Caponata alla Siciliana – חציל איטלקי ברוטב עגבניות צלפים וזיתים

Caponata alla Siciliana – חציל איטלקי ברוטב עגבניות צלפים וזיתים

קפונטה סיציליאנית, ספק תבשיל ספק סלט חצילים, בניחוחות איטלקיים משכרים. חצילים צלויים, ברוטב עגבניות צלפים וזיתים מטריף חושים. הקיץ בשיאו ואיתו עונת החצילים. בגינה גדלים חצילים קטנים בלדיים, ואילו בארגז הירקות של חוות שער הגן קיבלנו חצילים איטלקיים יפהפיים. שמנמנים וסגולים. עשיתי איתם כל מיני נסיונות, קלפתי, אידיתי, צליתי וטיגנתי בשמן זית. לא משנה באיזו גירסה, הם יצאו מעולים. אבל הקפונטה… הו הקפונטה….

קפונטה סיציליאנית חציל איטלקי
כמה יפים ככה טעימים

שורשיו של הקפונטה הסיציליאני אינם ידועים. יש האומרים שהתבשיל הארומטי הגיע מחבל קטלוניה שבספרד, אי שם במאה ה-18 ויש המייחסים לו שורשים גנואזיים יש לו גרסאות רבות, כולל גרסה נפוליטנית בשם – Cianffota. בחלק מהגרסאות תמצאו גם צנוברים, פלפלים ירוקים או גזר, אך הגרסה הרווחת ביותר כוללת חצילים, סלרי, עגבניות, צלפים וזיתים. מטבח ים תיכוני במיטבו.

קפונטה סיציליאנית חציל איטלקי

אמנם סלרי הוא רכיב חשוב במנה, אך מכיוון שלא היה לי סלרי בבית, דילגתי עליו ועדיין יצאה מנה מנצחת. את טיגון החצילים המרתי בהשריה ואפיה שלהם, קצת פחות שמן והרבה פחות התעסקות.

קפונטה סיציליאנית חציל איטלקי
חציל אנג'לה

את החצילים נחתוך לקוביות, נשרה במי מלח לפחות לשעה. אח"כ נסנן את המים ונאפה אותם כמו שהם בתנור. בנתיים, נקצוץ בצל ונאדה אותו בשמן זית, נוסיף צלפים וזיתים, עגבניות קצוצות וחומץ.

הקפונטה טעים חמים באותו יום אך טעים עוד יותר ביום למחרת. הגישו אותו לצד לחם טרי ומתפצפץ או כתוספת לארוחה ותראו ישועות.

המתכון לפניכם בהשראת הבלוג היפהפה הזה, עם שינויים קלים שלי.

קפונטה סיציליאנית חציל איטלקי

קפונטה סיציליאנית חציל איטלקי

קפונטה סיציליאנית – חציל איטלקי בעגבניות צלפים וזיתים

מה צריך

  • 4 חצילים איטלקיים/חצילי אנג'לה/חצילים ארוכים בינוניים
  • 2 כפות מלח הימליה גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3-4 כפות צלפים
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה או זיתים ירוקים מגולענים
  • 6-7 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
  • 1-2 כפות סוכר
  • כמה עלי בזיליקום
  • פלפל שחור גרוס טרי

מה עושים

  1. חותכים את החצילים ומשרים בקערה גדולה עם מים ו-2 כפות מלח לפחות לשעה.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מסננים את המים מהחצילים ומניחים את קוביות החציל על נייר אפיה. אופים עד השחמה.
  3. בנתיים קולפים את העגבניות: חורצים צלב על ראש של כל עגבניה. שמים בקערה עם מים רותחים לכ-30 שניות, מסננים וקולפים. קוצצים גס.
  4. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מאדים אותו עד שקיפות. מוסיפים צלפים, זיתים ועגבניות. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים חומץ, פלפל שחור וסוכר. מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות עם מכסה סגור.
  5. מוסיפים את החצילים. מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.
  6. מגישים חמים כתוספת או עם לחם טרי. החצילים טעימים במיוחד יותר אחרי.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קפונטה סיציליאנית חציל איטלקי
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים