סום טאם - סלט פפאיה ירוקה תאילנדי אביבי ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

סום טאם – סלט פפאיה ירוקה תאילנדי אביבי

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי טבעוני

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי הוא אחד התענוגות האמיתיים בחיים. הוא פשוט להכנה ועם זאת לא טריוויאלי, משלב חמיצות טבעית, עם מתיקות וחריפות מעקצצת, פפאיה קראנצ'ית ופלפלים אדומים לוהטים, בוטנים קלויים מלוחים ורוטב מושלם ומאוזן שנותן לסלט מעט מתיקות וטעמים שמחזירים לאותו חופש על האי בתאילנד.

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי טבעוני

זהו, האביב כבר בשיאו, חילופי מזג אויר משוגעים והתחממות הדרגתית. זה בדיוק הזמן שמתחיל לדגדג לי אוכל מהיר ומרענן, כמו הסלט הזה.

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי טבעוני
במזרח נפוץ מאוד השימוש בפירות טרופיים במצבם הבוסרי. אם זה המנגו הירוק המשמש להכנת חמוצים ותיבול בהודו, בננות ירוקות מטוגנות המשתלבות במאכלי קארי או הפפאיה שנאכלת בעודה ירוקה וחמצמצה.
המטבח התאילנדי הוא מטבח של ארצות החום. המנות מוקפצות קצרות ואינן מתבשלות בישול ארוך, או מוגשות טריות ללא כל בישול. השילוב של חריפות עם חמיצות ומתיקות מאוזנות מאפיין הרבה מהרטבים התאילנדים. שלא כמו רבים מדוכני האוכל המהיר הנפוצים בארצנו, אין שימוש ברטבים מתועשים עתירי חומרי שימור וטעמי לוואי, אלא רטבים טריים מחומרי גלם מקומיים.

במקור ברבים מהרטבים יש שימוש ברוטב דגים (נאם פלא) ובסוכר דקלים. כאן החלפתי את רוטב הדגים ברוטב סויה איכותי ואת סוכר הדקלים בסוכר קנים. בחנויות המתמחות ניתן להשיג רוטב "דגים" טבעוני המבוסס על פטריות ואצות.

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי
את הפפאיה הירוקה למחצה קיבלתי מחוות שער הגן, שם היא גדלה בחממת הפאפאתות. לגובה צומחות הפפאיות ועל האדמה משתרעים להם התותים. בסלט זה נעשה שימוש בפפאיה ירוקה או בשלה למחצה בלבד, לא בפפאיה בשלה לחלוטין, כך נבטיח מרקם קראנצ'י וטעמים חמצמצים. את הפפאיה יש לחתוך לגפרורים דקיקים עד כמה שניתן, ניתן להשתמש בקולפן ג'וליאנים או במנדולינה או לחתוך ביד, מה שנוח, העיקר שיהיה דק. לאחר החיתוך יש למעוך מעט את הפפאיה. ניתן להשתמש במכתש ועלי, או להכניס לשקית ניילון ולדפוק עם העלי, כך לפי שיטתו של עז תלם בסרטון הזה. אפשר לחתוך את הפפאיה כמה שעות לפני ההגשה ולאפסן במקרר בקופסה סגורה, לקראת הארוחה רק להוסיף את שאר הרכיבים והרוטב ולערבב.

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי טבעוני

לפפאיה הוספתי פלפל צ'ילי אדום טרי, כוסברה טריה, פולי אדממה ובוטנים קלויים מלוחים מעט. את האדממה ניתן להחליף בשעועית ירוקה טריה או בפול ירוק בעונתו. יש לחלוט קצרות את האדממה או הפול, את השעועית ניתן להשאיר בטריותה.

לעוד סלטים אסייתים נסו את סלט אטריות האורז והטופו הזה או סלט אטריות הזכוכית והמנגו הזה.

אם הכנתם, צלמו ותייגו אותי באינסטגרם @nuracooking ובכלל אתם מוזמנים לעקוב אחריי גם באינסטגרם, כיף שם 🙂

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי

סום טאם – סלט פפאיה ירוקה תאילנדי

לסלט

  • 1 פפאיה ירוקה או בשלה למחצה בינונית
  • 1 כוס פולי אדממה/פול ירוק/שעועית ירוקה
  • 5 עגבניות שרי חצויות
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים
  • חופן כוסברה קצוצה

לרוטב

  • 1/2 כוס מיץ ליים/לימון
  • 1/2 כף סוכר קנים/דקלים
  • 1 כפית משחת ג׳ינג׳ר שום או: 1 שן שום ו-1 ס"מ ג'ינג'ר טרי כתושים
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי

מה עושים

  1. קולפים את הפפאיה ומרוקנים אותה מהגרעינים. חותכים לגפרורים דקיקים.
  2. מכניסים את גפרורי הפפאיה לשקית ניילון וכותשים בעזרת עלי או תחתית עבה של כוס על מנת לרכך אותם מעט. ניתן לחתוך כמה שעות לפני ההכנה ולשמור בקופסה במקרר.
  3. חולטים את האדממה לדקה במי מלח, מסננים ומקלפים. אם משתמשים בפול ירוק יש לקלף ולחלוט לדקה במי מלח ולסנן.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל רכיבי הרוטב.
  5. לפני ההגשה מערבבים את כל רכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

 

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
סום טאם סלט פפאיה ירוקה תאילנדי
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

תגובה אחת

  1. האם אפשר להכין את הקובה הצימחונית מראש ולהקפיא?
    או לשנות מילוי כדי להקפיא?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!