מה צריך:
2 כוסות פרחי כרובית מנוקים ושטופים (אפשר גם חציל פרוס דק, בצק פרוס דק, תפוח אדמה וכו')
1/2 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
1 כף כוסברה קצוצה
חצי כוס קמח חומוס (לא לגונדי)
1/4 כוס מים (ועוד קצת אם צריך)
מלח לפי הטעם
1 פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ (לא חובה)
כפית גאראם מסאלה
1/2 כפית כוסברה טחונה (לא חובה)
1/2 כפית כורכום
שמן לטיגון עמוק
מה עושים:
בקערה שמים קמח חומוס, כוסברה קצוצה, צ׳ילי, תבלינים, מלח. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי טריפה במטרפה ידנית. המרקם צריך להיות כשל טחינה מעט דלילה.
מוסיפים את הכרוביות לבלילה ונותנים להן להיות עטופות לגמרי.
מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים עד הזהבה.
מגישים עם צאטני אדום של עגבניות ותמרים
לצ׳אטני עגבניות תמרים:
את המתכון הזה אני חייבת לחברתי אהובתי reut field שהביאה לי אותו היישר מהודו.
הוא השילוב המושלם של כל מה שטוב באוכל הודי – מתקתק במידה, חריף כמה שתרצו, חמצמץ ומרענן. הוא נשמר גם עד חודש בקירור ואפשר גם לאכול אותו סתם ככה עם אורז לבן. בקיצור שלמות!
לצורך הצ׳אטני תצטרכו 5 תבלינים שלמים. אל תוותרו עליהם, כי הם הם שעושים את הצ׳אטני למה שהוא. ניתן למצאם בכל חנות תבלינים, ותוכלו להשתמש בהם גם לעוד מתכונים רבים מהמטבח ההודי.
תערובת התבלינים:
זרעי חרדל, זרעי כמון, זרעי חילבה, קצח, זרעי שומר. ערבבו כמות שווה מכל אחד ושימו בצנצנת אטומה.
לצ׳אטני צריך:
2 כפות תערובת תבלינים (ראו לעיל)
4-5 צ׳ילי אדום יבש שלם (או יותר, או פחות, לפי מידת החריפות הרצויה)
5-6 עגבניות חתוכות לרבעים
1 כוס תמרים מגולענים (אפשר גם מוואקום)
מלח
1 כף מחית תמרהינדי
בסיר רחב מחממים מעט שמן ומוסיפים 2 כפות תבלינים. כשהזרעים מתחילים לקפץ מוסיפים מיד פלפלי צ׳ילי, עגבניות ותמרים. מערבבים ומוסיפים מלח ותמרהינדי. אם סמיך מדי ניתן להוסיף כחצי כוס מים.
מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה. מערבבים מדי פעם.
לבסוף טוחנים הכל ומעבירים לצנצנת זכוכית אטומה. שומרים במקרר עד חודש.