קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן שלא תצליחו להפסיק לנשנש

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן שלא תצליחו להפסיק לנשנש

קראמבל אוכמניות טבעוני, מלא בריאות, ללא סוכר וללא גלוטן. 10 דקות הכנה, ותוצאה מרשימה וטעימה להפליא. הקראמבל מבוסס על שיבולת שועל ושקדים טחונים, שמן קוקוס ומייפל, המילוי – אוכמניות. והוא כל כך בריא שאפשר גם לנשנש אותו לארוחת בוקר בלי רגשות אשמה.

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

תחילת שבוע קריר. איזה אביב משוגע זה, אתמול חום אימים, היום עננים ורוח קרירה. נוטעים בי תקווה שהירוק מסביב יתארך בעוד טיפ טיפה….

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

בנתיים מפנקת אתכם במתכון פשוט וטעים טעים לקראמבל אוכמניות טבעוני, ללא גלוטן, ללא סוכר, מלא צבע וטעם, שגם ילדים מתים עליו (תעיד התבנית שחוסלה ברגע, וגם האוכמניות שנותרו בצד ונזללו להם מיד)

איפה משיגים אוכמניות?

היום יש בכל סופר פירות יער שונים קפואים. ממש קל.

למה אוכמניות?

כי הן מפוצצות באנטיאוקסידנטים, ויטמינים מסוג B, ויטמין C, ויטמין K, מינרלים כסידן, ברזל ואשלגן, הן תורמות להורדת כולסטרול, למניעת מחלות לב, מאיטות את הזדקנות העור ואפילו תורמות להתמודדות עם סוכרת. הן מעודדות זיכרון, משפרות קשב וריכוז ועד ועוד…. ובונוס נוסף -הן ממש טעימות!

לגבי שיבולת שועל – במקורה שיבולת שועל היא נטולת גלוטן. הבעיה היא שלרוב בסביבת בעיבוד שלה יש גלוטן ולכן מי שרגיש לגלוטן צריך לחפש שיבולת שועל שכתוב עליה בפירוש ללא גלוטן. כמו פה למשל

יאללה לעבודה…

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 22 לנובמבר

סיור ליקוט של סוף הסתיו ותחילת החורף. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

עוד מתכוני עוגות

פאי פקאן

פאי שוקולד פקאן מדהים

עוגת גבינה קשיו לימונית משגעת

טארט תותים וקרם שקדים מטריף

טארט שוקולד תותים

 

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

למלית

  • 300 ג׳ אוכמניות קפואות מעט מופשרות
  • 1-2 כפות מייפל אמיתי
  • 2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור

לקראסט והקראמבל

  • 1 כוס שקדים טחונים/קמח שקדים
  • 3/4 כוס קוואקר עבה
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כפית אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום)
  • 1/2 כפית מלח
  • 5 כפות שמן קוקוס מוצק
  • 2 כפות פקאנים טבעיים קצוצים גס

מה עושים

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את רכיבי המלית ומניחים בצד.
  3. בקערה נוספת שמים: קמח שקדים, קוואקר, מייפל, מלח, אבקת אפיה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים שמן קוקוס מוצק ומאחדים בעזרת האצבעות עד יצירת פירורים דביקים. כשלוחצים בין שתי אצבעות בתערובת צריכה להחזיק.
  4. מפרישים כחצי כוס מהתערובת ושמים במקרר. את השאר משטחים על תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
  5. שופכים על התחתית את תערובת האוכמניות ללא הנוזלים שהצטברו.
  6. לקראמבל שנשאר מוסיפים פקאנים קצוצים ומפזרים אותו מעל האוכמניות באופן שווה.
  7. אופים 40-45 דקות. אחרי כ-20 דקות מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.

הקראמבל מוכן כשמלית האוכמניות מבעבעת והקראמבל בצבע חום בהיר.

עכשיו החלק הקשה – לחכות עד שיתקרר לגמרי ורק אז לאכול.

אביב שמח

לסיכום
recipe image
שם המתכון
קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star מבוסס על 1 דירוגים

יש למתכון הזה 4 תגובות

  1. בוקר טוב
    הכנתי ויצא מושלם!
    תודה רבה רבה
    נורית

  2. יוצא לי כדור בצק ממש קטן :((

    1. הי רוני הוא לא אמור לצאת גדול אבל אם נראה לך קטן מדי תעברי על המתכון לראות שלא פספסת כלום

  3. היי , נשמע מעולה ! מתכוונת להכין אך פג תוקפה של הטפיוקה! האם אפשר לוותר על הטפיוקה/קורנפלור?? תודה (:

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!