כשאבא "זזרי" חגג 30 או: טארט תותים וקרם שקדים טבעוני ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

כשאבא "זזרי" חגג 30 או: טארט תותים וקרם שקדים טבעוני

טארט תותים עם קרם שקדים

טארט תותים טבעוני עם קרם שקדים מפנק ושחיתותי. בצק פריך טבעוני מושלם ומעליו מילוי רך ומתמסר של קרם שקדים ללא גלוטן. אם תרצו להפוך את הטארט כולו ללא גלוטן תוכלו להשתמש בבסיס הפריך הזה.

בכל שנה כשמגיעה עונת התותים אני נכנסת לקדחת של קינוחים. השנה ירדו מחירי התות בשוק ממש מהר ועתה ניתן לקנותם ב-20 ש"ח לקילו. המוכר הקבוע שלי בשוק בוחר לי טוב טוב את התותים, שיהיו אדומים ויפים ולא מעוכים ורקובים, ואני חוזרת הביתה עם סלסילה מלאה בכל האדום המתוק הזה. ואת מה שאני מצליחה להציל משיניהם של הילדים אני הופכת לעוגות. תות חייב לבוא בתוך עוגה מושחתת. כל גופו, צורתו ומגע השיניים בעסיס הפרי אומרים פינוק ושחיתות. את העוגות הבריאות אני משאירה לפירות אחרים. לא נורא… חורף וקר וכלנו צריכים קצת נחמה מתוקה…

אוהבים עוגות מושחתות? נסו את הבראוניז המדהים הזה או את טארט השוקולד וקרמל ללא גלוטן או טארט השוקולד ותותים

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

מפלצת התותים הקטנה שלי

אז איכשהו יצא שאלעזר בדיוק שינה עשור. ונכון שהוא עוד קצת ילדותי, אבל הי, הוא שכן וחבר ואבא של החברים של הילדים שלי, אז הבטחתי לו עוגה סופר מפנקת ליומולדת.

ולפני שתשאלו, בדרך כלל אני לא מניחה לי ככה סתם עוגות על האדמה, אבל הטריות של הסרפדים, עם עלי השלכת של עץ התות והאדום העז של התותים, זה פשוט היה יפה מדי. תודו שיצא הורס.

אה ועוד משהו. כבר תקופה ארוכה שאני עובדת על מתכון לבצק פריך טבעוני ולקרם שקדים טבעוני שלא יהיה להם טעם של קוקוס. באופן כללי אני חובבת קוקוס מושבעת, אבל לאחרונה קצת נמאס לי שלכל הקינוחים הטבעונים יש מן טעם לוואי קוקוסי כזה. הטעם הזה קורה בגלל שמן הקוקוס.
אז אני שמחה ואפילו גאה לומר שפיצחתי את הסוד. והנה הוא לפניכם.

הבצק הפריך מבוסס על מתכון של הקונדיטורית הסופר מוכשרת הדס רפידייז רפאלי מהבייק בייקרי, בית קפה טבעוני בתל אביב, והוא מושלם.

מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא לכם.

מזל טוב שכן🍓🍓🍓🍓

טארט תותים עם קרם שקדים
תראו איך התותים האפויים נחתכים

טארט תותים וקרם שקדים טבעוני

לבסיס בצק פריך:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 2/3 כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית עדין)

 

מכינים את הבצק:

מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים שמן ומים ומערבבים עם היד רק עד לאיחוד ויצירת בצק פירורי מהמם.

מרפדים תבנית טארט מלבנית (שלי 26×13) בשכבה אחידה כולל הצדדים.

אופים על 180 מעלות 15 דקות. מוציאים לצינון.

מנמיכים את התנור ל-170.

בינתיים מכינים קרם שקדים:

  • 6 כפות סוכר
  • 1 כוס שקדים טחונים או מולבנים פרוסים
  • 2 כפיות וניל אמיתי
  • 6 כפות מים חמים
  • 1 כף ברנדי
  • 1/4 כוס קרם/חלב קוקוס (הכי טוב של ארוי די)
  • 2 כפות קמח טפיוקה

מעבירים הכל לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.

מרכיבים את הטארט:

על גבי הבצק הפריך האפוי שופכים את הקרם ומיישרים את פניו.

חותכים את קצותיהם של 12 תותים יפים ומשקעים אותם בקרם כך שהחלק החתוך נוגע בתחתית הקרם והחלק היפה בולט מעט החוצה.

אופים 30 דקות על 170 מעלות. מעלים את החום ל-180 ואופים עוד כ-10 דקות עד שפני הטארט והבצק מזהיבים מעט.

מקררים לפני שטורפים.

בתיאבון

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
טארט תותים וקרם שקדים טבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

27 תגובות

  1. הי שלום, נראה מושלם!!
    האם אפשר להחליף את הסוכר באגבה? אם כן, באיזו כמות?
    תודה רבה

    1. ממש לא מומלץ..מעבר לזה שסוכר נוזלי מתנהג אחרת מסוכר רגיל, אין שום משמעות בריאותית לאגבה, להפך, היא יותר גרועה מסוכר לבן (פשוט יחסי ציבור מעולים).

  2. הי, כמה סודה לשתיה צריך בבצק?
    אם אני רוצה למשהו מלוח מה לשים במקום הסוכר?

  3. נראה מהמם. לטעמך, האם יתאים להחליף את התותים באננס טרי? מה יכול להחליף ברנדי? ושאלה אחרונה- אם יש בידי רק תמצית וניל, כמה אני צריכה להוסיף? תודה רבה, בעז"ה היום יהיה מוכן!

    1. תודה דניאל. לטעמי אננס לא קשור אבל זה ענין של טעם אישי. לעומת זאת תאנים ילכו פה מצוין וגם אגסים (עדיף לבשל מעט ביין קודם). את הברנדי אפשר להחליף ביין מרסלה מתוק, ליקר שקדים ודומיהם.
      תמצית וניל בערך כפית.
      בהצלחה וחזרו לספר איך יצא

      1. חוזרת לעדכן שיצא מושלםםםםםם את התותים החלפתי באמת באגסים שבישלתי לפני ביין אדום, מים, וניל וסוכר ויצא אליפות! ללא ספק פאי שנחזור אליו שוב ושוב ושוב

  4. הי נורה, האם אפשר להחליף את הקרם/ חלב קוקוס בסוג אחר של חלב צמחי? (שלא יכיל מרכיב של קוקוס)?

      1. תודה על המענה! האם הרסק תפוחים כתחליף לקרם / חלב קוקוס יכול להתאים גם למילוי של קרואסון?

      2. בהחלט כן. הקרם הזה משמש אותי להמון דברים. ולרוב אגב אני מכינה בגרסה הזו עם רסק תפוחים ולא עם קוקוס. זה נשמר אגב מלא זמן במקרר.

      3. איזה כמות של רסק תפוחים צריך במקום הקרם קוקוס?

  5. הי נורה, האם אפשר להיליף את הקרם/ חלב קוקוס בסוג אחר של חלב צמחי? (שלא יכיל מרכיב של קוקוס)?

  6. היי, נראה מהמם אבל קמח טפיוקה קצת מרתיע אותי. אפשר להמיר אותו במרכיב אחר?

    1. הי נטלי. תודה. כל בצק פריך ללא גלוטן יעבוד כאן. לדוגמה בצק פריך שקדים מהמתכון של הטארט שוקולד שקדים לפסח שפרסמתי שבוע שעבר. אבל אז זה כמובן המון המון שקדים. אין לי ניסיון עם קמח תמי אבל מאמינה שיעבוד גם.

  7. נראה נפלא! תודה על המתכון! 🙂
    האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!