טארט שוקולד שמן זית וביכורי תות עץ ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

טארט שוקולד שמן זית וביכורי תות עץ

טארט שוקולד שמן זית

טארט שוקולד עשיר, על טהרת שמן הזית. קלתית פריכה המבוססת על שמן זית, וגנאש שוקולד ושמן זית עשיר במיוחד. תותי עץ שהגיעה עונתם מלמעלה, והרי לכם קינוח חגיגי לשבועות, שאין בו ולו טיפת גבינה אחת.

המתכון בשיתוף (ולא בתשלום) עם פתורה – בית בד משפחתי המייצר שמני זית איכותיים ומדהימים בגידול מקומי.

זו העונה הזו בשנה, שהרשתות מתמלאות במתכונים המפרסמים מוצרי חלב כאלה ואחרים, לצערי אפילו הבלוגרים.יות הטבעונים עוסקים בתחליפי החלב (הממומנים, ברור) למיניהם, ואף אחד לא טורח להזכיר, כי אנחנו בכלל חוגגים את חג הקציר, את חג הביכורים, על שלל התוצרת החקלאית שהאדמה נתנה לנו.

אז לפניכם קינוח חגיגי לחג, שהוא לא עוגת גבינה. הוא כן מבוסס על אחד מחומרי הגלם החשובים ביותר במטבח שלנו –  שמן זית.

אני משתמשת בשמן הזית מזן פישולין, שהוא חריף ופירותי ומשתדך בצורה מושלמת גם לשוקולד ולמתוקים למיניהם וגם לסלטים. העבודה עם בצק פריך מבוסס שמן זית מעט שונה לעומת בצק מבוסס חמאה, אך הוא נותן תוצאות מדהימות.

טארט שוקולד ושמן זית

עם בוקר יצאתי לחפש תותי עץ ראשונים, כי תכף שבועות, ואין שבועות בלי ביכורים. אם טרם הבשילו התותים אצלכם, אפשר לנצל את השסקים האחרונים לעונה, או להגיש עם צנוברים קלויים ומקורמלים מלמעלה. אפשר גם פשוט ככה. כמו שהוא. פשוט טארט שוקולדי ומפנק.

טארט שוקולד ושמן זית

לעוד מתכונים לשבועות: עוגת עלי תות ופריקי, סלט חומוס ים תיכוני, סלט פאקוס ושקדים ירוקים, וגם קדאיף מתוק וקדאיף מלוח

טארט שוקולד ושמן זית

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

טארט שוקולד ושמן זית

לקלתית:

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3 כפות (45 מ"ל) מים קרים
  • 2/3 כוס שמן זית פישולין
  • 2 כוסות +  2 כפות (280 גרם) קמח

לגנאש שוקולד שמן זית:

  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 200 גרם שמנת/קרם קוקוס
  • 1/2 כוס שמן זית פישולין
  • 5-6 כפות דבש/מייפל/דיבס
  • קורט מלח
  • 20 עלי זעתר טריים (לא חובה אבל מומלץ)

הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: בקערה מערבבים היטב סוכר, מים ושמן זית, עד למסה אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח, מערבבים עם כף ואז עם האצבעות, עד לבצק פירורי. הבצק מוכן כשלוחצים בין 2 אצבעות והוא נדבק. לא לעבד יתר על המידה.
  3. מעבירים את הבצק בין 2 ניירות אפיה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית טארט מתפרקת ומשומנת היטב. מהדקים היטב את הקרקעית והדפנות. מעבירים לקרור במקפיא כ-10 דקות.
  4. בזמן שהבצק במקפיא מחממים תנור ל-180 מעלות. מחוררים מעט את הבצק עם מזלג ואופים כ- 20 דקות עד הזהבה.
  5. מכינים את הגנאש: בבאן מארי (סיר כפול) ממיסים שוקולד יחד עם השמנת או קרם הקוקוס. כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מערבבים היטב ומורידים מהאש. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המייפל וקורט מלח ומערבבים עד ליצירת גנאש מבריק וחלק. בשלב זה ניתן להוסיף את עלי הזעתר.
  6. מרכיבים את הטארט: שופכים את הגנאש על גבי הקלתית, דופקים בעדינות את התבנית על גבי משטח העבודה על מנת ליישר את הקרם, ומקררים לפחות שעתיים.
  7. כשהטארט מוכן מומלץ להוסיף פרי עונתי, אני הוספתי תותי עץ ראשונים לעונה ושברי טוויל צנובר.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
טארט שוקולד ושמן זית
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

6 תגובות

  1. הי, האם אפשר לדעתך להחליף את הסוכר בבצק בממתיק אחר כמו סילאן או מייפל?

    1. לא ממליצה זה ישפיע על המרקם. אם חשוב לך ממתיק בריא יותר אפשר סוכר קנים או סוכר קוקוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!