פאלאק פניר (טופו) או מה הקשר בין פופאי לאהבתי למטבח ההודי ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

פאלאק פניר (טופו) או מה הקשר בין פופאי לאהבתי למטבח ההודי

פאלאק פניר טבעוני

אחת המנות האהובות על המטיילים בצפון הודו היא הפאלאק פניר. קארי תרד עשיר ובו שוחות קוביות גבינת פניר. את הקארי מכינים משילוב של בצל, ג'ינג'ר, שום ותרד, אליהם מוסיפים שמנת וכמובן תבלינים. בגירסה הצפון הודית הקארי קרמי וחלק ואילו בגירסאות דרום הודיות עלי התרד יהיו חתוכים אך לא טחונים לקרם חלק. הגירסה שלי כמובן טבעונית, ואת קוביות הפניר נחליף בקוביות טופו מוקפצות קלות.

פאלאק טופו טבעוני

אני מודה, לא התלהבתי. זה לא שיש לי משהו נגד דברים ירוקים, זה יותר משהו ספציפי נגד תרד. או איך לומר את זה בעדינות, פופאי מעולם לא כיכב אצלי בצלחת. בתור ילדה דווקא אהבתי ירקות. כמעט את כולם. אפילו חציל. בחיי! אבל תרד…. זה לא. לא עזרו התחנונים והאיומים של המטפלות בפעומטון ובגן, לא עזרו נסיונות השכנוע נוסח תראי אפילו פופאיי אוכל תרד ונהיה חזק, אני בדבר הירוק והגוסס הזה, לא הסכמתי לגעת. וכך קרה שכשחברותיי למסע התמוגגו מהפאלאק שלהן, אני מיהרתי להזמין לי מלאי כופתה או צ׳ולה סמוסה והתעלמתי באלגנטיות מהירוק הירוק הזה.

מכינים את הקארי, הרוטב שבו ינוחו לבסוף קוביות הגבינה או הטופו

זה לא שלא ניסיתי… פשוט תמיד היו דברים אחרים שמשכו את עיני יותר.
מכיוון שאנשים רבים לא חולקים איתי את חוסר חיבתי לתרד, התחילו הבקשות לפאלאק להגיע. אז התחלתי לנסות. דגמתי כמה וכמה גרסאות, עד שמצאתי את הסוד לפאלאק פניר מושלם.
הבישול של התרד חייב להיות ממש קצרצר. לא להרוג אותו (כי אז יש לו טעם של חדר אוכל, יסלחו לי חברי קיבוצי…). זה הכל.
עכשיו תראו, ביקשו ממני מנה הודית פשוטה. להבנתי יש דבר כזה ואין דבר כזה. יש מנות פשוטות יחסית למטבח ההודי, אבל! ופה בא אבל גדול. אם אתם רוצים שלאוכל שלכם יהיה באמת טעם של הודו, אין ברירה תצטרכו ללכת לחנות התבלינים הקרובה למקום מגוריכם ואפילו לכתת רגליים אולי לאחת רחוקה יותר. כי המטבח ההודי בנוי על תבלינים. והרבה! בלי תבלינים, זה לא הודי. כבר אמרה בלוגרית מפורסמת אחת כי "במנה הודית אחת יש יותר תבלינים ממה שאמא שלי משתמשת כל השנה" וזה נכון… וסוד קטן. קארי מדרס, הוא לא תבלין הודי, הוא תערובת תבלינים שהמציאו הבריטים שכוללת כמה תבלינים שבמקרה מזכירים טיפה משהו מהודו. בקיצור לא קארי מדרס. 

פאלאק פניר טבעוני
אז
 מה זה קארי? קארי הוא רוטב. הרבה מנות הודיות מבוססות על רוטב כלשהו ובתוכו ירקות/קטניות/גבינה וכו'. השילוב המופיע בכמעט כל מנות הקארי ההודיות הוא: בצל, שום, ג'ינג'ר, עגבניות. במקרה הזה השמטתי את העגבניות, והוספתי תרד. את מקום השמנת פה תופס חלב קוקוס. אני ממליצה על הקרטון הירוק של ארוי די שאין בו חומרים משמרים או טעמי לוואי.

אוהבים אוכל הודי? אולי תאהבו גם את המלאי כופתה המנצח שלי או את הפקורה כרובית או דאל עדשים כתומות הודי, מסאלה דוסה

פאלאק פניר (טופו) טבעוני מושלם

מה צריך

  • 250 ג׳ תרד שטוף (אפשר להשתמש גם במדליוני תרד של סנפרוסט)
  • 1 חבילת טופו קשה
  • 1/2 כפית זרעי כמון שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית גינג׳ר טחון למשחה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1-2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • קורט כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית קסורי מטהי (עלי חילבה מיובשים)
  • 1/2 כפית גאראם מסאלה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה צמחית או: חלב קוקוס
  • קורט סוכר 
  • מלח

ההכנה:

1. לחלוט את עלי התרד כ2-3 דק׳ ולהוציא מיד לקערה עם מי קרח. לצנן, לסנן.
2. לטחון את התרד למשחה חלקה.
3. במחבת רחבה לחמם כף שמן ולהקפיץ קלות את הטופו עם מעט מלח. להוציא לקערה בצד.
4. באותה מחבת לטגן זרעי כמון ועלי דפנה עד השחמה קלה.
5. להוסיף בצל ולאדות עד שקיפות. להוסיף גינג׳ר, שום ופלפל ירוק חריף ולאדות עוד דקה.
6. להוסיף תבלינים טחונים: כורכום, פלפל שחור, גאראם מסאלה וקסורי מטהי ולכרבב.
7. להוסיף את משחת התרד ולערבב היטב.
8. להוסיף שמנת/חלב קוקוס, סוכר ומלח. לערבב, לבשל עוד כדקה. להוסיף את קוביות הטופו ולכבות.
מומלץ להגיש עם אורז בסמתי הודי או נאן.

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
פאלאק פניר (טופו) טבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

18 תגובות

  1. הוספתי יותר חלב קוקוס מהכמות הרשומה אבל יצא מעולה!
    תודה על מתכון נפלא 🙂

  2. הוספתי יותר חלק קוקוס מהכמות הרשומה, אבל יצא מעולה!
    תודה על המתכון הנפלא 🙂

  3. תודה על המתכון,
    בכמה מנות מדובר? מתכננת ארוחה לחברים 🙂

  4. טוב, עשיתי את זה ויצא מדהים!
    החזיר אותי חזק חזק להודו כמו שקיוויתי שיקרה.
    תודה רבה 😘🙏

  5. הי נורה,

    אני רוצה להחליף את הטופו בתפוחי אדמה. מלבד לבשל אותם מעט קודם, ולהוסיפם למתכון אחרי הבצל (?), האם היית עורכת שינויים נוספים במתכון?

  6. הי נורית , ניסיתי כמה המתכונים שלך ויצא מעולה!!
    בתכון הזה -האם מנגולד יעבוד כאן במקום תרד

  7. נורה תודה רבה על המתכון, תמיד רציתי להכין ואף פעם לא העזתי.
    בסופש האחרון הכנתי ויצא טעים בטירוף (החברים ביקשו את המתכון).
    הפאלאק יצא מאוד יבש ולא נוזלים כמו בתמונות שלך, הוספתי כמות כפולה של קרם קוקוס ועדיין.
    מה אני מפספסת?
    תודה רבה

  8. שרופה על אוכל הודי. יש לך אולי ניסיון עם גבינה אחרת ולא טופו?

  9. חולה על פאלק פאניר, ובנתיים זה המתכון הכי מוצלח שניסיתי
    תודה, נורה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!