מהר לפני שייגמר - שסק ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

מהר לפני שייגמר – שסק

מאפה שמרים שסק וקממבר

מאפה שמרים עם בצק עשיר בשמן זית, מילוי מלא טעמים עם הפרי שעונתו הכי קצרה בארץ. השסק.

אם פספסתם את העונה החליפו את השסק במישמיש, נקטרינה או אפילו תאנה.

מול בית הוריי בקיבוץ עמד עץ שסק. ליתר דיוק, הוא עמד ליד ביתו של הרופא. ביתו של הרופא היה הבית הפרטי היחיד בקיבוץ, וכולנו פחדנו להתקרב אליו. הדוקטור היה איש קפדן ורציני, ולו אישה קפדנית ורצינית אף היא. כדרכם של יקים הוא הקפיד על קלה כבחמורה, בחרדת קודש היה מקשיב לסטטוסקופ וללב ובאותה חרדת קודש היה ניגש למלאכת ה"שלאפט שטונדע", שהיא כידוע השעתיים הכי קדושות ביומו של היקה. בין 14:00-16:00 היה הקיבוץ דומם. ציפור לא צייצה, אופניים לא חרקו, ואנחנו הילדים היינו מהלכים על קצות אצבעותינו, עושים מעשים אסורים, אבל בשקט מוחלט. זה היה הזמן שלנו להתגנב למקומות שהמבוגרים אסרו עלינו, לפלח פומלות ממרכז המזון, או לטפס לגג של הסילו, שהעליה אליו היתה כרוכה בסולם רעוע ובלב פועם מפחד. וכשהגיעה העונה, הקצרה להחריד, של השסק, היו השעתיים האלה יקרות מפז, וההזדמנות היחידה להגיע לפרי הצהוב הנכסף. עץ השסק מול ביתו של הרופא היה עמוס פרי ובעל ענפים קלים לטיפוס. היינו מתגנבים על קצות בהונותינו, מטפסים בזריזות וקוטפים במהירות ככל שהותירו לנו ידינו וכיסינו. מכיוון שבית הילדים היה מסתיים רק בשעה 16:00 זמננו היה קצר במיוחד. בדקות המועטות שעמדו לפנינו בטרם יתעוררו הדוקטור ואשתו מהשלאפט שטונדע היה עלינו להספיק ולקטוף הרבה ככל האפשר. לעיתים קרובות היה הטיפוס מסתיים עם חריקת הדלת, ואשתו של הרופא שיוצאת אלינו עם מקל שלוף בידה…

מה אומר? שסקים גנובים ימתקו…

מה עושים עם שסק

"קצר פה כל כך האביב", שר פוליקר, ואני מחליפה בימים אלה תפריט מדי שבוע. זו עונה של זמניות. עונה שמחזקת את משמעותו של העכשיו, כי מחר? "בוקרה פיל מישמיש" אין לדעת מה יילד יום.

ומכיוון שקצרה עוד יותר עונתו של השסק, אני מנצלת אותו בעונתו כמעט לכל דבר.

לפניכם מתכון למאפה שמרים ושסק, שילוב טעמים של מתיקות וחמיצות מענגת בתיבול של עלי מרווה, וכן של ויניגרט שסק נהדר, שיכול לשמש לתיבול של סלטים ירוקים ולא רק.

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

מה עושים עם שסק

לעוד מאפים עונתיים הכנסו לפטאייר – מאפה ערבי במילוי ירוקים עונתיים וסומאק מה עושים עם ירבוז? שני מתכונים בהשראה יוונית

ויניגרט שסק

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 מיץ לימון
  • 1 כף גדושה חרדל
  • 5 שסק קלוף ומגולען
  • 2 כפות דיבס ענבים/דבש/כל ממתיק שאתם אוהבים
  • 1/4 כפית מלח

מכניסים את כל הרכיבים למעט שמן הזית למיכל הבלנדר/ בלנדר סטיק. טוחנים תוך כדי הוספת השמן בזילוף הדרגתי, עד ליצירת רוטב אחיד ומאוזן. טועמים ומתקנים מתיקות/חמיצות. ניתן לשמור את הרוטב בצנצנת עד כשבועיים במקרר.

מאפה שמרים שסק וקממבר

מאפה שמרים שסק קממבר ומרווה

לבצק

  • 350 גרם קמח (ניתן לשלב כמה סוגי קמחים)
  • 3 גרם שמרים יבשים (1.5 כפיות)
  • 12 גרם (1 כף) סוכר
  • 6 גרם (1 כפית) מלח
  • 160 מ"ל מים
  • 80 מ"ל שמן זית

למילוי

  • 6-7 שסקים, מגולענים וחצויים
  • 2 בצלים גדולים או 3 בינויים חצויים ופרוסים לרצועות דקות
  • שמן זית לאידוי הבצל ולמשיחה בסוף
  • כ-20 עלי מרווה
  • מלח
  • 100 גרם קממבר או סנט מור (ניתן להחליף לגבינת שקדים בסגנון פטה)

מה עושים

  1. הבצק: בקערה רחבה מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים בכף. מוסיפים את הנוזלים ולשים לבצק אחיד, גמיש וחלק. משמנים את הקערה ומניחים את כדור הבצק בתוכה, מכוסה בניילון נצמד. מניחים למנוחה של לפחות שעתיים ורצוי לכל הלילה.  כשעה לפני המילוי מחלקים את הבצק ל12-13 חתיכות ומכדררים כל חתיכה לכדור. מניחים מכוסה למנוחה.
  2. המילוי: במחבת רחבה מאדים את הבצל בשמן זית. מתחילים באש גדולה ולאחר מספר דקות מנמיכים את האש. מוסיפים 8 עלי מרווה קצוצים דק, מלח לפי הטעם ומניחים לבצל להתקרמל לאטו עד שמגיע לגוון זהוב.
  3. חותכים את הגבינה לקוביות של כ-2X2 ס"מ.
  4. מרכיבים את הכל: מרדדים כדור בצק לעיגול דקיק ככל האפשר (עובי של מ"מ) במרכז העיגול ממלאים בכף גדושה של בצל מקורמל, מעליו מניחים חצי שסק כשהחלק הפנימי כלפי מעלה. מניחים קוביית גבינה מעל ועלה מרווה. צובטים את הבצק משני עברי המילוי כך שיווצר מעין חלון במרכז, ומקפלים את שאר הבצק מהצדדים באיזו דרך שנראית לכם (ראו תמונות להמחשה). הקפידו על סגירה טובה כדי שהבצק לא ייפתח במהלך האפיה.
  5. מסדרים את המאפים על תבנית עם נייר אפיה ומושחים בשמן זית בנדיבות.
  6. מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים כ12-15 דקות עד הזהבה של הבצק מכל צדדיו. רצוי לזלף עוד מעט שמן זית על המאפים עם צאתם לוהטים מהתנור.

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
מהר לפני שייגמר - שסק
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!