אלו גובי בתנור – מנה הודית זריזה לימים כאלה שצריך פשוט לשגר משהו לתנור ולשכוח. אלו גובי – מנה הודית של תפוחי אדמה וכרובית. לרוב יופיע כתבשיל מלא רוטב. הפעם בגירסת התנור שיוצרת ירקות פריכים, עטופים בתכלינים הודיים, טובים כנשנוש או כמנה בארוחה שלמה.
אלו גובי בתנור – הודי, טבעוני וללא גלוטן. 10 דקות עבודה, המתנה קצרת רוח לאפיה והמנה שלכם.
המטבח ההודי בנוי על תבלינים. המנות עצמן די פשוטות, לרוב תפגשו את שמות הירקות בשם המנה. לדוגמה: אלו גובי- אלו הם תפוחי אדמה, גובי היא כרובית. כלומר תבשיל תפוחי אדמה וכרובית. על אותו משקל תמצאו גם אלו מטאר (תפוחי אדמה ואפונה), מטאר פניר (אפונה וגבינת פניר) וכו׳. משם המנה, קשה מאוד להבין מה יהיה טעמה כי על אף שהירקות הם אותם ירקות, אפשרויות התיבול הן אינסופיות. אותו מאכל יופיע בגרסה רטובה עם רוטב עגבניות בצפון הודו ובגרסה קריספית וקוקוסית בדרום הודו.
המנה הזו הומצאה יום אחד די במקרה, פשוט כי נגמר לי הגז. אבל מה… ממש התחשק לי אלו גובי. אז הכנתי אותו בתנור. הילדים טרפו. עוד מנה נכנסה לפנתיאון.
השראה ללא מעט מתכונים הודים אני מקבלת כאן
אוהבים אוכל הודי? כאן תמצאו מתכון לדאל הודי, פקורה כרובית ולמלאי כופתה טבעוני
אלו גובי בתנור – תבשיל תפוחי אדמה וכרובית הודי
מה צריך
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי צהובים) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
- 2 כפות זרעי חרדל
- 2 כפות זרעי כמון (ג׳ירה)
- 1 כף זרעי כוסברה מעט מעוכים
- 1 כף כורכום
- 1 כף פפריקה (אם אוהבים חריף צ׳ילי אדום גרוס)
- כ-20 עלי קארי (אפשר מיובש)
- מלח לפי הטעם
- 3-4 כפות שמן (אפשר גם זית, לא מסורתי אבל טעים).
מה עושים
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
- בקערה רחבה מערבבים את התבלינים עם הכרוביות ותפוחי האדמה. מסדרים על גבי התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש. אפשר טורבו.
- אופים כחצי שעה, עד שהירקות רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ.
אופציה למשקיעים: לבשל כל אחד מהירקות בנפרד בסיר עם הרבה מים עד לדרגת אל דנטה ואז הכניס לתנור לאפיה קצרה יותר.
מוציאים ומנשנשים מהר לפני שינשנשו לכם את הכל…
3 תגובות
הי יעל
אם בחרתי להיות מיטיבת לכת ולבשל ומעט את הירקות לפני- האם אבשל את תפוחי האדמה בשלמותם ואז אחתוך אותם ולתנור- או שמא כבר אבשל אותם חתוכים כמו לפירה?
תודה רבה
הי יעל עלי קארי יישמרו כמה שבועות בשקית במקרר או שאפשר לייבש בצל על מגש ולשמור בקופסה אטומה. הטעם של המיובשים פחות חזק אבל עדיין טוב.
בהצלחה
שלום נורית
ותודה עם המתכונים הנהדרים
יש לי שאלה לגבי עלי קארי
קניתי עלי קארי טריים.
איך כדאי לשמור אותם? אם לא נשתמש בהכל בקרוב הם ירקבו? האם כדאי ליבש אותם?