סלט ליקוטים צבעוני ופרחוני של סוף החורף ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

סלט ליקוטים צבעוני ופרחוני של סוף החורף

סלט ליקוט חורף פרחי חרדל וכליל החורש, שקדים ירוקים

יוצאים לסיור ליקוט, מלקטים עלי ופרחי בר יפים למאכל, מכניסים הכל לקערה גדולה ונהנים מסלט טעים בטירוף, בריא ומלא בכל הקסם שהחורף מזמן.

סוף החורף כבר מורגש, וזהו הזמן לצאת החוצה, רגע לפני שהכל מתייבש וללקט לעצמכם סלט ליקוטים, צבעוני ופרחוני, מלא בשפע חורפי מהטבע.

סלט ליקוטי חורף. עלים ירוקים פריכים ומרעננים, פרחי חרדל חרפרפים, פרחי כליל החורש מהממים בורוד ומתוקים, שקדים ירוקים חמצמצים וקריספיים. והכל טרי, מקומי, עונתי ומפוצץ בריאות.

הסלט הזה הוא פשוט פשוט. יש בו שלל מרקמים, צבעים וטעמים וכל כולו אומר בריאות.

על הירוקים אחראים הרוקט, סלק הבר, החוביזה, גרגיר הנחלים ועלי חרדל. בתחום הצהוב תמצאו את פרחי החרדל בחריפות עדינה. על הורוד המהמם אחראים פרחי כליל החורש המתקתקים ועל הקראנצ'יות – שקדים ירוקים חדשים.

פרחי כליל החורש

 

אפשר לגוון ולקטוף מכל מה שיש בסביבתכם (ואתם מכירים כאכיל. לא לקטוף עלים לא מוכרים, הם עלולים להיות רעילים). אם אין ידכם משגת פרחי בר למאכל תוכלו להנות מפרחים מתורבתים כאמנון ותמר או מנטור. ניתן להוסיף גם עלי באק צ'וי צעירים, מנגולד, תרד ועוד ועוד. אל תתקבעו על הרכב מסוים, רק שמרו על שלושת העקרונות: מקומי, עונתי וצבעוני.

את השקדים הירוקים מומלץ לפרוס דק ולהוסיף כמו שהם, או לקלות אותם עם מעט שמן זית במחבת.

הסלט הזה אמנם פשוט, אך הוא מהמם ביופיו ועל כן מתאים לארוחה חגיגית – אולי אפילו לליל הסדר הקרב ובא.

אז אל תשבו בבית. צאו החוצה. תהנו משארית החורף שבורחת לנו במהירות, הכינו לכם בצלחת חגיגת פריחה ואביב.

סלט ליקוטים פרחי חרדל וכליל החורש, שקדים ירוקים

לעוד סלטים הכנסו גם ל: סלט עגבניות קיצי חריף ומרענן, סלט אטריות שעועית מלא הפתעות

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

סלט ליקוטים צבעוני ופרחוני של סוף החורף

  • עלים מלוקטים: מנגולד, תרד בר, תרד טורקי, תרד ניוזילנדי, רוקט, חרדל, חוביזה, גרגיר נחלים ועוד.
  • חופן שקדים ירוקים ישר מהעץ
  • חופן פרחי כליל החורש
  • חופן פרחי חרדל
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • לימון

מה עושים

  1. שוטפים או מנקים את העלים המלוקטים.
  2. קורעים את העלים לקערה רחבה. מוסיפים פרחים.
  3. פורסים את השקדים הירוקים. ניתן להקפיץ אותם קלות במחבת עם מעט שמן זית ואפשר לצרפת גם כך, טריים.
  4. מתבלים במלח, שמן זית ולימון. מערבבים העדינות ואוכלים טרי.

הארות

  • ליקוט הוא דרך נהדרת להתחבר לטבע הסובב אותנו אך יש לקטוף אך ורק מה שמכירים. רצוי להצטרף לסיור ליקוט או לאדם המכיר היטב את השטח.
  • ישנם צמחי בר הנמצאים בסכנת הכחדה כמו האזוב ועל כן יש להימנע ככל האפשר מלקטוף אותם, ואם כן, אז רק עלים ספורים מכל שיח. בכל מקרה אין לקטוף שיח שלם או כמות מסחרית.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
סלט ליקוטים של סוף החורף
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
זמן כולל
דירוג
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!