קציצות עדשים שחורות ופטריות ברוטב עגבניות צלויות חריף

קציצות עדשים שחורות ופטריות ברוטב עגבניות צלויות חריף

קציצות טבעוניות מעדשים שחורות ופטריות. טעימות בטירוף, ללא גלוטן, טעימות גם ככה כשהן יוצאות מהמחבת, אבל פשוט מופלאות כשמתבשלות להן על הרוטב האדום. מנה עיקרית נהדרת, עשירה בחלבון ובטעמים שיכולה בקלות לשבת במרכז השולחן בארוחה חגיגית. הגישו אותן עם אורז לבן לוהט לספיגת הטעמים והרוטב, או עם לחם מחמצת איכותי לנגב את הסיר.

קציצות עדשים שחורות טבעוניות ופטריות ללא גלוטן

הן אהובות על ילדים ומבוגרים כאחד. הן דורשות תכנון מסוים מראש מכיוון שיש להשרות את העדשים לפחות 8 שעות לפני ההכנה. את הקציצות האלה מכינים בלי לבשל את העדשים קודם. זה קריטי מכיוון שהתוצאה של טחינת העדשים המושרות (ללא בישול) היא הפרשת עמילן שמשמש כדבק לקציצות. אם מבשלים אותן, העמילן הזה לא מופרש והן לא יידבקו. את השיטה המופלאה הזו של יצירת קציצות קטניות טבעוניות ללא בישול, למדתי מאורי שביט, בעלת הבלוג המצוין טבעוניות נהנות יותר וגם מחזיקה במקום של כבוד בהפצת הטבעונות כדרך חיים בארצנו. את העיקרון אני מיישמת פה עם שינויים שלי.

התהליך עם כן מתחיל בהשריית העדשים לילה לפני. אחר כך נסנן אותן מהמים, נכניס למעבד מזון יחד עם יתר רכיבי הקציצות (כמעט) ונטחן לעיסה. היא לא צריכה להיות חלקה לגמרי, אלא עיסה מעט דביקה. נוסיף לעיסה זוקיני מגורר ומסונן מנוזלים. נשפר תיבול אם צריך. אל תפחדו לתבל בנדיבות, העדשים נוטות לעמעם את הטעמים אחרי הטיגון.

רוטב עגבניות צלויות
את העגבניות צולים בתנור עם מעט שמן זית, מלח פלפל ועשבי תיבול

ניתן לשחק פה עם הרכיבים אבל העיקרון הבסיסי צריך להישמר: עדשים מושרות, מסוננות טחונות. הרבה ירק, ירקות עסיסיים שיוסיפו רטיבות. תיבול נדיב.

ניצור מהעיסה קציצות עגולות ופחוסות ונטגן על מחבת נון סטיק עם ממש מעט שמן זית. כאמור, אפשר גם לנשנש אותן ככה, הן פשוט מעולות כשהן יוצאות מהמחבת, אבל הן עוד יותר טעימות אם מתאפקים ומבשלים אותן עם הרוטב.

לרוטב כאן ניתן להשתמש בכל רוטב עגבניות שאתם אוהבים להכין. אני אוהבת לצלות את העגבניות בתנור ואח"כ להפוך אותן לרוטב. הצליה בתנור מוציאה מהן טעמים חזקים ומשובחים ומזקקת את מתיקותן.

קציצות עדשים שחורות ופטריות טבעוניות וללא גלוטן

קציצות עדשים שחורות ופטריות על רוטב עגבניות צלויות חריף

מה צריך (לכ- 30 קציצות)

  • 1.5 כוסות עדשים שחורות מושרות 8 שעות
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • 1 זוקיני/קישוא בינוני מגורר וסחוט מנוזלים
  • כוס כוסברה/פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל גרוס טרי
  • כפית כמון טחון או גאראם מסאלה או בהרט

מה עושים

  1.  מסננים את העדשים מהמים של ההשריה ומעבירים למעבד מזון. מכניסים את כל רכיבי הקציצות למעט הזוקיני. טוחנים למשחה.
  2. מוסיפים את הזוקיני המגורר לתערובת ומערבבים עם כף. בודקים תיבול. התיבול צריך להיות מעט חזק יותר מהרגיל כי בטיגון הוא מתכהה.
  3. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות בידיים. המשחה תהיה מאוד רכה. לא לדאוג, זה ייתייצב בטיגון.
  4. מטגנים עם מעט שמן זית כ-3 דקות מכל צד, רצוי במחבת נון סטיק טובה, כך אפשר להמנע מכמויות של שמן. מניחים בצד.

עד כאן הקציצות. אפשר לנשנש אותן כך ואפשר להמשיך לרוטב.

רוטב עגבניות צלויות

  • 1.5 קילו עגבניות מסוגים שונים (שרי בצבעים, תמר, עגבניות רגילות אדומות ויפות)
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 4-5 ענפים של קורנית
  • חופן עלי אזוב/אורגנו טרי
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • לאוהבי החריף צ׳ילי גרוס לפי הטעם או פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית

מכינים רוטב עגבניות צלויות ומרכיבים את המנה

  1.  מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות או חוצים את השרי לאורך.
  3. מניחים את כל הרכיבים בתבנית על נייר אפיה ומערבבים קלות.
  4. צולים בתנור עד שהעגבניות מאבדות מנפחן ומתכווצות ומקבלות מראה מעט שזוף. בערך 20 דקות.
  5. מעבירים את תוכן התבנית לסיר קציצות נמוך ורחב. מניחים את הקציצות שטיגנו בצפיפות על גבי הרוטב. שימו לב, לא בתוכו, מעליו.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כ-15-20 דקות.

הארות:

  • אפשר לדלג על שלב התנור ולאדות את כל מרכיבי הרוטב בסיר עם כמה כפות שמן זית.
  • שימו לב שהעדשים מושרות ומסוננות ולא מבושלות. על מנת ליצור את הדבק לקציצות חשוב לא לבשל את העדשים אלא רק להשרות ולטחון.
  • מגישים על אורז לבן לוהט או עם לחם טוב לספיגת הנוזלים.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קציצות עדשים שחורות ופטריות ברוטב עגבניות צלויות חריף
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 6 תגובות

  1. הי! האם אפשר להשתמש בעדשים מונבטות?
    תודה רבה!

  2. את העגבניות צולים ומעבירים לסיר? לא מרסקים אותן לרוטב?

    1. לא צריך לרסק לרוטב אבל זה יותר ענין של מה שאת אוהבת. אם בא לך מרקם חלק, אז תטחני, ואם לא אז לא.

  3. אכן קציצות מעולות ואפילו קלות להכנה! תודה!

  4. הי! הכנתי והיה טעים להפליא!
    שאלה: האם אפשר להמיר את הפטריות במשהו אחר לטובת האלרגניים במשפחה?

  5. היי,
    נראה מעולה,אפשר לאפות בתנור במקום הטיגון?

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים