ניוקי בטטה רכים כמו ענן ברוטב עשבי תיבול ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

ניוקי בטטה רכים כמו ענן ברוטב עשבי תיבול

ניוקי בטטה טבעוני

ניוקי בטטה טבעוניים, רכים ואווריריים, קריספיים מבחוץ, רכים מבפנים. מוקפצים בשמן זית, שום ועשבי תיבול מהגינה. כל כך טעימים שסיכוי טוב שהם לא יספיקו להגיע לצלחת.

ניוקי בטטה טבעוני
את הבצק מערבבים ממש קצת. לא ללוש!

קיץ אצל נורה

הקיץ כבר פה במלוא עוזו. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שקורים פה גם בקיץ.

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 יעל נוח. יקב קסטל-רזיאל
– שלישי 2.7 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
"מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

כבר הרבה זמן שאני מתכננת להתחיל לאהוב ניוקי. יש בהם איזה קטע. חמודים כאלה, ותמיד הם אחת משתי המנות היחידות הצמחוניות במסעדות עם הרבה בשר… אבל האמת, שבדרך כלל הם פשוט לא מוצלחים. קשים מדי, דחוסים, עם טעם לוואי של עמילן תפוח אדמה.

כשהם טובים, יש לומר, הם כל כך משמחים אותי. אמאמה…. טבעוניים הם בדרך כלל לא ממש.

אז החלטתי להכין לי ניוקי בעצמי. קודם כל המרתי את תפוחי האדמה בבטטות, כי הן כתומות ומשמחות ומתוקות, שיחקתי עם הכמויות והתוספות, עם צורות ההכנה השונות והתוצאה היא ניוקי בטטה מטורף, קריספי בחוץ, נמס בפה מבפנים, והרוטב? הם כל כך טעימים בפני עצמם שפשוט הקפצתי אותם עם קצת שמן זית, שום ועשבי תיבול וזהו. מושלמים!

ניוקי בטטה טבעוני

ניוקי בטטה טבעוני

לגבי הכמויות- הבצק צריך לצאת רך ודביק. יהיה קצת קשה לעבוד איתו אבל זה מה שיבטיח את רכותם וקלילותם של הניוקים. אז זהו המתכון הבסיסי, וממנו, נסו, אלתרו וספרו איך יצא😘

2 בטטות גדולות אפויות או מבושלות בשלמותן, קלופות ומעוכות. איך אופים בטטות שלמות? ככה

לזה להוסיף: בערך כוס וחצי קמח כוסמין מלא, 2-3 כפות שמרי בירה (לא חובה, אבל מוסיף טעם גבינתי), מלח, פלפל, בערך כף שמן זית. ולמה בערך? מכיוון שאת הבצק צריך להרגיש בידיים. הוא צריך לצאת רך ודביק, אבל גודל הבטטה משתנה וגם כמות המים שבה. ולכן כמות הקמח נגזרת ממשתנים אלו ויש להוסיפו בהדרגה.

את כל זה לערבב עד לעיסה אחידה. וזהו. לא ללוש. כמה שפחות עיבוד, הניוקי יצא אוורירי ורך יותר. הלישה משחררת את הגלוטן ותהפוך את הניוקי לדחוסים וקשים יותר.

הכי טוב לתת לזה לנוח איזה רבע שעה ואז להתחיל לעבוד.

יש 2 שיטות:

המלכלכת מבטיחה משטח מקומח למדי וים של בלאגן במטבח, אך ניוקים מעוצבים ויפים יותר.

העצלנית הזלפת הניוקי עם מזלף לסיר. קל ופשוט ופחות מלכלכך אבל הניוקים יוצאים פחות יפים.

נתחיל עם המלכלכת:

מקמחים משטח עבודה. לוקחים כל פעם חתיכה מהבצק מגלגלים אותה לנקניק ארוך מקומח היטב. חותכים לחתיכות של כ1.5 ס"מ.

מרתיחים מים בסיר בינוני ומוסיפים מלח. מעבירים כל פעם חלק מהניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים למעלה. זה לוקח 2-3 דקות. אפשר לתת עוד חצי דקה בישול וזה ימצק אותם טיפה יותר.

אחרי הסיבוב הראשון כבר תדעו אם דייקתם בעיסה או לא. אם היא יוצאת מתפרקת מדי צריך להוסיף מעט קמח.

מסננים את הניוקי המבושל ומניחים בצד, לחכות לשלב השני.

האופציה העצלנית:

ממלאים מזלף (כזה של קצפת) בבצק, וחותכים ישר לתוך הסיר חתיכות באורך של כס"מ וחצי. שיטה הרבה יותר קלה, הרבה פחות מלכלכת אבל יש יותר סיכוי שהם יתפרקו לכם ככה.

ניוקי בטטה טבעוני

רגע, עוד לא סיימנו…

את הניוקי המבושל מטגנים במחבת רחבה עם מעט שמן זית עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

אם מצליחים להתאפק ולא לנשנש הכל תוך כדי, מומלץ להוסיף רוטב שמן זית, שום ועשבי תיבול. אני השתמשתי בכל מה שיש לי בגינה: מרווה, לבנדר, רוזמרין, אזוב. וכמובן מלח ופלפל.

בשבוע שעבר אגב, קיבלתי בסל הירקות השבועי של חוות שער הגן הנפלאים צרור ענק של עלי מלוח, הוספתי גם אותם, והם יצאו קריספיים וטעימים להפליא.

שורה תחתונה, תנו ליצירתיות שלכם דרור והכינו ניוקי המון.

ניוקי בטטה טבעוני

קיץ אצל נורה

הקיץ כבר פה במלוא עוזו. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שקורים פה גם בקיץ.

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 יעל נוח. יקב קסטל-רזיאל
– שלישי 2.7 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
"מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

ניוקי בטטה טבעוניים ברוטב עשבי תיבול

מה צריך

  • 2-3 בטטות בינוניות צלויות בשלמותן בתנור כמו פה למשל או מאודות בשלמותן
  • 1-1.5 כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר)
  • 2-3 כפות שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף)
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • כף שמן זית

לרוטב שמן זית ועשבי תיבול

  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס דחוסה בעשבי תיבול: מרוה, רוזמרין, לבנדר, אזוב, טימין. מה שיש.
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • 1-2 שיני שום פרוסות דק

מה עושים

  1. מועכים את הבטטות בקערה ומוסיפים בהדרגה את הקמח. תתחילו מכוס, תערבבו ותראו אם צריך עוד. מוסיפים את כל רכיבי הניוקי. מערבבים ממש קצת. לא ללוש! התערובת צריכה להיות לחה ודביקה אבל יציבה.
  2. מעבירים את הניוקי לבישול בסיר מלא מים רותחים לפי אחת השיטות המפורטות למעלה. כשהניוקי צפים מוציאים אותם בעזרת כף רשת ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, שיני שום, מלח ופלפל. מקפיצים דקה שתיים. מוציאים ןומניחים בצד.
  4. באותה מחבת מקפיצים את הניוקי המבושלים עד שהם קריספיים וזהובים מעט מכל הצדדים. מחזירים את רוטב עשבי התיבול ומקפיצים עוד כמה שניות יחד.
  5. מגישים.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
ניוקי בטטה טבעוניים ברוטב שמן זית ועשבי תיבול
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

12 תגובות

  1. הכנתי פעם ראשונה.מחכה לסיום בישול במי מלח והקפצה.תודה רבה מקסימה

  2. הכנו לארוחת החג בראש השנה, יצא מעולה. אכן השיטה המלכלכת , מלכלכת אבל טעים טעים. תודה על מתכון מפורט ומוצלח.

  3. הכנתי ויצא מדהים ממש! מתכון ממש פשוט,לא חשבתי שניוקי זה כזה קליל ונחמד(חוץ מזה שכל השיש מקומח ועדיין לא מצאתי שיטה קלה לנקות את הבלאגן הזה)
    אם אני רוצה להכין כמות ולהקפיא את חושבת שכדאי להקפיא לפני בישול או אחרי?

      1. היי.
        האם אפשר במקום קמח כוסמין לשים קמח עדשים/חומוס אורגני.

    1. הכנתי פעם ראשונה.מחכה לסיום בישול במי מלח והקפצה.תודה רבה מקסימה

  4. איזה כיף נורה! חיפשתי מתכון ככה בגוגל ויצאת את!!!!
    הכי כיף לעקוב אחריך המטבח
    לדמיין אותך שם מול החלון
    אשוב לעדכן איך יצא… יאמי.

  5. הכנתי לארוחת שישי חגיגית. הוספתי שעועית ירוקה ועגבניות שרי ויצא מדהים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!