קרקרים ממכרים ללא גלוטן מקמח טף וצ'אטני כוסברה לימוני

קרקרים ממכרים ללא גלוטן מקמח טף וצ'אטני כוסברה לימוני

קרקרים טבעוניים, ללא גלוטן, משילוב של קמח חומוס וקמח טף. קלים מאוד להכנה, וטעימים בטירוף, שלא תצליחו להפסיק לנשנש. לצידם צ'אטני כוסברה קוקוס לימוני מטריף. שילוב מושלם!

קרקרים טבעוניים ללא גלוטן מקמח טף
מערבבים יבשים. מוסיפים את הרטובים. שופכים לתבניות ויאללה לתנור

"תורידו את הידיים שלכם מהקרקרים שלי, יש עוד אנשים בבית הזה…." כך מצאתי את עצמי אומרת לבנצ׳וק והחבר שבא אליו.
מצד שני…. הם כל כך בריאים… וממש קל להכין אותם… יאללה שייהנו מ׳כפת לך? שמעתי את עצמי חושבת.
אבל אבל…. רק שלא ייגמרו לי את כולם, לעזאזל ה"עוד אנשים בבית הזה".

קרקרים טבעוניים ללא גלוטן מקמח טף

המתכון הזה, באמת קלי קלות. לערבב בקערה אחת את כל הרכיבים, לשטח בתבנית ולתנור. אבל הטעם, הו הטעם.. והקריספיות… בקיצור, אל תגידו אין לי את הרכיבים, לכו לקנות אותם. לא תצטערו.

והכי הם מושלמים, עם צ׳אטני כוסברה, ירוק חריף ולימוני. אבל את זה באמת אל תחלקו עם הילדים שלכם.

קרקרים טבעוניים ללא גלוטן מקמח טף
חשוב לחתוך את הקרקרים עם חותכן פיצות מגניב במיוחד

המתכון לקרקרים המהממים האלה מבוסס על מתכון מהבלוג המעולה אז מה את עושה כל היום, שיחקתי קצת עם הקמחים ועם התוספות (הקרדיט לאצות שייך לגן הראשון של הבן), ויצא מעולה. אז נראה לי שאם אין לכם בדיוק את הקמח הזה, אבל יש לכם אחר, לכו על זה, נסו ותראו איך יוצא, קשה לי להאמין שאפשר לקלקל את הקרקרים האלה.

קרקרים טבעוניים ללא גלוטן מקמח טף

קרקרים טבעוניים ממכרים ללא גלוטן מקמח טף

מה צריך

יבשים

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח טף חום
  • 1 1/2 כפיות מלח ים
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/4 כוס אצות ווקמה יבשות
  • 1/2 כוס זרעי חמניה
  • 1/4 כוס זרעי דלעת

רטובים

  • 1 כף חומץ
  • 7 כפות שמן זית
  • 7 כפות טחינה
  • 1 כוס ועוד קצת מים חמימים (להוסיף בהדרגה. להתחיל מחצי כוס ולאט לאט להוסיף ולערבב)

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו, ומכינים 2 תבניות עם נייר אפיה.
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים.
  3. מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד שנוצרת בלילה בסמיכות של טחינה די דלילה. אם צריך מוסיפים עוד מים.
  4. מעבירים מחצית מכמות הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים אותה דק דק. אם רוצים שהקרקרים ייצאו ממש קריספיים אז לא יותר ממ"מ אחד, אם אוהבים טיפה רכים אז אפשר 2-3 מ"מ. חוזרים על הפעולה בתבנית השניה.
  5. אופים 8-9 דקות. מוציאים ובעזרת חותכן פיצה מהמם בצורת אופניים (או סתם אחד פושט, פחות מגניב אבל יעבוד), חותכים מעויינים או מרובעים.
  6. מחזירים לתנור ואופים עוד 8-9 דקות, עד שהקרקרים מקבלים גוון שחום ויפה.

צ׳אטני כוסברה קוקוס

  • 1 צרור כוסברה
  • 2 ס"מ ג׳ינג׳ר טרי חתוך גס
  • 1-3 פלפל ירוק חריף (לפי הטעם)
  • מלח
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס חלב קוקוס/מים
  • מיץ מחצי לימון.

את הכל מכניסים לבלנדר וטוחנים למשחה די נוזלית. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים קצת חלב קוקוס.

הארות

  • את הקרקרים שומרים בצנצנת אטומה (אם יישאר משהו) עד 5 ימים.
  • ניתן להחליף קמחים וגם לגוון בתוספות כל עוד שומרים על היחסים שבמתכון.
לסיכום
recipe image
שם המתכון
קרקרים ממכרים ללא גלוטן מקמח טף וצ'אטני כוסברה לימוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

יש למתכון הזה 12 תגובות

  1. עשיתי בדיוק לפי המרשם ויצא לי נפלאת אכן ממכר…

  2. חסר לי קמח חומוס אפשר לטחון חומוס מושרה או מקופסא במקום אצות יש לי פטרוזליה וכוסברה יבשים מחכה לתשובתכם תןדה

    1. כדי להגיע לקמח צריך לטחון חומוס יבש.
      אם אין אפשר להחליף בקמח עדשים, או לטחון עדשים כתומות יבשות לקמח, או לעשות קמח טף וקמח טפיוקה חצי חצי.
      את האצות אפשר פשוט להשמיט

  3. הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר מים ( מעל שלוש כוסות ) ועדיין לא יצא במרקם הדליל שציינת. הבלילה הספיקה לתבנית אחת בלבד. אשמח לעצה

    1. ממש מוזר. קמחים מייצור שונה מתנהגים שונה, ייתכן שהבעיה בסוג הקמח. בכל מקרה אני משטחת בעזרת מרית לשכבה ממש ממש דקה וכך הכמות מספיקה ל-2 תבניות. אולי זה דורש מיומנות מסויימת, ובפעם הבאה כן תצליחי לשטח את אותה כמות על שתי תבניות.

  4. ניסיתי. יצא טעים מאד!
    קל להכנה ונשמר פריך לפחות שבוע בקופסה סגורה.

    1. תודה יקרה! הם אכן קלים ומיולים

  5. ניסיתי וזה מתכון נהדר וקל,
    תודה!

    1. ממש נהדר. תודה

  6. האם רלונטי לדעתך להוסיף עלים ירוקים טריים? במקום אצות? כי תכלס אני רואה שכל החומרים יבשים…

    1. לא בטוחה איך הם יעברו אפיה. ירקות שעברו ייבוש במייבש מזון בטח שכן. למי שאוהב את הטעם.

כתיבת תגובה

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

רוצה לקבל מתכונים חדשים ישר למייל?

סגירת תפריט
גודל גופן
צבעים ניגודיים

הכי כיף לדעת כשמתפרסם מתכון חדש!