קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן שאפשר לנשנש בלי רגשות אשמה

קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן שאפשר לנשנש בלי רגשות אשמה

את הקראמבל פירות קיץ הזה אפשר להכין ב-10 דקות ולאכול ללא שום רגשות אשמה. הוא מרענן, מתוק וחמוץ, מתובל בתבלינים עדינים ומעלי ניחוח משכר, הוא טבעוני וללא גלוטן, וגם ללא סוכר לבן. בדיוק מה שצריך בקיץ כזה.

קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן

כל כך הרבה פרי על העצים. השזיפים בוהקים בצהוב ובאדום, נקטרינות נוטפות עסיס, משמשים שחייבים להיקטף רגע לפני שנפסיד בתחרות לציפורים והחרקים. אין כמו פירות שזה עתה נקטפו מהעצים בגינה. אממה, הם תמיד מתעקשים להבשיל ממש ביחד. הילדים נשלחים עם קערות לקטיף, חוזרים בידיים עמוסות ועם פנים נוטפי עסיס פירות מתוק. את הילדים אני מכניסה כמו שהם לאמבטיה, את הפירות חותכת, מתבלת, מקרמבלת ואופה. שיהיה משהו ליד הקפה. וממילא, הרי מקום במקרר לכל הפרי הזה אין.

קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן

מודה ומתוודה, כבר שבועיים שאני מסתובבת עם חשק עז לקראמבל פירות. התחילה אותו עדי יוגב המופלאה ממעשה ידיים והקראמבל בטאבון שלה. לעדי ומוש חצר ענקית פונה לנוף של עמק האלה. הם בנו במו ידיהם טאבון אדמה אדיר מימדים שכל מה שנכנס אליו מקבל ארומה של מדורה וטעם של אהבה. מהטאבון הזה היא מוציאה פוקאצ'ות נהדרות עם שלל תוספות מפתיעות, סלקים סגולים מתוקים, בטטות מקורמלות בתוך עצמן ועוד ועוד. וגם את הקראמבל פירות היא מכניסה לטאבון המופלא. הילדים מסדרים את הפירות על מגש, מפוררים עליו את הקראמבל והיידה לטאבון, חמש דקות והפלא מוכן. שילוב טעמים בלתי ניתן לסירוב של מתוק, חמצמץ ופירורים קטנים של אושר מלמעלה.

את הגירסה שלי כמובן הכנתי טבעונית, והחלטתי להשאירה גם ללא גלוטן. את הקראמבל נכין ראשון משקדים טחונים וקוואקר דק (למי שרגיש לגלוטן, יש קוואקר ללא גלוטן במדפים של הצליאק), שמן קוקוס ומעט סוכר קנים או קוקוס. ניתן לו להתקרר ובנתיים נכין את הפירות. לפירות החתוכים נוסיף ביד עדינה הל טחון וקינמון, ונפזר עליהם מעט סוכר קנים/קוקוס.

וזהו. מסדרים את הפירות מפוררים את הקראמבל ואופים. פשוט וקל ומתאים בדיוק לקיץ. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל (טבעונית, נו מה) בצד.

קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן

לעוד מתכוני עוגות פירותיים אולי תתעניינו גם בקראמבל אוכמניות ללא גלוטן הזה או בטארט השקדים ותותים וגם בזה – סלסילות קדאיף במילוי קרם שקדים ותותי עץ.

ארוחת ליקוט עונתית התאריך הקרוב 22 לנובמבר

סיור ליקוט של סוף הסתיו ותחילת החורף. ניצנים של התחדשות ביער, הירוק כבר שוב איתנו. הצטרפו אלי לסיור ליקוט ביער הקסום וארוחת צהרים מהגינה והיער לצלחת.

פרטים והרשמה פה

קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן שאפשר לנשנש בלי רגשות אשמה

מה צריך

לפירות

  • 3 כוסות פירות קיץ חתוכים לקוביות (שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, משמשים)
  • 2 כפות סוכר קנים/קוקוס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 2 כפות קמח טפיוקה/קורנפלור

לקראמבל

  • 1/4 כוס סוכר קנים/קוקוס
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן קוקוס במצב רך אך לא נוזלי
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כוס קוואקר דק (לרגישים לגלוטן קוואקר מהמדף של הללא גלוטן)

מה עושים

  • מתחילים בקראמבל: בקערה מכניסים סוכר, מים ושמן ומערבבים היטב עד ליצירת קרם יחסית חלק.
  • מוסיפים שקדים טחונים וקוואקר ומערבבים רק עד איחוד ואז בעזרת הידיים מעט. לא לעבד יתר על המידה.
  • מכניסים לקרור לכחצי שעה.
  • הפירות: מערבבים בקערה את כל חומרי הפירות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרכיבים ואופים: בתבנית פאי 26 מסדרים את שכבת הפירות (ללא הנוזלים שהצטברו בקערה) ומעליה מפוררים את הקראמבל. אם נשאר קראמבל אפשר לאפות אותו בתבנית קטנה נפרדת ולהוסיפו למעלה בסוף האפיה.
  • אופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 ואופים עוד כ-10 דקות או עד השחמה קלה של הקראמבל.
  • מוציאים מהתנור. את שארית הקראמבל מפוררים מעל הקראמבל לאקסטרה פירוריות.
  • מחלקים כפיות וחוגגים.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קראמבל פירות קיץ טבעוני ללא גלוטן
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
4.51star1star1star1star1star מבוסס על 3 דירוגים

יש למתכון הזה 11 תגובות

  1. היי,
    הקראמבל דורש שעה אפייה?
    כתוב לאפות 15 שעה..

    1. סליחה. הטעות תתוקן. 15 דק ואז להנמיך ולאפות עוד 10 דק. תודה על תשומת הלב

      1. היי נורה,
        הכנתי עכשיו עם ענבים ירוקים, גויאבות, בננות ופיטנגו!!!
        הקראמבל לא נהיה פירורי..
        עשיתי בדיוק לפי ההוראות..
        יש לך אולי עצה בנושא?
        🙏🙏

    2. הי דגנית אולי לא קורר מספיק? אולי עיבדת יותר מדי? כדי שיהיה קראמבל הבצק צריך להיות יבש ומעובד כמה שפחות, אחרת הוא נהיה אלסטי ולא מתפורר

  2. שלום רב, אפשר להשתמש במנגו במקום הפירות שבמתכון?

    1. עקרונית כן. ספרי איך יצא

  3. הי נורית, המתכון נראה מפתה ופשוט להכנה.
    אני מאוד לא אוהבת קינמון והל. יש אפשרות להחליף את זה במשהו אחר ? וגם רציתי לשאול מה הכוונה שמן קוקוס במצב רך אך לא נוזלי?
    תודה רבה
    דניאלה

    1. הי דניאלה. את התבלינים אפשר פשוט להשמיט, הם לא משמעותיים מבחינת יחסים. שמן קוקוס, כמו חמאה, יש לו 3 מצבים: קשה כשקר, נוזלי כשחם או רך שזה מצב ביניים.

  4. הי מיכל. תודה רבה. את יכולה להחליף את הסוכר בכ1/4 כוס מייפל/סילאן (עדיף מייפל בעיני אבל ענין של טעם) בבצק. כדאי להתחיל עם 3 כפות ורק אם צריך להוסיף עוד. בפירות יספיקו 2 כפות. בהצלחה. ספרי איך יצא לך

    1. יש לי גם מייפל (רכשתי כדי להכין את פאי הפקאן המדהים שלך) ואכן מסכימה שבטח יהיה יותר טעים. בכל זאת אנסה גם עם סילאן בהזדמנות נוספת כי אני גם שואפת להשתמש בחומרים מקומיים עד כמה שאפשר.
      תודה רבה!

  5. היי נורית,
    תודה על עוד מתכון שנראה פשוט ומעולה. האם תוכלי להעריך את הכמות הנדרשת של סילאן או תמרים (או שילוב של שניהם) בקראמבל במקום השימוש בסוכר?

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!