גאדו גאדו של מוקטי או: שלמות אינדונזית בצלחת.
ארוחה צבעונית, טבעונית, עשירה, מזינה וקלילה. ירקות מאודים צבעוניים, מלאי חיות, טופו מוקפץ, בוטנים קלויים הכל מונח על אורז מלא ונטבל ברוטב בוטנים אינדונזי אלוהי.
לגאדו גאדו, מנה אינדונזית עשירה, יש אינסוף גירסאות. אבל את הגאדו גאדו הראשון שלי פגשתי דווקא בהודו (אלא מה). במסעדה הקטנה והמשפחתית של מוקטי.
מוקטי מקבל את פניהם של לקוחותיו בחיוך רחב. אתה כמעט מרגיש מחובק בתוכו. 3 שולחנות ממלאים את כל חלל המסעדה הזעיר, ועל מדף למעלה ספרים שהשאירו מטיילים שעברו כאן לפניך. המטבח שלו זעיר אף יותר, ותוך כדי הקסמים שהוא מבשל בו, הוא ינעים את זמנך בסיפור, על רישיקש של פעם. רישיקש הקטנה והשקטה. לפני שבנו לו מגרש חניה ענק על הראש, כדי שיארח את אלפי עולי הרגל שיבואו לקומבאמלה. עולי הרגל כבר מזמן עזבו, מגרש החניה נשאר מיותם. ומוקטי עדיין כאן.
מזמינה גאדו גאדו.
איך הגיע אליך המאכל האינדונזי הזה? אני שואלת.
הוא כבר לא ממש זוכר. איזה תייר מאינדונזיה… מה זה חשוב, העיקר שנהנית, הוא מנגב את ידיו במבוכה בסינרו. מחבק אותי בחיוכו.
גאדו גאדו הוא שמה של מנה המרכיבה למעשה ארוחה שלמה בצלחת. מרכיביה יכולים להשתנות אך העיקרון זהה: ירקות, טופו, אורז ורוטב בוטנים מטריף. וכל הטוב הזה טבעוני ונטול גלוטן.
פה בגירסתו של מוקטי.
אפשר לשחק עם הירקות כאוות נפשכם, לבחור את אלה שיש לכם במקרר, לאדות או לאפות בתנור. שימו לב שיש לכם כמה שיותר צבעים בצלחת, זה בריא וזה גם כיף.
את הרוטב טוחנים בבלנדר סטיק, ניתן לעשותו חריף או לא. הכמות הרשומה פה תספיק לכם להרבה יותר מהארוחה הזו, את מה שנשאר, שמרו בצנצנת והשתמשו למוקפץ, לטופו, לסלט אטריות קר ועוד ועוד.
אוהבים מתכונים אסייתים? אולי תאהבו גם את סלט האטריות הזה או סמוסה מהמטבח ההודי
שלמות אינדונזית בצלחת. הצלחת המהממת: ליאורה וינר
גאדו גאדו שלמות אינדונזית בצלחת
מה צריך
- 1 כוס אורז לבן או מלא לפני בישול
- 1 כוס שעועית ירוקה חלוטה ומוקפצת קלות
- 300 ג׳ טופו חתוך לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 זוקיני חתוך
- 1 כוס דלעת חתוכה
- אפשר גם תפו"א, אספרגוס, פטריות, נבטים, עגבניות, וכל מה שמתאים לכם ויש במקרר).
לרוטב בוטנים
- 1/4 כוס בוטנים קלויים קלות במחבת
- 3/4 כוס חמאת בוטנים טבעית (כמו B&D)
- 2 שיני שום
- 2 ס"מ גינג׳ר חתוך גס
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות סילאן/מירין
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 פלפל צ׳ילי ירוק או אדום (אופציונלי)
- 1/4 כוס מים
איך מכינים
- מבשלים את האורז.
- מאדים ירקות או אופים בתנור על חום גבוה עד שרכים אך לא מתפרקים.
- טוחנים את כל רכיבי הרוטב בבלנדר סטיק.
- מקפיצים את קוביות הטופו במעט רוטב.
- מרכיבים את המנה: בכלצלחת מניחים אורז. עליו מסדרים את הירקות הרצויים והטופו, מזלפים רוטב מלמעלה ומקפידים להכניס בכל ביס לפחות 3 צבעים, בשביל הכיף.
בתיאבון!