"בוקרה פיל מישמיש" - טארט משמש שקדים ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

"בוקרה פיל מישמיש" – טארט משמש שקדים

טארט משמש שקדים מתכון לשבועות

טארט משמש שקדים לשבועות ולעונת המשמש הכה קצרה. זה הזמן לתמוך בחקלאים המקומיים, ולנצל את עונתו הקצרה של המשמש כדי להכין איתו הכל.

והימים עוברים. חודשים חולפים, העונות מתחלפות, עוד חג בפתח. והם עדיין שם.

מי האמין שגם המשפט הזה יהפוך לקלישאה. קלישאה כה כואבת.

ואני לא יכולה שלא לחשוב על הסמליות של הצבע הצהוב של המישמיש…

שבועות כבר מעבר לפינה. החג האהוב עלי. בימים כתיקונם הוא החג של עובדי האדמה, של החקלאים, הקוצרים ומגדלי הפירות. חג הביכורים וחג קציר חיטים. רבים מהחקלאים השנה, לא יכולים להגיע לשדות ולכרמים, וגם על כך הלב כואב. את החג השנה, אקדיש במחשבתי ובלבי לכל אותם חקלאים ועובדי אדמה בצפון ובדרום, שגם עתה, עובדים תחת אש, כדי לקצור ולקטוף את פירות האדמה. ולכל אותם שנטבחו ונחטפו מביתם, בינות לשדות החיטה והירקות, שליבנו נעצר איתם, באותו יום ארור.

בלבי תפילה אחת – שישובו לביתם. שלבבות כולנו יחזרו לפעום עם שובם.

טארט משמש שקדים מתכון לשבועות
משמש צלוי עם קורנית (טימין)

עונתו של המשמש קצרה מאוד. וכך נכתב על הביטוי המפורסם בויקיפדיה:

"בֻּכְּרָה פִי (א)לְמִשְׁמִשׁ (בערבית بُكرة في المشمش) הוא ביטוי עממי הנפוץ בכמה ניבים של ערבית (ערבית מצרית, ערבית פלסטינית ועוד). הביטוי נקלט בסלנג העברי במשמעותו ובהגייתו המקוריות. בעברית התקבל הכתיב: בוקרה פיל מישמיש שמשמר פחות-או-יותר את ההגייה המקורית, אך לא את התחביר והמורפולוגיה המקוריים.

תרגומו המילולי לעברית הוא "מחר של (עונת) המשמש" והוא מתייחס לדחייה למועד שלא יחול לעולם. הביטוי קשור להבשלה המהירה של פרי המשמש. ואולי גם לחיי המדף הקצרים שלו, המקצרים את משך הזמן בו הוא נמכר בשווקים. יש המקצרים את הביטוי ל"בוקרה" בלבד.

המשמעות היא, כשם שעץ המשמש טעון בפרי היום, אך מחר בבוקר, כל כולו על הארץ, ומועד הקטיף יחלוף. כך גם הבטחתך לדחות את בקשתי למחר לא תתקיים כיוון שהעיתוי המתאים יוחמץ."

או במילים אחרות – אל תדחו למחר. הכינו את טארט המשמש עוד היום.

קיץ אצל נורה

הקיץ כבר פה במלוא עוזו. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שקורים פה גם בקיץ.

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 יעל נוח. יקב קסטל-רזיאל
– שלישי 2.7 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
"מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

בשוק קיימים כמה זנים של משמש, האהוב עלי, וזה הקשה ביותר להשגה הוא המיסטקאווי. מישמיש קטן בעל לחי אדמדמה וטעם ומרקם מופלאים. לרגל הופעתו השבוע, ולזמן קצר בלבד בשוק של שער שכם, החלטתי לנצל את העונה הקצרה ולהכין איתו כמה שיותר דברים. למשל סלט פאקוס ומישמיש, מישמיש צלוי עם ג'בנה, גבינת עיזים עזת טעם, וגם ריבת מישמיש, וטארט מישמיש. מכיוון שגם עונת תותי העץ פה בימים אלו, הוספתי לאחר האפיה גם תותים מהעץ שלנו, אבל זו לא חובה בכלל.

טארט משמש שקדים מתכון לשבועות
מישמיש מיסטקאווי

לגרסה טבעונית לחלוטין של הטארט ראו בצק פריך על בסיס שמן זית במתכון הזה.

לעוד מתכונים לשבועות נסו גם את עלי התות הממולאים סלט חומוס ים תיכוני או קדאיף בגרסה מתוקה ומלוחה

וגם אצל מיכל וקסמן האהובה יש שלל מתכוני משמש מעולים.

טארט משמש שקדים מתכון לשבועות

אם אתם עדיין לא עוקבים באינסטגרם מוזמנים

טארט משמש שקדים

לבצק פריך

  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד
  • 200 גרם קמח
  • 1 ביצה טרופה

לקרם שקדים

  • 120 גרם סוכר
  • 210 גרם שקדים קלופים (אפשר להשרות כמה שעות ולקלף או להשתמש בשקדים קלופים)
  • 3 כפות קמח טפיוקה
  • 1 כפית וניל איכותי
  • 1.5 כפות ברנדי
  • 90 מ"ל קרם קוקוס (אני משתמשת בקרטון ירוק של ארוי די)
  • 135 מ"ל מים

להרכבת הטארט: 10-12 משמשים מגולענים

הכנה

  1. להכנת הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומשאירים במקפיא עד השימוש. במעבד מזון שמים את החמאה, אבקת סוכר וקמח ומעבדים בפולסים עד למרקם פירורי. מוסיפים ביצה טרופה וממשיכים בפולסים עד שנוצר בצק פירורי.
  2. מוציאים את הבצק על גבי נייא אפיה ובמינימום של עיבוד הופכים אותו לדיסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה גדול בעובי של חצי ס"מ או קצת פחות. הכי נוח לרדד בין שני ניירות אפיה. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית טארט מתפרקת ומשומנת היטב בחמאה. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מנקבים בתחתית מעט חורים עם מזלג ומחזירים למקרר לקרור.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את הבצק המקורר באפיה עיוורת כ-20 דקות, נזהרים שלא ישחים מדי. (אפיה עיוורת: מניחים נייר אפיה על גבי הבצק וממלאים אותו בקטניות יבשות שיהוו משקל, על מנת שהבצק ייאפה ללא תפיחה. אופים עפ כיסוי הנייר והקטניות. ניתן לשמור את הקטניות לשימוש חוזר).
  5. בנתיים מכינים קרם שקדים: מכניסים את כל רכיבי הקרם לבלנדר טוב או נינג'ה וטוחנים לקרם חלק חלק.
  6. חותכים את המישמישים לפרוסות בצורת ירח ומניחים בצד.
  7. מרכיבים את הטארט ואופים: מוציאים את הקלתית האפויה מהתנור ומסירים את נייר האפיה עם הקטניות. בודקים שהבצק אכן נאפה גם במרכז ואם לא מחזירים לתנור לעוד כמה דקות. מעבירים את קרם השקדים על גבי הקלתית ומיישרים בעזרת מרית. מסדרים את המשמשים על גבי הקרם בצורת ספירלה, נועצים את המשמשים ממש מעט בקרם.
  8. אופים עוד כ-15 דקות או עד שהמשמשים מתחילים להגיר נוזלים ולהתקרמל וקרם השקדים יציב למגע.
  9. מוציאים, מקררים ומגישים עם או בלי כדור גלידה מעל.

 

 

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
טארט משמש שקדים
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!