קטאיפי – כדורי קדאיף יוונים עם מוצרלה טבעונית בניחוח הל ומי ורדים

קטאיפי – כדורי קדאיף יוונים עם מוצרלה טבעונית בניחוח הל ומי ורדים

לקראת השנה החדשה התכנסנו חבורה של מארחי Eatwith אוהבי אוכל ואנשים, לחגיגה יוונית על גג דירה תל אביבית. התבקשנו להכין משהו יווני. ההתלבטות הקצרה בין מלוח למתוק הלכה מיד לכיוון המתוק ומכאן הדרך לקינוח עם קדאיף, או בשמו היווני – קטאיפי היתה קצרה. מה לעשות? יש לי חולשה לקדאיף…

אוו יאסו, זו היתה חגיגה.

קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני

קטאיפי הוא הגרסה היוונית לקדאיף. תמצאו אותו בכל רחבי יוון והאיים היוונים. ברוב הגרסאות, בדומה לבקלאווה, הקטאיפי יהיה ממולא בתערובת אגוזים וממותק בסירופ סוכר. תוכו רך וחמים וברו פריך ומתפצפץ. מיד עם יציאתו מהתנור, בעודו רותח שופכים עליו סירופ הל ומי ורדים, שנספג במהירות לתוכו, מעורר את בלוטות הטעם, מענג את החושים ומעורר געגועים.

ההכנה המסורתית כוללת תועפות של חמאה. פה בגרסה הטבעונית השתמשתי בשמן זית עדין בטעמו. את הקדאיף מילאתי במוצרלה טבעונית בהכנה ביתית ובפיסטוקים. עיקר העבודה פה היא הפרדת חוטי הקדאיף והגלגול. לאחר הגלגול מכניסים את הכדורים הממולאים לתבנית מיני מאפינס משומנת ולתנור. אם אין סבלנותכם או זמנכם בידכם, ניתן לשטח כמות גדולה בתבנית, למלא ולגלגל לגליל ארוך, אותו תחתכו לאחר האפיה.

קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני

קדאיף ניתן להשיג היום בכל סופר בגירסה קפואה או יבשה. אני מעדיפה את הקפואה. אני קונה קדאיף אצל מלך הכנאפה בעיר העתיקה, הלוא הוא ג'עפר (ברחוב בית הבד, לקראת שער שכם)

קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני

 

קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני

במתכון שלפניכם השתמשתי במוצרלה טבעונית על בסיס קשיו, שלוקח חמש דקות להכין. אבל אם אין לכם את הרכיבים, או שסתם העצלות פשתה בכם, ניתן להמיר ב"גבינה" קנויה, או פשוט להשתמש בתערובת אגוזים (פירוט בהמשך).

קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני

אז הנה לכם קינוח חגיגי ומיוחד לקראת החג המתקרב.

הגישו עם אוזו והחגיגה תהיה שלמה.

שיהיה חג שמח ויאסו!

קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני

 

קטאיפי – קדאיף יווני עם מוצרלה טבעונית בניחוח הל ומי ורדים

למוצרלה קשיו

  • 1/4 כוס (65 גרם) קשיו טבעי
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 1 כף אבקת אגר (לא חובה אך מומלץ)
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן קוקוס או חמאת קקאו
  • 1.5 כוסות מים (375 מ"ל)

למילוי אגוזים (למי שלא רוצה מוצרלה)

  • 1.5 כוסות תערובת אגוזים: אגוזי מלך/שקדים/פיסטוקים וכו'
  • 1 ציפורן
  • 1 תרמיל הל – רק הזרעים ללא התרמיל

לקדאיף/קטאיפי

  • 500 גרם אטריות קדאיף מופשרות
  • 1/2 כוס שמן זית בטעם עדין
  • 1/2 כוס פיסטוקים טחונים גס

לסירופ הל מי ורדים

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 5-6 תרמילי הל מבוקעים
  • 1 טיפה מי ורדים (ןבמידת הצורך עוד אחת)

מה עושים

  1. מכינים סירופ: מכניסים את כל רכיבי הסירופ לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לצמצם עוד כמה דקות. מכבים ומקררים לחלוטין.
  2. מכינים מוצרלה קשיו: מכניסים את כל רכיבי המוצרלה לבלנדר וטוחנים עד למרקם חלק מאוד. אם אין לכם בלנדר טוב השרו את הקשיו במים לפחות שעתיים לפני. את התערובת מעבירים לסיר עם תחתית עבה. מדליקים את האש ומבשלים תוך ערבוב. יש לערבב כל הזמן. ברגע שהתערובת תגיע לרתיחה היא תתחיל להסמיך. זה קורה ממש מהר. מרגע זה מערבבים ללא הפסקה עוד כ3-4 דקות, עד שהתערובת סמיכה וצמיגית. מכבים את האש. מעבירים לקופסה ולמקרר.
  3. לתערובת האגוזים (במידה ולא מכינים מוצרלה) טוחנים הכל בפולסים במטחנת תבלינים.
  4. מכינים קטאיפי/קדאיף: מניחים את הקדאיף המופשר בקערה רחבה ומתחילים להפריד אותו. מפרידים את האטריות ממש לחוטים חוטים. ככל שתשקיעו יותר בהפרדה, כך יצא המרקם הסופי מושלם יותר. מזליפים מעט שמן על הקדאיף ומעסים אותו כך שהחוטים יהיו עטופים היטב.
  5. ממלאים ומגלגלים: משמנים תבנית מיני מאפינס בשמן זית. לוקחים קבוצת אטריות קדאיף ומניחים על משטח יבש. פורסים את האטריות בשכבה אחת כפי שמופיע בתמונה למעלה. מניחים בצד אחד בערך כפית מוצרלה ומעליה מפזרים מעט פיסטוקים טחונים. אם משתמשים בתערובת האגוזים במקום, מניחים כפית מהתערובת. מתחילים לגלגל. מקפלים את הצדדים לעבר המרכז ואז מגלגלים את הצד הארוך תוך הידוק מהצד עם ה"גבינה" והלאה. מתקבל כדור קדאיף. את הכדור נכניס לשקע בתבנית המשומנת. חוזרים על הפעולה עד לגמר האטריות. מכמות זו יצאו כ-48 כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות. בעזרת מברשת מורחים עוד מעט שמן זית מעל הכדורים. אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
  7. מוציאים מתנור ומיד שופכים מעל את הסירופ שהכנו מראש. מגישים בטמפרטורת החדר או מעט חמים.

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
קטאיפי קדאיף מוצרלה יווני טבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים