אדום של עגבניות ותמרים

לצ׳אטני עגבניות תמרים:

את המתכון הזה אני חייבת לחברתי אהובתי reut field שהביאה לי אותו היישר מהודו.
הוא השילוב המושלם של כל מה שטוב באוכל הודי – מתקתק במידה, חריף כמה שתרצו, חמצמץ ומרענן. הוא נשמר גם עד חודש בקירור ואפשר גם לאכול אותו סתם ככה עם אורז לבן. בקיצור שלמות!

לצורך הצ׳אטני תצטרכו 5 תבלינים שלמים. אל תוותרו עליהם, כי הם הם שעושים את הצ׳אטני למה שהוא. ניתן למצאם בכל חנות תבלינים, ותוכלו להשתמש בהם גם לעוד מתכונים רבים מהמטבח ההודי.

תערובת התבלינים:

זרעי חרדל, זרעי כמון, זרעי חילבה, קצח, זרעי שומר. ערבבו כמות שווה מכל אחד ושימו בצנצנת אטומה.

לצ׳אטני צריך:

2 כפות תערובת תבלינים (ראו לעיל)

4-5 צ׳ילי אדום יבש שלם (או יותר, או פחות, לפי מידת החריפות הרצויה)

5-6 עגבניות חתוכות לרבעים

1 כוס תמרים מגולענים (אפשר גם מוואקום)

מלח

1 כף מחית תמרהינדי

בסיר רחב מחממים מעט שמן ומוסיפים 2 כפות תבלינים. כשהזרעים מתחילים לקפץ מוסיפים מיד פלפלי צ׳ילי, עגבניות ותמרים. מערבבים ומוסיפים מלח ותמרהינדי. אם סמיך מדי ניתן להוסיף כחצי כוס מים.

מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה. מערבבים מדי פעם.

לבסוף טוחנים הכל ומעבירים לצנצנת זכוכית אטומה. שומרים במקרר עד חודש.

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
פקורה כרובית ושאר ירקות
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

6 תגובות

  1. האם אפשר להכין את הכרובית בתנור במקום לטגן? אם כן, האם צריך לעשות שינוי כלשהו בבלילה? יותר סמיכות למשל?

  2. לא צריך להרתיח את הכרובית. אבל השמן צריך להיות בטמפ נכונה כך שלא יהיה חם מדי וישרוף מהר את הציפוי וישאיר את הכרובית חיה. אפשר עם כל ירק שאת רוצה

  3. האם יש צורך להרתיח את הכרובית קודם?
    האם ניתן לטגן כך גם קישואים?
    תודה

  4. הי שירה. לא טוחנים את התבלינים. מטגנים אותם בשלמותם עד שהזרעי חרדל קופציםמואז מוסיפים את שאר הרכיבים. אפשר לוותר על התמרהינדי. בהצלחה

  5. נראה מעולה!
    את התבלינים צריך לטחון?
    ואפשר לוותר על התמרהינדי?

    תודה (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!