מאפים מבצק כוסמין ממולאים ירוקי חורף ופטה שקדים טבעונית ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

מאפים מבצק כוסמין ממולאים ירוקי חורף ופטה שקדים טבעונית

מאפי כוסמין ממולאים בירוקים ופטה שקדים טבעונית

מאפים מבצק כוסמין פריך עם ירוקי חורף מלוקטים ופטה שקדים טבעונית. בצק פריך פשוט וקל לעבודה. מילוי ורסטילי על בסיס ירוקים של חורף. אני אוהבת ללקט מהגינה או בסביבה אבל אפשר גם לקנות כמובן. לעלים הירוקים שידכתי "גבינת" פטה שקדים אפויה מדהימה בטעמה. אפשר לשחק עם המילוי כמובן. זהירות המאפים טעימים בצורה ממכרת ונחטפים עוד לפני שמגיעים לשולחן…

מאפים מבצק כוסמין ממולאים מנגולד ופטה שקדים טבעונית

ואם לא לכבוד טו' בשבט אז למתי?
 
עזבו אתכם מפירות יבשים מלאים סוכר, מיובאים מטורקיה. זה לא בריא, זה לא באמת מקומי, ותכלס, שריד עלוב למנהגי הגולה. אי אז באירופה הקפואה, הדרך היחידה לאכול מפירות שבעת המינים בשיא החורף, היתה לאוכלם מיובשים. מפה לשם, הגיעה קק"ל וגרמה לנו להאמין שטו' בשבט זה בכלל אודות עצי אורן ו"כך הולכים השותלים".
 
ואני, אני מרגישה, את מה שראה האר"י הקדוש במאה ה-16 בצפת. את ניצוצות האור האבודים החבויים בהם. בעצים. בצמחים. בבריאה כולה.
 
יסלחו לי הציניקנים. העונה הזו מרגשת אותי עד דמעות.
 
אז היום, מאפה שהוא כולו שיר הלל לירוקי החורף ולשפע שהעונה הזו מביאה עימה.

עוד מתכונים מלוחים? קרקרים ממכרים ללא גלוטן ממש פה.

אז היום, מאפה שהוא כולו שיר הלל לירוקי החורף ולשפע שהעונה הזו מביאה עמה.

 

ליקוטים

את הירוקים ניתן לקנות בכל סופר. עלי תרד טורקי או ניו-זילנדי, מנגולד, חמציץ ועוד. בשווקים תמצאו מגוון ואיכות טובים יותר, והכי הכי כיף לצאת החוצה וללקט. עכשיו ממלאים את גינתי מרבדי סירפד צעיר, חוביזה, מנגולד בר, עלי סלק, חמציצים, עולש ומה לא. לא לפחד מהסרפד הוא רק נראה מאיים. אפשר ללבוש כפפות לפני שקוטפים ממנו. ברגע שתקצצו אותו הוא כבר לא יצרוב. טיפ לקטיף סרפד ללא כפפות: לגשת לעלה מהלמטה שלו. לקטוף ולקפל אותו כלפי פנים. פעם ועוד פעם. וזהו. ברגע שקיפלתם, צינורות החומר הצורב נשברים ומנוטרלים. כך או כך, בהקפצה ובבישול כל החומר הצורב כבר לא עמנו ואין מה לחשוש מפניו.

מאפים מבצק כוסמין

מאפים מבצק כוסמין

 

המאפים מבצק כוסמין

מתכון לפטה שקדים האפויה הוא מתכון שרץ ברשת כבר כמה שנים. אני אוהבת את הגרסה של לא על החסה לבדה ותמיד תמיד מכפילה כמויות.

מאפי כוסמין ממולאים בירוקי חורף ופטה שקדים טבעונית

מה צריך

לבצק כוסמין

  • 400 ג׳ קמח כוסמין מלא או 70%
  • 3/4 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כף סוכר חום
  • 11/4 כפיות מלח

למילוי

  • צרור גדול ויפה של כל הירוקים שיש ברשותכם (חוביזה, מנגולד, סרפד, עלי סלק, עולש וכו)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1 כוס גבינת שקדים אפויה
  • 2 כפות שמן זית

מה עושים

  1. מכינים את הבצק: מערבבים שמרים, חצי כוס מים וסוכר. מניחים ל-10 דקות.
  2. מערבבים בקערה את הקמחים והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים, שמנ"ז ועוד חצי מכמות המים. מתחילים ללוש ולהוסיף מים בהדרגה. ללוש עד ליצירת בצק גמיש ונוח לעבודה. אם הוא דביק להוסיף מעט קמח.
  3. למניחים למנוחה של כ-40 דק׳ בטמפ׳ החדר, מכוסה במגבת.
  4. מכינים את המילוי: במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומיד מוסיפים בצל. מטגנים עד שקיפות.
  5. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה. נזהרים שלא יישרף.
  6. מוסיפים את הירוקים הקצוצים. מקפיצים בזהירות כמה דקות. הירוקים יאבדו את רוב נפחם.
  7. מתבלים במלח, פלפל ועלי אזוב/זעתר. מוסיפים פטה שקדים ומכבים את האש. מערבבים בזהירות.
  8. מצננים את המילוי.
  9. להרכבת המאפים: מחממים תנור ל180 מעלות.
  10. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ.
  11. קורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי.
  12. מקפלים. 2 אפשרויות לקיפול: לקפל ל-2, ולהדק עם מזלג לצורת סהרונים, או לחרוץ 4 פסים קטנים ב-4 צדדי העיגול ולקפל לצורת שושנה. כל פעם מרימים עלה אחד ואז את הבא בסדר אחריו כך שכל עלה עולה מעט על זה שלצידו ונוצרת צורת שושנה.
  13. את המאפים מניחים על נייר אפיה על גבי תבנית. מורחים שמן זית מעל ואופים עד הזהבה בתנור. כ-20 דקות.

הערות:

  • ניתן להחליף את קמח הכוסמין לכל קמח אחר שאתם אוהבים.
  • אופציה נוספת למילוי: טופו מגורר, בצל ופטריות עם עשבי תיבול. או גבינת שקדים ופטריות.

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
מאפים מבצק כוסמין ממולאים בירוקי חורף ופטה שקדים טבעונית
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

14 תגובות

  1. הי נורה, אפשר להחליף את גבינת השקדים בטופו משי, או טופו קשה?

    1. יכול להתאים. תשקיעי ברידוד דק כדי שלא יצא יותר מדי בצק ושימי לב שזמן האפיה והאחידות עלולים להשתנות.

  2. יצאו נהדר!
    הוספתי שומר ותרד למילוי.
    יש לך רעיון למשהו מתוק שאפשר להכין עם הבצק הזה?

    1. כיף לקרוא 🙂 אני לא חושבת שהבצק הזה יתאים למתוק. יצא כבד מדי לדעתי. אולי עם תפוחים וקינמון

  3. הי רחלי בטוח משתנה בזמני המנוחה/התפחה. לגבי היחס, לא ניסיתי אבל הייתי משתמשת בכ-100 ג׳ מחמצת ומשחקת עם המים עד שמגיעה למרקם גמיש וחלק.

  4. האם אפשר להקפיא את הבצק כפי שהוא ולהוציא להפשרה כשמתחשק? האם יתנהג אותו הדבר אחרי הקפאה?

    1. עקרונית בכל גבינה טבעונית שאת אוהבת. אני לא ממש בקיאה בקנויות ולא צורכת אותן אז לצערי לא יכולה לייעץ לך מה מוצלח. ואפשר גם להחליף בפטריות למשל

  5. האם ניסית פעם להכין את הבצק הזה עם מחמצת במקום שמרים יבשים? אני סקרנית לנסות ותוהה אם זה בכלל רלונטי למאפים

    1. לא ספציפית עם המילוי הזה אבל כן לחמניות קטנות מבצק מחמצת כוסמין שיצאו מעולות. מאמינה שיעבוד מעולה

      1. במידה ואני רוצה להשתמש במחמצת במקום בשמרים, מה היחס במתכון?
        והאם הוא משתנה בזמני מנוחה וכו'?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!