קיש כרישה ודלעת טבעוני מושלם

קיש כרישה ודלעת טבעוני מושלם

קיש כרישה ודלעת טבעוני מושלם. מנה מתקתקה ועשירה בטעמים, במיוחד לראש השנה. בצק פריך מושלם ומתמסר, מלית מלאה בטעמים ובניחוחות.

מושלם כמנה לארוחת חג לראש השנה.

מה עושים באוגוסט? באים לאכול בהרי יהודה - פסטיבל האוכל הכפרי 2020

פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה מתחיל ממש עוד רגע, וזוהי שנתו ה-20! הפעם, לאור החום והקורונה, לעת ערב, במרחבים פתוחים ובטוחים.

ארוע פתיחה חגיגי בשיתוף עם יקב נבו יתקיים בערב טו' באב, ה-5 לאוגוסט. מהכרם אל היקב. בעונה הכי יפה של הכרמים, ורגע לפני הבציר, אנחנו מזמינים אתכם לארוחת שף רומנטית שתתחיל בכרם ותימשך ביקב, בליווי היינות המשובחים של היקב. לפרטים והרשמה התקשרו 052-6071780.

לאחר מכן אארח בכל יום חמישי של הפסטיבל, אצלי בגינה לערבי טאפאס ויין. הכל על טהרת העונתי, המקומי, הטעים. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 052-8333844 או בהודעה אלי.

מוזמנים לבקר ברחבי האזור ולהנות מהשפע המדהים של בשלנים ובשלניות מקומיים, מכל הסוגים, מכל העדות, ותיקים וחדשים. ממש הכל. אפשר להתרשם ממגוון האפשרויות ממש כאן

אל תשכחו לפנק בסלט רענן מפוצץ ברימונים ליד.

קיש דלעת טבעוני

האתגרים בהכנת קיש טבעוני הם לא פשוטים. חסרונה של החמאה בבצק, חסרונן של גבינות עשירות וביצים משפיעים מאוד. עם זאת, לשמחתי הרבה, העולם הקולינרי הטבעוני הולך ומתפתח כל הזמן. ואם פעם חשבו שאין דבר כזה להכין… בלי ביצים וגבינות היום כבר יש פתרונות כמעט לכל דבר. אני עוד זוכרת את האישה הטבעונית הראשונה שפגשתי. זה היה בטיול להר הגבוה בסיני. עצרנו בכפר מתחת לסנטה קטרינה, אל מלגה, כדי לפגוש את המדריך ולהצטייד באוכל לימי הטיול. קנינו במכולת המקומית ירקות, פירות, גבינת פטה בקופסת קרטון, עדשים כתומות לצ'ורבה בערב, קמח לאפיית הליבה (פיתה בדואית עבה הנאפית על האדמה מכוסה בגחלים). והיא, הביאה איתה טחינה חומה במיוחד מהבית. ואכלה אותה ככה. בלי כלום במשך חמישה ימים תמימים. ממרחק השנים, אני מניחה שהיא נהנתה גם מהפירות והירקות, אך משהו בסגפנות הזו של אכילת הטחינה המלאה, המרירה, בכפית, נחרט בזכרוני. שנים החזקתי תמונה בראשי של טבעונות כדרך חיים סגפנית שאינה מתאימה לי בשום צורה. אלא שהחיים הובילו אותי אחרת. ועם השנים הצמחונות הפכה לטבעונות. זה קרה בהדרגה. לא בצעד אחד חותך. וככל שירדו מוצרים מהחי מהתפריט שלי, התמלאו חיי במוצרים אחרים, מעניינים וטעימים. מאז ומתמיד חשוב לי שהאוכל שאני אוכלת ומבשלת יהיה טעים. וצבעוני. ואסתטי. ומעניין. לעולם לא הייתי מסוגלת לחיות על תפריט חדגוני, אפרפר ונטול טעם. הקיש הזה הוא דוגמה מובהקת ליכולתו של אוכל טבעוני להיות מעניין, ועשיר ומושחת במידה וטעים להפליא. וכך אני אוהבת את האוכל שלי. עושה שמח על השולחן ובבטן.

בניגוד לקישים חלביים, מכיוון שאין פה גבינות וחמאה ושמנת, אין תחושת כובד אחרי אכילתו. הוא קליל וטעים בצורה בלתי רגילה.

המתכון מבוסס על האתר המעולה של על השולחן שתמיד אני מקבלת מהם השראה, עם שינויים קלים שלי.

מתכוני מאפים נוספים: מאפים מבצק כוסמין ממולאים בירוקים, סמוסה אפויה בתנור

קיש כרישה ודלעת טבעוני מושלם

מה צריך

לקלתית

  • 2 כוסות קמח כוסמין קר ואפשר גם קמח לבן רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 120 מ"ל מים קרים מאוד

בנתיים מכינים את המלית

  • 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2×2 ס"מ
  • 5 כפות שמנ"ז
  • מלח
  • 100 ג׳ טופו
  • 1 ק"ג כרישה (רק החלק הלבן) חצויה לאורך ופרוסה דק
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3-4 ענפי טימין
  • 4 כפות מים

מה עושים

  1. מכניסים את כל החומרים למעט המים למעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים בפולסים עד ליצירת בצק פירורי. אוספים לכדור ועוטפים בניילון נצמד.
  2. מעבירים למקרר לשעה.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות
  4. מערבבים דלעת עם שמן זית ומלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהיא רכה ונימוחה.
  5. מנמיכים את התנור ל-170 מעלות.
  6. בנתיים מאדים כרישה בשמן זית במחבת רחבה כ-15 דקות.
  7. מוסיפים למחבת יין לבן, מלח ואגוז מוסקט ומבשלים 3 דקות עד שכל האלכוהול מתאדה.
  8. בבלנדר טוחנים דלעת אפויה וטופו לתערובת חלקה.
  9. מוסיפים את תערובת הדלעת והטופו למחבת ומערבבים. מוסיפים עלי טימין.
  10. מרכיבים את הקיש:
  11. משמנים תבנית פאי. מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח. מרפדים את תחתית התבנית ומדביקים את השוליים לקירות התבנית.
  12. משטחים את המלית ומחליקים אותה על גבי הקלתית.
  13. אופים 45 דקות עד שפני המלית מזהיבים והבצק מוכן.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קיש כרישה ודלעת טבעוני מושלם
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 9 תגובות

  1. ‫דניאל

    מכינה בפעם החמישית! פשוט מתכון מעולה! אל תוותרו על מעבד המזון!

  2. אורלי לנדאו

    יכול להיות שיש טעות בכמות השמן זית?
    הכנתי את הבצק והייתי צריכה להוסיף עוד כמעט כוס קמח כדי שיצא פירורים. התחלתי עם שתי כוסות קמח וחצי כוס שמן זית. יצא בצק מאוד דביק ורטוב.

    1. נורה

      היחסים הרשומים נכונים אבל לפעמים קמחים שונים מתנהגים אחרת וסופחים אחרת את הנוזלים. באיזה קמח השתמשת?

  3. תהילה

    יש תחליף לטופו?
    תודה!

  4. שירה

    היי נורה,
    נראה מעולה!
    אפשר להקפיא?

  5. נעמה

    היי! אפשר להכין את הבצק ולהקפיא? אם כן, לכמה זמן?

  6. קרן

    היי נורה, המתכון נראה מעולה. רוצה לנסות, אבל רציתי לשאול במה אפשר להחליף את היין הלבן? תודה רבה!

    1. נורה

      הי קרן. אין ליין הלבן ממש תחליף. הוא פשוט מוסיף טעם מעולה. אפשר להשמיט אם אין לך

כתיבת תגובה