קציצות מג'דרה וראיטה טבעונית ללא גלוטן

קציצות מג'דרה וראיטה טבעונית ללא גלוטן

קציצות טבעוניות ללא גלוטן ממג'דרה שנשארה מאתמול, ירקות ושקדים. טעים, מזין ומהיר. מוגשות עם ראיטה, מרק יוגורט הודי קר, בגרסה טבעונית ומפנקת.

איכשהו נגמר לו החופש הגדול. כל כך מהר הוא עבר והופ אנחנו כבר בעיצומה של שנת לימודים חדשה. הסנדוויצ'ית עלתה לכיתה א' ומתרגשת כל כך שמתחשק לי לחזור לכיתה א' בעצמי. הפיצקול עלה ל"גן גדולים" ומסתובב בכל מקום עם התיק הורוד על הגב ולק אדום על אצבעות הרגליים והאח הגדול שומר על כל הקטנים וארשת חדשה של חשיבות נסוכה על פניו.

שלא יהרגוני ההורים בקהל, היה לנו קיץ מדהים. חודש שלם של נדודים וטבע, חופים מדהימים של יוון, נחלים קפואים של הגולן, רוח חמה וחושות של סיני, אוכל פשוט, זמן משפחה אמיתי. והילדים מוצאים זה את זה, משחקים שעות ביחד, עוברים מהשפרצות למשחק דמיון, רצים על החוף בצחוק מתגלגל או רבים בצרחות אימים ומיד חוזרים וסולחים זה לזה. אני מודה על האפשרות לגדל את ילדיי בפשטות. מודה על היכולת להתנתק מהעולם הטכנולוגי ולשים את הטלפון בצד (אז סליחה מכל מי שלא עניתי לו או שהבטחתי שאחזור אליו ולא חזרתי).

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 20 לדצמבר

סיור ליקוט חורפי. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

קציצות מג'דרה וראיטה טבעונית ללא גלוטן

ומבלי ששמנו לב הוא נגמר. החלה לה שנת הלימודים, הימים מתחילים להתקצר, רוחות קרירות מלטפות את פנינו, אפילו החצבים התייצבו כמו למסדר בצדי הדרכים. הרימונים על העצים כבר כבדים ומושכים אחריהם את ענפי העצים, התאנים מתוקות מתמיד ושוליים חומים של שלכת כבר מצטיירים על העלים.

לפניכם קציצות קלות ומזינות, עשירות בחלבון, ללא גלוטן, טעימות להפליא ובכלום עבודה.

קציצות מג'דרה וראיטה טבעונית ללא גלוטן

לקראת השנה החדשה הכנו יחד טבלה שבועית של מה אוכלים כל יום. כדי להקל על הילדים ולהקל על אמא, ועל הדרך גם לוודא שהילדים אוכלים מגוון ובריא. אחד העקרונות שלי בבישול יעיל הוא לנצל את מה שלא נאכל אתמול (טוב זה עיקרון סבתאי ידוע, לא ממש אני המצאתי). וכך נוצרו גם הקציצות האלה – קציצות מקיצ'רי שנותר מאתמול עם כל מה שהיה במקרר. קיצ'רי הוא המקבילה ההודית למג'דרה והוא מזין , טעים ומשביע מאין כמותו, אלא שלאחר יום במקרר הוא הופך ליציקה. באותה מידה אפשר להשתמש גם במג'דרה שנשארה מאתמול. פוררתי אותי והוספתי לו גזר מגורר, בצל סגול קצוץ וגפרורי שקדים בשביל הקראנץ', מעט תבלינים ויאללה לקבב. ניסיתי לטגן וניסיתי לאפות והאמת שהאפויות יצאו יותר טוב. יש לחמם את התנור מראש לחום גבוה (200-220 מעלות) לשמן את נייר האפיה ולהזות קצת שמן על הקציצות, ולהניח להן להחרך מעט ולקבל קרום שזוף וקראנצ'י מבחוץ.

לקציצות הוספתי מרק יוגורט הודי קר המכונה – ראיטה. שילוב מושלם לסוף הקיץ.

לעוד מתכוני קציצות נסו גם קציצות עדשים שחורות ופטריות, קציצות פראסה ושקדים, קציצות בטטה או קציצות טופו ברוטב פאלאק.

עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם? בואו ממש כיף שם https://www.instagram.com/nuracooking/?hl=en

קציצות מג'דרה וראיטה טבעונית

לקציצות מג'דרה

  • 3 כוסות מג'דרה מבושלת
  • 3 גזרים מגוררים
  • 1 זוקיני מגורר דק וסחוט מנוזלים/דלעת/בטטה/מה שתמצאו במקרר
  • 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
  • 1/2 כוס גפרורי שקדים
  • מלח לפי הטעם
  • מעט כמון או גאראם מסאלה ופפריקה מתוקה

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות (או פחות).
  2. שמים את כל הרכיבים בקערת ערבוב גדולה ולשים בידיים עד ליצירת עיסה דביקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על גבי נייר אפיה משומן בשמן זית.
  4. מזים עוד מעט שמן זית מעל הקציצות. אופים עד להשחמה. כ-20 דקות.
  5. יש להמתין מעט לפני שמחלצים את הקציצות מהתבנית כי הן מתפרקות כשהן חמות.

לראיטה טבעונית

  • 1 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • 1 גזר מגורר
  • 1 מלפפון מגורר
  • חופן זרעי חמניה קלויים מעט על מחבת יבשה
  • אופציונלי: פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1/2 כפית זרעי כמון קלויים כ-20 שניות על מחבת יבשה
  • חופן עלי חילבה מפוררים (לא זרעים! עלים!)
  • מלח

מה עושים

  1. בקערה רחבה מערבבים חלב סויה עם מיץ לימון. החלב יתחיל להתגבש מיד לכדי יוגורט דליל. הטריק הזה מתאים גם להכנת יוגורט לעוגות או כמעט לכל צורך. לא יתאים פה חלב צמחי אחר מכיוון שצריך חלבון.
  2. מוסיפים ליוגורט את שאר הרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. למי שאוהב יותר חמוץ אפשר להוסיף לימון וכו'.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קציצות מג'דרה וראיטה טבעונית ללא גלוטן
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 2 דירוגים

יש למתכון הזה 4 תגובות

  1. יששששש!

  2. הי עופרי כיף ליולדת 🙂 חנויות הודיות או פרסיות.
    בהינדי= קסורי מטהי. בפרסית= שמבלילה.
    בהצלחה

  3. החילבממש ה במקום, כי מתכננת להכין לסיר לידה

  4. איפה ניתן להשיג בד"כ עלי חילבה?
    תודה🙏

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!