קציצות פטנט אורז אדום מאתמול ובטטה בתנור

קציצות פטנט אורז אדום מאתמול ובטטה בתנור

קציצות פטנט אורז מאתמול והפתעות. הן טבעוניות, עסיסיות, קריספיות מבחוץ, נימוחות מבפנים, משתלבות נפלא עם טחינה, עגבניות וחמוצים ואפילו ללא גלוטן.

קציצות טבעוניות עסיסיות משאריות של אתמול

המסע בעקבות הקציצה המושלמת לא מסתיים לעולם. עד שאני מצליחה ליצור אחת כזאת, עסיסית, טעימה, לא מתפרקת, קריספית מבחוץ ורכה מבפנים והכי חשוב, שהילדים טורפים….

ואז אני שוכחת לרשום מה עשיתי….

אז הפעם הצלחתי. גם עם הקציצה וגם עם הרישום וזה לכשעצמו נס גלוי.

אז קבלו אותה קציצה שכל כולה אלתור ומינימום של עבודה. למה? כי היא מבוססת על שאריות מאתמול (ששששש…. אל תגלו לילדים).

במקרה נשאר אורז אדום שסבתא הביאה, קצת בטטות צלויות בתנור שזוהרן הועם, קצת בצל, קצת תבלינים. אפילו בלי אף מכשיר חשמלי לשטוף אחכ. הכל בקערה אחת ולתנור.

"אמא זה ממש טעייייים"

האתגר בקציצה טבעונית הוא כמובן איך מדביקים? יש שלל שיטות והיום הידע הוא עצום לאין שיעור לעומת לפני שנים אחדות בלבד. פה הדבקתי בעזרת הבטטה האפויה. ניתן להשתמש כמובן גם בבטטה מאודה, האפקט יהיה זהה. אם הקציצה מרגישה לכם לא מספיק יציבה ניתן להוסיף לה כף או שתיים של טחינה אם היא יבשה מדי או מעט פירורי לחם אם היא רטובה מדי.

עוד דרך ל"הדבקת" קציצות היא להוסיף כמה כפות של קמח עדשים (או עדשים כתומות טחונות) או קמח חומוס.

אם אין לכם אורז אדום ניתן להשתמש באורז לבן או מלא, קינואה או בורגול עבה, בקיצור כל דגן שיש לכם בבית, בעדיפות על כזה שכבר בישלתם ואין לכם מה לעשות איתו, יעבוד פה.

עוד מתכוני קציצות? נסו את קציצות הפראסה האלה

אז יאללה שים לי בפיתה.

קציצות פטנט אורז אדום ובטטה

מה צריך

  • 2 כוסות אורז אדום (או כל סוג אחר) מבושל
  • 1 בטטה גדולה אפויה מעוכה
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
  • 1/2 כפית מכל תבלין: פפריקה, כמון, גאראם מסאלה (או כל תבלין אחר אהוב)
  • מלח

מה עושים

  • מחממים תנור ל-210 מעלות
  • מערבבים הכל בקערה
  • מקצצים קציצות בקוטר 5 ס"מ ובעובי של 1 ס"מ ומהדקים אותן היטב בעזרת הידיים
  • מסדרים בתבנית ומזלפים קצת שמנ"ז
  • אופים כ-20 דקות. מוציאים הופכים בעדינות ואופים עוד 5-10 דקות.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קציצות פטנט אורז אדום ובטטה
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

יש למתכון הזה 4 תגובות

  1. וואו! מתכון נדיר! הכנו עכשיו ויצא ממש ממש טעים!
    אנחנו הוספנו גם קרם קוקוס כי לא יצא מספיק עיסתי, וזה שדרג ממש:)
    תמשיכי במה שאת עושה כי את טובה בזה!!

    1. איזה כיף לשמוע! הדברים הכי טובים קורים בטעות 🙂

  2. נראה מעולה!!

    1. תודה יקרה

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!