מרק כתום אסייתי עם ג'ינג'ר כוסברה וים של תוספות ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

מרק כתום אסייתי עם ג'ינג'ר כוסברה וים של תוספות

מרק כתום אסייתי

מרק כתום אסייתי עשיר בירקות כתומים, גי'נג'ר וכוסברה, מתובל בעדינות בחלב קוקוס. טבעוני, ללא גלוטן. את כל השפע הזה מכינים בעשרים דקות גג. עוד חצי שעה על האש ואתם נהנים ממרק כתום לוהט, עם ים של תוספות.

מרק כתום הוא מהמרקים הקלאסיים. אין מאמא שאין באמתחתה מתכון אחד לפחות למרק הזה. זהו מרק בטוח. מנצח. ילדים ומבוגרים כאחד יתענגו ממנו. ולא פחות חשוב, הוא כלום הכנה. מתאים בול למי שצריכ.ה לתקתק ארוחה רגע לפני שהילדים חוזרים מהגן/בית ספר מורעבים.

ומה עוד? הוא סופר בריא (מישהו אמר בטא קרוטן וויטמין A?) ואם רוצים אותו עוד יותר בריא אפשר לזרוק פנימה איזה כוס עדשים כתומות והופה, גם חלבון קיבלנו.

 

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

 

על פניו זהו מרק קרם פשוט ומשעמם, אך מספיקה מחשבה יצירתית קטנה כדי להפכו למרק שוס שכולם יטרפו. אז מה עושים? ממלאים את הסל בשפע של ירקות כתומים. אני אוהבת שיש לפחות שלושה סוגים ומעדיפה שכמחצית הכמות תהיה בטטות והשאר גזר ואיזשהו סוג של דלעת. כך המרקם והמתיקות הם אידיאליים בעיני. מתחילים באידוי הבצל או הכרישה עם מעט שמן זית, מוסיפים ג'ינג'ר ושום, ירקות כתומים וממשיכים לאדות על שמן זית עוד כעשר דקות. אידוי זה, ללא מים ירכך את הירקות וירכז את טעמם. רק לאחר מכן מגיע שלב הוספת הנוזלים.

והכי כיף? להשאיר את המרק בסיסי ובהגשה להוסיף מלא מלא תוספות. כל אחד ומה שהוא אוהב. לדוגמה: כוסברה טריה קצוצה, שמן שומשום, צ'ילי גרוס, זרעי דלעת או חמניה ואפילו (השם תרחם) שקדי מרק צהבהבים ופריכים. יושבים מול הקמין, טובלים לחם איכותי ומרגישים חורף.

לעוד מרקי חורף מנחמים הכנסו למרק וישיסואז מקומי או מרק תאילנדי חריף אש וגם לצ'ורבה טורקי בחמש דקות.

 

כל תוספת מתקבלת בשמחה

מרק כתום אסייתי עם ג'ינג'ר וכוסברה וים של תוספות

מה צריך

  • 1 בצל חתוך גס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 4 בטטות בינוניות או 2 גדולות חתוכות לקוביות
  • 3 גזרים פרוסים לעיגולים
  • 1.5 כוסות דלעת (מכל סוג שיש) חתוכה לקוביות
  • 1 כוס חלב קוקוס (רצוי מסוג ארוי די בקרטון הירוק)
  • חופן כוסברה קצוצה גס
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • מים עד כיסוי

להגשה

  • חופן זרעי דלעת או חמניה קלויים על מחבת יבשה
  • חופן כוסברה קצוץ
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • צ'ילי גרוס

אפשר הכל או כלום או חלק וגם כל תוספת אחרת העולה על דעתכם.

איך מכינים מרק כתום

  • בסיר עם תחתית עבה מחממים מעט שמן זית ומיד מוסיפים לו בצל. מאדים תוך ערבוב מדי פעם עד שקיפות.
  • מוסיפים ג'ינג'ר מגורר ושום ומערבבים ומאדים עוד כדקה.
  • מוסיפים את כל הירקות למעט הכוסברה. מערבבים ומאדים ללא מים למשך כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • מוסיפים מים עד כיסוי בלבד, כוסברה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים לסיר הגיע לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות רכים ומתפרקים. מוסיפים חלב קוקוס וטוחנים לקרם חלק.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים חם עם שלל תוספות צבעוניות ומשמחות ורצוי עם לחם טרי וטוב ליד.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
מרק כתום אסיתי
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

11 תגובות

  1. היי , נשמע טעים מאוד 😋 ,
    יש לי 2 שאלות : 1. הכתומים הם ירקות קשים לחיתוך קטן , לדוגמא דלעת קשה גם לקילוף , או בטטות אשמח אם יש לך טיפ איך חותכים בקלות לקוביות ?
    2. רוצה להכין לבני מרק כייפי ובריא של כתומים אבל הוא לא אוהב שטוחנים את המרק , האם מתאים ויצא טעים להשאיר את קוביות הירקות נגיסים ולא לטחון ?

  2. וואו מתכון מדהים!! שיניתי חלב בקרם קוקוס, הוספתי קצת תפוחי אדמה לעוד קצת הסמכה מהעמילן והשידרוג שלך לגבי הצ'ילי ותוספת של זרעי דלעת קלויים היה מטורף!! המרק התחסל ברגע וכבר היה עוד ביקוש

  3. אני רוצה להשתמש רק בדלעת.
    בכמה כוסות קוביות דלעת עלי להשתמש?
    והאם ניתן להחליף את החלב קוקוס בשמנת?

    1. פשוט תחליפי בכמות של הירקות האחרים. זה מרק הכמויות מאוד מדויקות
      ולגבי השמנת אפשר. אם כי לדעתי פחות טעים ויותר כבד

  4. את מתכוונת כמו חלב קוקוס? או כמו מיץ? אם זה כמו חלב קוקוס אז כן

  5. הי,

    המתכון נראה מדהים.

    יש לי בבית קרם קוקוס אורגני 22% שומן.

    האם יכול להתאים במקום חלב קוקוס במתכון ?

    תודה מראש, ליבי.

  6. ואו איזה מרק קל ומושלם! ואיזה כיף לאכול מרק שכל פעם שאני אוכלת אותו הוא קצת שונה בגלל התוספות השונות שמתאימות לו!
    תענוג!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!