סלט פנצנלה מקומי טבעוני ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

סלט פנצנלה מקומי טבעוני

סלט פנצנלה מקומי טבעוני

סלט פנצנלה הוא ממשפחת הסלטים שהם ארוחה. ירקות קיץ בשיאם, מעט לחם מאתמול, צלפים וזיתים, בזיליקום טרי ופטה שקדים משובחת. חמש דקות של הכנה, בלי לעמוד יותר מדי במטבח, מה עוד נבקש בקיץ הזה?

סלט פנצנלה מקומי טבעוני

סלט פנצנלה מגיע במקור מהעיר פירנצה שבטוסקנה. לכל תרבות יש את סלט השאריות שלה וכך הוא סלט הפנצנלה עבור הטוסקנים. בעבר נודע הסלט כסלט בצל ולחם, לאחר מכן נפוצו גירסאות שלו כסלט מלפפונים ובצל ורק בשנות ה-20 של המאה ה-20 נוספו העגבניות. 

זהו סלט פשוט, של עניים. לא הוד לו ולא הדר. ירקות העונה, לחם ישן וזהו. את הסלט מתבלים בשמן זית ובחומץ והלחם נרטב ממיצי הסלט. 

הפנצנלה שלפניכם הוא סלט קיצי להפליא. יש בו מלפפונים (או במקרה הזה פאקוסים), עגבניות, שרי תמר, בצל סגול, זיתים וצלפים שנכבשו מהשיחים המקומיים, בזיליקום, שאריות החלה של שבת שנקלו מעט בטוסטר, שמן זית מעשה בית וחומץ בלסמי. מלח, פלפל גרוס טרי ו"פטה" שקדים טבעונית. 

סלט פנצנלה מקומי טבעוני

הפאקוסים ושאר הירקות המשובחים כרגיל מחוות שער הגן המופלאים. כל כך אוהבת את הקשר הישיר עם החקלאים שמגדלים את האוכל שלי 🙂

את הפטה ניתן להחליף במוצרלה או פטה מחלב כבשים או להשמיטה כליל. 

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

ארוחה קלילה ומושלמת לימים החמים של הקיץ. 

עוד סלטים קיציים ומרעננים: סלט אטריות שעועית ומנגו עוקצני, סלט פפאיה ירוקה, סלט עגבניות קיצי.

[Therecipe]

סלט פנצנלה מקומי טבעוני

מה צריך?

  • 3 פאקוסים
  • 2 עגבניות בשלות וקשות
  • חופן עגבניות שרי תמר
  • חצי בצל סגול פרוס דק
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • חופן צלפים (הכי טעים תוצרת בית)
  • בערך כוס או פחות שאריות לחם ישן קלוי מעט
  • כחצי כוס פטה שקדים
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי/חומץ שרי/חומץ יין
  • מלח ופלפל גרוס טרי

פטה שקדים טבעונית, יש המון מתכונים ברשת. אני מכינה מתוך האתר של לא על החסה לבדה ומשמיטה את השום.

מה עושים

חותכים את הירקות גס, מוסיפים חתיכות לחם וגבינה, מתבלים ומערבבים הכל בקערה. וזהו. אשכרה זהו.

 

בתיאבון!

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
סלט פנצנלה מקומי טבעוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

2 תגובות

  1. תודה רבה 🙂 שימי לב שבסוף רשימת המצרכים במתכון יש קישור למתכון לפטה שקדים נהדרת.

  2. איך עושים "פטה" שקדים?

    האתר נפלא מלא ברעיונות ועושה חשק להכנס למטבח ולהכין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!