קציצות אגוזים ופטריות ברוטב חמוסטה מתכון מיוחד לפסח

קציצות אגוזים ופטריות ברוטב חמוסטה מתכון מיוחד לפסח

קציצות אגוזים ופטריות, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, ומאוד ורסטיליות. מבושלות ברוטב חמוסטה ירוק וחמצמץ, שעושה כבוד לכל ירוקי העונה. מנה טעימה, העושה כבוד לאביב המתרגש פה בפראות ולפסח המתקרב ובא.

סלק בר וחוביזה ממולאים

רגע לפני פסח, האביב כבר פה, וזוהי הזדמנות נפלאה לעשות שימוש בכל ירוקי העונה, שעוד רגע כבר יפרחו ויהפכו לנוקשים וסיביים. את הקציצות מכינים בחמש דקות במעבד מזון, מכדררים ואופים. כשהן שוחות להן לאחר האפיה במרק ירוק וחמצמץ של חמוסטה, הן סופגות את הנוזלים אליהם והופכות רכות ואווריריות כמו ענן. אני אוהבת להוסיף להן כמה אצות נורי ולתת להן טעם ימי.

טוחנים מערבבים הכל, יוצרים קציצות עגולות פחוסות ולתנור

הקציצות עצמן יכולות בקלות לשמש גם במרקים אחרים, עם רוטב עגבניות חריף ומתובל בכוסברה, או ברוטב קארי ירוק וקוקוסי.

מנה עיקרית משביעה ומלאה כל טוב. לחמוסטה השתמשתי בעלי וגבעולי סלרי, עלי סלק מצוי (האב הקדמון של המנגולד), המון שום ירוק שעכשיו נמצא בשיא עונתו והמון המון מיץ לימון. הרוטב יקבל אליו באהבה גם פול ירוק, כוסברה, פטרוזיליה ועלי תרד טורקי.

קציצות אגוזים ופטריות חמוסטה

בסיס הקציצות הוא טופו, אגוזי מלך ופטריות. מתחילים בטחינת האגוזים במעבד המזון, מוסיפים להם את הטופו והפטריות, מתבלים וטוחנים למשחה לא חלקה. הטופו אחראי להדביק את הכל, ומכיוון שבבסיסו הוא חסר טעם, הוא מתאים את עצמו לכל דבר שתוסיפו לו. לתערובת הזו מוסיפים בצל קצוץ, מכדררים ואופים. הקציצות יצאו מעט יבשות מהתנור, אך אל דאגה, לאחר בישול קצר במרק הם יספגו את הנוזלים אליה ויהיו רכות ואווריריות.

מנה מושלמת לימות האביב, ובמיוחד לפסח הקרב ובא.

קציצות אגוזים ופטריות חמוסטה

תוצרת הרי יהודה - מתנת ביכורים לשבועות

יצרנו עבורכם מתנה מושלמת לשבועות: סל ביכורים מתוצרת הרי יהודה. בסל תמצאו: יין מיקב נבו, ירוקים ופרחי מאכל ממשק ירוקל'ה, מטבלים מלוקטים וצמחי בר למאכל של נורה – מטבח שף מקומי, לחם מחמצת של לחמל'ה, דבש פרחי בר של רזאלה וגבינת עזים של חוות זלצר.

לפרטים צרו קשר

להזמנות הכנסו לטופס

קציצות אגוזים ופטריות במרק חמוסטה

לקציצות (כ-40 קציצות)

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 חבילת טופו קשה
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • מלח
  • 1-2 כפות ראס אל חנות/בהרט
  • 1 כף זרעי כוסברה מעוכים קלות
  • 3 אצות נורי קרועות ביד (אופציונלי)
  • 1 בצל בינוני קצוץ

לחמוסטה

  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 4-5 גבעולי סלרי מופרדים לגבעולים ועלים
  • צרור גדול של עלי סלק בר או מנגולד עלים וגבעולים
  • 5 שיני שום חצויות
  • 1 כוס פול ירוק (אופציונלי)
  • 1 כוס מיץ מלימון סחוט
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1 כף כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום

הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מתחילים בקציצות: במעבד מזון טוחנים את האגוזים לפירורים. מוסיפים את שאר הרכיבים למעט הבצל וטוחנים למשחה לא חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מערבבים לתערובת אחידה ודביקה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה. בידיים משומנות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינגפונג ומועכים אותן על גבי מגש האפיה. אופים כ15-20 דקות עד שהן מתקשות מעט ומתייצבות.
  4. מרק חמוסטה: בסיר קציצות רחב מאדים בצל עם שמן זית עד שקיפות, מוסיפים גבעולי סלרי קצוצים, ומעט מלח וממשיכים לאדות עוד כחמש דקות. מוסיפים את כל העלים הקצוצים, כולל עלי הסלרי, פול, ושום. מוסיפים מים עד מעט מעל גובה העלים ומביאים לרתיחה. מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה. לפני סיום מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. המרק צריך לצאת חמוץ מאוד. מוסיפים את הקציצות בעדינות בשכבה אחת, לא מערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 10 דקות. מכבים ומגישים.

הארות

  • ניתן לשחק ולגוון עם הירוקים ולהוסיף ככל העולה על רוחכם או מה שיש בבית.
  • חשוב מאוד לאפות את הקציצות לפני הכנסתן למרק, אחרת הן יתפרקו!
  • לאחר שהכנסתם את הקציצות, לא תוכלו לערבב יותר את הסיר, על כן כדאי לטעום לפני שלב הכנסת הקציצות.
  • אם רוצים להכין מראש ולחמם, הכינו את הכל עד לשלב הכנסת הקציצות. את הקציצות הכניסו לסיר רק בחימום החוזר.
  • אם יצאו לכם יותר מדי קציצות ניתן להקפיא ולהפשיר כשצריך.

 

 

לסיכום
recipe image
שם המתכון
קציצות אגוזים ופטריות ברוטב חמוסטה
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 11 תגובות

  1. תודה על עוד מתכון טעים ומיוחד, בבעיה רצינית אחת, קציצות התפרקו לי, איפה טעיתי? איך ניתן להתגבר על המכשול?

    1. האם אפית אותן לפני הבישול? אולי בישלת יותר מדי? צריך להוסיף אותן ממש ל10 דק בתוך הרוטב ולא לערבב

      1. אפיתי גם אפיתי…ביטלתי קצר ברגע שהגעתי בהן החלו להתפרק. ביררתי חלק מהן במקרר כמובן שללא נוזלים וגם אז ברע הגיעה, התפרקו. האם כדאי להוסיף מעט קמח חומוס/עושים/פשתן טחון?

      2. ממש מוזר. אף פעם לא הוספתי להן שום דבר. מה שבטוח זה שהן צריכות אפיה מוקדמת. יכול להיות ש2 כפות טחינה יסדרו לך את הענין.

  2. תודה! יצא טעים מאד!

  3. שלום נורה, המתכון נראה נהדר.
    אין לי פטריות ולא זרעי כוסברה.
    האם עדיין אפשר להכין ?

    1. בלי הזרעי כוסברה בוודאי, זה רק תבלין. לגבי הפטריות הן מוסיפות הרבה איוורור, אפשר אולי להחליף בכרוב

  4. מטגנים את הבצל והפטריות לפניי הוספתן לאגוזים ולטופו או ככה טבעי לטחון הכל?

    1. לא מטגנים. אבל שימי לב שאת הפטריות טוחנים עם הכל ואת הבצל מוסיפים בסוף כשהוא קצוץ. לא טוחנים אותו.

  5. נראה מהמם!
    מה עושים אם אין פטריות ואין איך להשיג?

    1. עושים בלי. הן מוסיפות גם לטעם וגם למרקם, אבל לא הכרחיות.

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!