קולפי – גלידה הודית בניחוח הל וזעפרן ופסטיבל האוכל 2018

קולפי – גלידה הודית בניחוח הל וזעפרן ופסטיבל האוכל 2018

קולפי – גלידה הודית כמו שרק ההודים יודעים לעשות. בניחוח עדין של הל וזעפרן, מקושטת בפיסטוקים קלויים, מרעננת ומתוקה בדיוק במידה. כאן בגירסה טבעונית וטעימה לא פחות, ללא חלב וללא סוכר מעובד.

בעוד שבוע בדיוק, 27.4.18 יתחיל פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה. זוהי השנה ה-18 לפסטיבל בו בשלנים ביתיים מכל רחבי האזור פותחים את ביתם לאירוח כפרי. גם אני ואיתי אפרת האלוף נהיה שם עם אוכל הודי טבעוני מטריף חושים. את כל הפרטים על הפסטיבל תוכלו למצוא כאן.

אז לרגל הארוע מעכשיו ועד סוף הפסטיבל מרתון מתכונים הודים. מתחילים עם הקינוח 🙂

קולפי טבעוני
רוטב פירות יער רק יעצים את החגיגה

את הקולפי תמצאו בהודו בכל דוכן רחוב של גלידות וגם במסעדות יוקרה. הוא עממי ועם זאת יש לו קלאסה. שילוב הטעמים שבו, עם המתיקות של הסוכר, נגיעת הוניל, ריחות ההל וצהבהבות הזעפרן יוצרים קינוח קליל ומרענן, מתוק במידה ומתאים בדיוק לקיץ בדלהי, או בארצנו החמה.

במקור תהליך הכנתו של הקולפי ארוך וממושך ודורש צמצום איטי של החלב והסוכר על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד למניעת שריפתו. הצמצום מעמיק את טעמיו של החלב, מקרמל את הסוכר שבו ומעלה את תכולת השומן והלקטוז. כאן יצרתי גירסה טבעונית, על בסיס קשיו, שלא רק שהיא מהירה להפליא, היא גם ללא סוכר מעובד בכלל. כל מה שצריך זה להכניס את כל הרכיבים לבלנדר, לטחון, להעביר לתבנית שקעים ולמקפיא.

קדימה לעבודה, ובואו לבקר אותנו בפסטיבל כל פרטי הארוע בפייסבוק כאן.

הפסטיבל יימשך מה27.4.18 ועד ל19.5.18. ימי שישי 12:00-16:00 שבת 12:00-18:00

ארוחות שף של 7 מנות כולל קינוח וצ'אי 120 ש"ח לסועד. הכל הכל טבעוני, צבעוני ובניחוחות של הודו.

בנתיים לעוד מתכונים מהמטבח ההודי הכנסו לכאן

קולפי טבעוני

קולפי – גלידה הודית טבעונית בניחוח הל וזעפרן

6 מנות

מה צריך

  • 1/4 1 כוסות קשיו מושרה לפחות שעתיים
  • חצי כפית עד כפית חוטי זעפרן + 3 כפות מים רותחים
  • 175 מ"ל קרם קוקוס
  • 30 גרם סוכר קוקוס/סירופ מייפל/סוכר לבן
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כפית הל טחון
  • לקישוט: 3 כפות פיסטוק קלוף קצוץ דק

מה עושים

  1. משרים את חוטי הזעפרן במים רותחים ל-5 דקות.
  2. מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר (למעט הפיסטוקים לקישוט) וטוחנים למרקם חלק מאוד.
  3. מחלקים לכוסות או לתבנית שקעים (רצוי מסיליקון) ומכניסים למקפיא ללפחות שעתיים עד שהגלידה מתקשה.
  4. הגשה: מניחים גלידה אחת בצלחת הגשה ומעטרים בפיסטוקים קצוצים.

 

 

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
קולפי גלידה הודית בניחוח הל וזעפרן
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים