סלט עגבניות קיצי חריף ומרענן שלא תוכלו להפסיק לאכול ⋆ נורה - מטבח שף מקומי

סלט עגבניות קיצי חריף ומרענן שלא תוכלו להפסיק לאכול

סלט קיצי של עגבניות שרי ופלפל חריף

לכבוד הקיץ שהגיע סלט עגבניות קיצי חריף וממכר. הוא פשוט פשוט להכנה, צבעוני, בריא, מלא מרקמים וטעם. מרענן וטרי וכמובן טבעוני וללא גלוטן.

"הנה בא הקיץ וכולם בים,
מתמכרים, מתפנקים, על החול החם.
אחד חושב על בית, אחד על עבודה,
הלואי ולכולם תהיה שנה יפה."

(עוד יהיה/אריק איינשטיין)

אריק שר, ואני מתמסרת לתחושת קרני השמש על העור. מתמכרת, מתפנקת, על האדמה החמה. כבר כמעט ונרדמת מרוב נעימות. ואז קמה, קוטפת מלוא הסל עגבניות שרי תמר יפהפיות, צ'ילי אדום חריף וטרי ומעט רוקט שעוד נשאר מהחורף.

האירועים הקרובים אצל נורה

ימי שישי – סיורי ליקוט וארוחת שף

בכל שישי בין נובמבר-מאי, סיור ליקוט בחורש הקרוב ואחריו ארוחת שף המבוססת על הצמחים שפגשנו ביער בנוסף לתוצרי החקלאות המקומית מהרי יהודה, וכמובן יינות מיקבי האזור.

בהזמנה מראש בלבד

רוצים לקבוע ארוע פרטי לחברים? עבודה? משפחה? דברו איתנו

פרטים והזמנת מקום בקישור

ירקות טריים בעונתם. היישר מהגינה לצלחת. מה עוד צריך הבנאדם?

אז סלט קיץ. מה כבר יכול להיות מיוחד בסלט? אווהוו הרבה מאוד. תתחילו בשילוב נכון של צבעים, המשיכו בחיבור בין כמה מרקמים שונים, איזון מדויק בין חמיצות למתיקות, בין רטיבות עסיסית לפריכות מתוקה. שדכו לו רוטב מאוזן ומפתיע והרי לכם סלט שהוא הרבה יותר ממשהו ליד.

העדיפו תמיד ירקות בסמוך לקטיפתם, ובעונתם. אז הם בשיאם. עגבניות השרי עשירות בליקופן, אנטיאוקסידנט המסייע לגוף במניעת מחלות, נבטים הם פצצת אנרגיה מלאה במינרלים, ויטמינים, חלבונים ומה לא.

ואם אתם לא אוהבים חריף? פשוט השמיטו את הפלפלים החריפים. עדיין תקבלו סלט מלא בכל טוב.

הידעת? אצל אליעזר בן יהודה לא אכלו עגבניות בבית אלא בדורות. ממציא המילה העברית עגבניה הוא יחיאל מיכל פינס. שורש המילה נגזר מהמילה ע.ג.ב. אליעזר בן יהודה לא אהב את התחושה החצופה של המילה הזו והציע את השם "בדורה" הנגזר מן המילה הערבית לעגבניה – בנדורה. בסיבוב הזה, בן יהודה הפסיד, אך בביתו, עד סוף ימיו, אכלו רק "בדורות".

אז תקראו לה עגבניה, או בנדורה או בדורה, לא משנה, העיקר, תנו לה את הכבוד המגיע לה והכינו את הסלט המעולה הזה.

כמה שהוא יפה ככה הוא טעים

סלט עגבניות חריף קיצי ומרענן

מה צריך?

  • 20 עגבניות שרי תמר חתוכות לאורך
  • 1 פלפל אדום חריף פרוס דק דק
  • חופן גדול מיקס נבטים (חמניה, אלפלפא, ברוקולי, צנון וכו')
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים גס
  • 1/4 בצל סגול פרוס דק
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים על מחבת יבשה
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי (רצוי מצומצם) איכותי

איך מכינים את הסלט?

מניחים בקערה את כל רכיבי הסלט. מתבלים במלח, פלפל גרוס טרי, שמן זית ומעט בלסמי.

מגישים מיד

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
סלט עגבניות חריף קיצי ממכר
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
זמן כולל
דירוג
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט
נורה (נורית הרץ)

הזמן של המטבח המקומי

נורה (נורית הרץ) - שפית ולקטית שגרה ופועלת בהרי יהודה. את השראתה היא מקבלת מהחורש הים התיכוני הגדל בסמוך לביתה, שם היא מלקטת לאורך כל השנה.

את המטבח המקומי נורה חוקרת ב-15 השנים האחרונות, בהם היא גם מדריכה סיורים קולינריים במזרח ירושלים, לצד קשריה עם החקלאים והבשלנים המקומיים מהכפרים הפלסטיניים השכנים.

המטבח של נורה מבוסס על ליקוט וחקלאות מקומית וחוגג את חומרי הגלם הטריים והנהדרים ביותר בעונה. מתוך מחויבות לקיימות וכבוד לאדמה, נורה יוצרת מנות שעושות כבוד למורשת האזור תוך אימוץ חדשנות ויצירתיות.

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!