סלט חורף ירוק צבעוני ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

סלט חורף ירוק צבעוני

סלט חורף ירוק

אלף גוונים של ירוק. לכל רוחב העין. כך אני יודעת שהגיע החורף באמת. איך יכול צבע אחד להיות כל כך צבעוני? זה נכון גם נהיה קררררר פתאום, וערפילי בערב, ושלושה ימים של גשם בלתי פוסק, אולי גם הם רומזים על כך. ומרבדים מרבדים של ירוקים. ואין כיף מלצאת החוצה לגינה, לקטוף מכל הבא ליד, לאסוף עוד כמה מרכיבים וליצור סלט מושלם באלף גוונים של ירוק.

 

סלט חורף ירוק

בילדותי בקיבוץ סימני החורף היו נעליים חדשות לכל הילדים. כחולות לבנים, אדומות לבנות. אני תמיד רציתי כחולות, כמו של הבנים, מעיל דובון מסורבל, ריח של תפוזים בכיתה סגורה, תנורי נפט בבית הילדים, עליהם היינו סוגרים את שקיות האוכל שלנו לפני שיצאנו לביצפר, מגפי גומי בהם בצבצנו בשלוליות, ושוקו חם עם קרום. כן כן… הקרום הידוע לשמצה בקרב כל יוצאי קיבוץ באשר הם.

ועכשיו עם הילדים, סימני החורף חוזרים עם משב של רוח קרה ונוסטלגית. מייבשים את הגרביים הרטובות ליד הקמין, ריח של תפוזים בחלל הבית, מגפי גומי מבצבצים בשלוליות. כמה כיף שיש דברים שלא משתנים.

סלט חורף ירוק
פרחי באקצ'וי

אבל הגינה משתנה. כל יום נראית קצת אחרת, כל עונה משנה את פניה לחלוטין. יוצאת בבוקר ומרבד של ירוק מסמא את עיני, שעוד לא התרגלו לשמש, אחרי כמה ימים שהסתתרה לה.

סלט חורף ירוק

קצת קשה לי לרשום מתכון לסלט. סלט בעיני צריך להיות אינטואיטיבי. מה שיש בגינה, מה שמוצאים במקרר, ויאללה בלאגן. אבל את הסלט הזה הכנתי לי לפני כמה ימים, בליבי ציפיה לרגע נעים של בריאות ואושר מהגינה. ואז בא הבן יקיר לי, וחיסל לי את כל הקערה. "וואו אמא, מה שמת ברוטב? הסלט הזה טעים בטירוף"

נו, היתה לי ברירה?

אז מה מיוחד בסלט הזה? גאונותו בפשטותו. הוא מכיל שילוב מושלם של עלים פריכים עם ירקות נגיסים עונתיים, זרעים קלויים שמוסיפים לארומה ואבוקדו שעוטף את הכל במעין סמיכות נעימה והופך את הרוטב מפשוט לגאוני.

רוצים להנות מכל הטוב הזה של החורף בלי לנקוף אצבע? מוזמנים לארוחת חורף מפנקת מהגינה והיער היישר לצלחת, ממש ביום ההיפוך החורפי ה-21.12.18, רגע לפני הלילה הכי ארוך. כל הפרטים על הארוחה פה. וגם ההרשמה.

סלט חורף ירוק
צילום: עודד קיט

ואפשר להכין עוד מלא דברים עם כל גווני הירוק הזה. למשל לביבות חוביזה וגדילן מטורפות, או מאפה שמרים ממולא בירוקי חורף וגם מרק חרירה מנחם ומחמם.

הכי חשוב – צאו החוצה. העונה היפה הזו כל כך קצרה.

קיץ אצל נורה

הקיץ כבר פה במלוא עוזו. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שקורים פה גם בקיץ.

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 יעל נוח. יקב קסטל-רזיאל
– שלישי 2.7 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
"מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

סלט חורף ירוק צבעוני

מהגינה

  • חצי צרור טאטסוי ואפשר גם באקצ'וי צעיר
  • חצי צרור מיזונה
  • שליש צרור עלי חרדל
  • חופן עלי רוקט
  • חצי ראש חסה
  • 1 אבוקדו בשל אבל לא מדי קלוף ופרוס לחצאי עיגולים
  • 3-4 צנוניות קטנות פרוסות דק
  • 1 שומר צעיר חצוי לאורך ופרוס דק
  • 1/3 כוס זרעי חמניה/שקדים קלויים על מחבת יבשה

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית סומאק
  • אופציונלי: 1/3 כוס מיץ מתפוז סחוט

מכינים סלט

  1. בקערה גדולה ורחבה קורעים את העלים. אם שטפתם שווה להשקיע וליבש אותם כדי שיישארו פריכים וטעימים.
  2. מוסיפים אבוקדו, צנונית, שומר וזרעים קלויים.
  3. מערבבים את הרוטב בצנצנת ומוסיפים ממש לפני ההגשה. האבוקדו מעט יתמוסס לתוך הרוטב ויסמיך אותו. וזהו סוד הקסם כולו. שימו לב, לא מערבבים את האבוקדו עם הרוטב, הוא יתערבב מעצמו בתוך הסלט וישלים את המרקם של הרוטב.

הארות

  • אפשר ורצוי לשחק עם מרכיבי הסלט. מה שיש בגינה או במקרר, רק שיהיה טרי.
  • תמיד כדאי להוציא את הירקות והירוקים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני, כדי שלא יהיו קרים מדי, ויגיעו לסלט עם מקסימום טעם.

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
סלט חורף ירוק צבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

6 תגובות

  1. נשמע מעניין ונראה טעים.
    האם מיץ התפוזים ברוטב הוא תחליף למיץ הלימון או כתוספת (ואם כתוספת אז האם הרוטב לא יוצא דליל מדי?)
    ושאלה נוספת:
    האם ללא האבוקדו עדיין הרוטב יהיה טוב מספיק או שלוותר על הניסיונות מראש? (לאלו שלרוע מזלם נאסר עליהם לאכול את הפרי המדהים הזה)

    1. אין בעיה להשמיט את האבוקדו אם אין ברירה. זה לא ייפגם בטעם כמובן.
      לגבי הרוטב – גם וגם. בכל מקרה יש לשים מהרוטב בהדרגה כדי לא להציף את הסלט.

    2. למה לא לאכול אבוקדו??? זה שומן בריא ושלך מינרלים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!