עוגת בננות שוקולד טבעונית הכי קלה והכי טעימה בעולם ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

עוגת בננות שוקולד טבעונית הכי קלה והכי טעימה בעולם

עוגת בננות ושוקולד טבעונית

תענוגות של חורף… עוגת בננות ושוקולד טבעונית, מתכון קליל שמכינים בחמש דקות. אפשר בתבנית אינגליש קייק ואפשר בתבנית מאפינס (יוצאים 15 מאפינס). קמח כוסמין מלא או 70%, סוכר קנים, בננות ושוקולד מריר איכותי. עוגה ללא רגשות אשמה (כמעט), שכיף לתת לילדים.

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

הגשם מטפטף לו בחוץ ופה בבית, הקמין מפיץ חום נעים נעים. יוצאת לרגע החוצה לנשום אויר קר ספוג בניחוחות של הודו. השילוב הזה של אויר רטוב מגשם עם ריח הקמינים פה במושב זורק אותי ישר לכפר קטן בהימליה ההודית בשם קאתי. התכנון היה לעלות לאיזה קרחון בהרים בחבל קומהון שבמדינת אוטארקאנד, אבל קצת הקדמנו בעונה וגשם בלתי פוסק מבורך וקרררר ירד עלינו. חוסם את המשך השביל החלקלק. אז נשארנו בכפר, בבית עץ קטן, עם קמין עצים מעשן. חשבנו להמשיך בדרך ביום למחרת אך מצאנו את עצמנו נשארים שבוע. מלא יוגה, כמויות אדירות של צ׳אי ושקט אינסופי פשוט הפכו את העזיבה לבלתי אפשרית. כל יום ירדנו לכפר לדהאבה הקטנה. דהאבה היא מסעדת פועלים בהודו. מקום של מפגש. שם על ארוחה בסיסית של אורז, דאל וסבג'י (ירקות) ומלא מלא צ'אי, פגשנו את אנשי הכפר. שוחחנו בבליל של אנגלית ומעט הינדי, ובעיקר עם העיניים. מקומיים סקרניים שמעולם לא פגשו תיירים לפנינו, באים. מביטים. נוגעים. האם אתם אמיתיים? אמיתיים לגמרי ענינו להם בעינינו. ואתם? נעים לכם פה בין שדות האמרנט והשלג? הם מחייכים בפה מלא שיניים מפתיעות בלובנן. "טיקה, טיקה" הם עונים לנו "טוב" בהינדי.

אז עכשיו בבית, עם הקמין החדש, ניחוחות של עוגת בננות מכריחים אותי לגרסה ביתית של שוקוצ׳אי מפנק, שיהיה מה לתת לילדים כשיחזרו מהגן:-)

לעוד מתכוני עוגות חורף נסו את טארט השקדים ותותים הזה או את עוגת התפוזים הנהדרת הזאת.

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

עוגת בננות שוקולד טבעונית

רטובים

  • חצי כוס סוכר קנים/חום דמררה
  • חצי כוס שמן נייטרלי (קנולה/זרעי ענבים)
  • 2 בננות בשלות מאוד מעוכות
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

יבשים

  • 11/4 כוס קמח כוסמין
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 75 ג׳ שוקולד מריר קצוץ גס
  • 1 כף חומץ תפוחים/מיץ לימון

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים הרטובים.
  3. מוסיפים את כל היבשים למעט החומץ והשוקולד. מערבבים רק עד לאיחוד הבלילה.
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ וחומץ ומערבבים עד איחוד בלבד.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כחצי שעה ב-180 מעלות. לצנן בחוץ. אם מכינים בתבנית מאפינס: ממלאים עד 2/3 הגובה. אופים 15 דקות.

הערות:

  • מטרת החומץ היא לאוורר את העוגה וטעמו או ריחו אינם מורגשים. אם אין ניתן להחליף בלימון. מיד לאחר הכנסתו יש להכניס את העוגה לתנור כי הריאקציה הכימית בין החומץ לסודה מתרחשת ממש מהר. זו הסיבה שמוסיפים אותו אחרון.
  • ניתן להחליף את קמח הכוסמין לכל קמח אחר.
  • ניתן להחליף את השוקולד באוכמניות או פקאנים באותה כמות. כדאי להכניסן לבלילה כשהן עדיין קפואות כדי שלא יצבעו את כל הבלילה.

חורף נעים!

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
עוגת בננות ושוקולד טבעונית ושוקוצ'אי מפנק
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
41star1star1star1stargray Based on 62 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

66 תגובות

  1. יצאה עוגה מדהימה ,חבל שאי אפשר לעלות תמונה.
    לפני שהכנסתי לאפייה פיזרתי מעל סוכר וניל
    ולאחר שהעוגה נאפתה זגגתי מעל העוגה כף ממרח שקדים + כף סירופ מייפל טבעי.
    אליפות !!!!

  2. תודה רבה על המתכון! עשיתי כבר המון פעמים ובכל פעם זו הצלחה מסחררת. אני בדרכ עושה כמות כפולה ומוסיפה גם גביע רסק תפוחים לאקסטרה נימוכות
    פשוט מתכון מנצח 🏆🏆

  3. יצא מדהיםםםםםם
    הכנתי עם שמן קוקוס וקמח ללא גלוטן יצא מעולה.
    אפשר להקפיא? אחרי אפייה? ואז להפשיר בתנור?

  4. מרוב שאני מכינה את המתכון המטריף הזה הרגשתי שלא הגיוני שלא אכתוב תגובה. עוגת הבננה הכי טעימה שאכלתי, טבעוני/ לא טבעוני, לא משנה – כל פעם כל מי שאוכל ממנה מבקש את המתכון. תודה לך נורה על המתכון הטעים ברמות והפשוט להפליא הזה.

  5. ממש מוזר – העוגה יצאה לי קצת מרה בטעם. מה יכולה להיות הסיבה ? אולי צריך להוריד את כמות הסודה לשתיה, כי יש רק כוס ורבע קמח ?

  6. מתכון מעולה !!!
    בדר"כ העוגות שאני מנסה לאפות, לא יוצאות בכלל טעימות ואם בכלל גם אפשר לקרוא להן עוגות. אבל המתכון הזה, פשוו מדהים, תודה לך!!
    הכנתי כבר כמה פעמים ועכשיו מחכה לאחת בדרך שתצא כבר 😍😍
    כמובן שאני הטבעונית היחידה גם כן, אבל כולם אהבו ולא הרגישו הבדל.

  7. הי נורה, האם אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפ והאם מתאים לאפייה בתבנית שקעים / מאפינס?

      1. עוגה נהדרת, שכל הבננות הבשלות שלנו בשנים האחרונות מצאו את דרכן אליה. אני מכינה גם גרסה לא טבעונית עם ביצה אחת ובלי החומץ והסודה לשתייה. שתיהן מעולות. תודה רבה!

  8. תודה רבה!!!
    מתכון מעולה! העוגות יצאו נימוחות, רכות ואווריריות!!
    הכפלתי כמויות.. השתמשתי בקמח כוסמין
    הורדתי חצי מהסוכר.. הבננות מתוקות לי מספיק..
    הכפלתי קינמוןןן כי קינמון מוסיף המון..
    והשתמשתי בחצי שמן זית איכותי וחצי שמן קוקוס
    לקישוט פיזרתי שקדים פרוסים ואחרי האפיה מרחתי מייפל..
    יצא מדהים!!!
    פעם ראשונה שככה מצליחה ל עוגה…

  9. טעימים ברמות ממש.
    כל כך קל להכנה
    ומחומרים שתמיד בבית.
    כל הפלוסים

  10. תודה רבה
    הכנתי כמאפינס
    מעולים כל כך
    מתאים לכולנו אחרי ארוחה בשרית, לצמחונים, ולטבעוניים

  11. יצא לי עוגה ממש שטוחה הרבה יותר מדי מתוקה……
    ועשיתי בול כמו במתכון

    1. מאוד קשה לדעת מהתגובה מה השתבש. ככל הנראה לא הכל היה בדיוק בדיוק לפי המתכון וסדר הפעולות (שהן לא פחות חשובות ואף יותר מרשימת הרכיבים).
      יכול להיות גם איזשהי בעיה בתנור, או תבנית לא מוצלחת. באמת שיש המון דברים שמשפיעים על הצלחת עוגה 🤷
      לגבי המתיקות זה עניין של טעם. אני אוהבת אותה ככה בדיוק.

    2. בדיוק, גם לי, המתכון לא מדויק,
      חבל שלא ראיתי התגובות קודם

      1. וואהו תודה רבה.
        איזה מתכון פשוט ומעולה.
        נלחצתי מהחומץ אבל אכן לא מרגישים את הטעם שלו .
        העוגה גבוהה ומרשימה והכי חשוב טעימה.

  12. אוקיי וואו.
    יש איזו עוגת בננה שוקולד שאני כל הזמן קונה מאיזו מאפייה כי היא האהובה עליי.
    והמתכון הזה פשוט זהה לה בטעם (טעם שלא היה לי מושג איך לחקות) רק הרבה יותר טעים! והעוגה ככ נימוחה וטעימה כשהיא עוד חמימה מהתנור.
    אני באמת אף פעם לא הייתי מרוצה ככה מעוגה שהכנתי.
    אני הוספתי איזו חצי כפית קקאו כדי לתת לה צבע שחום יותר כי לא היה לי סוכר חום, וגם כדי לתת גוון אחורי קצת שוקולדי ויצא נהדר.
    חייבת להודות שהתבלבלתי לרגע עם ה11/4 כוס קמח
    בקיצור תודה לך על מתכון מדהים❤

  13. מתכון מושלםםםםםם עשיתי עם שליש כוס מייפל ועוד בננה במקום סוכר חצי מכמות הקמח, קמח כוסמין מלא וחצי כמות כוסמין לבן ויצא פלאפי, נימוח וטעיםםםםם
    פשוט מהיר וטעים תודה רבה רבה

    1. המתכון מדויק להפליא. ראה רוב התגובות למטה. אם משהו השתבש, צריך לבדוק מהו, לא לזרוק סתם תגובות

  14. מתכון מנצח!! המרקם מושלם והעוגה כל כך קלה להכנה. אני לא אופה בדרך כלל, אבל את העוגה הזו הכנתי פעמיים והגשתי לצד רוטב שוקולד חם. גרף מחמאות בלי סוף.

  15. היי! דבר ראשון מתכון מעולה, מכינה אותו כעוגה כבר כמה פעמים והוא גורף מחמאות רבות

    היום הכנתי אותו כמאפינס, מדויק לפי הכללים שלך וכשהוצאתי אותם הם היו תפוחים יפה אך נראו מעט מימיים בפנים, וכעבור כמה דקות נפלו. מה זה יכול להיות?
    (השתמשתי בכוסמין מלא)

    תודה ❤️

      1. תודה רבה
        הכנתי כמאפינס
        מעולים כל כך
        מתאים לכולנו אחרי ארוחה בשרית, לצמחונים, ולטבעוניים

  16. פשוט עוגה מעולה❣הצליח ממש
    תודה רבה על מתכון נפלא
    הוספתי גם חמוציות, יצא מושלם.

  17. החלפתי במקום שוקולד אגוזי מלך קצוצים, יצא מדהים! בטוח שאכין אותה שוב. תודה לך!

  18. Hi, we cut the sugar in half and it was still overly sweet but
    scrumptiously delicious!
    Is there a reason why you dont use or recommend coconut oil?

  19. הי נורה, הכנתי בגרסת מאפינס ויצא מעולה. הבוקר ניסיתי באינגליש קייק, יצאה יפה ותפוחה. אך בזמן הצינון צנחה. יודעת לומר למה?

  20. היי נורה, הכנתי אתמול עם קמח ללא גלוטן
    יצא מדהים לא פחות .
    תודה רבה לך❤

  21. פשוט מעולה!!!!! פשוט תופעה איך כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך יוצא פשוט משגע!

  22. זה המאפינס הכי טעים שאכלתי בחיי !!!
    לא מגזימה
    הכנתי כבר פעמיים כמאפינס
    והם יצאו לי כ״כ טוב וככ רכים שפשוט נמסו בפה.
    מתכון מעולה שהופך להיות הקבוע שלי
    תודה רבה

    1. איזה כיף. גם אני אוהבת את המתכון הזה ממש. וכיף שהבננות חזרו למדפים

      1. כיף שהבאת לנו מתכון מושלם כזה !!
        ואם אפשר לשאול בבקשה
        מעניין אותי לדעת מה עושה את העוגה לכ״כ רכה ואוורירית ?
        הרי אין ביצים.. אז איפה הקסם ?

        נ.ב מכינה עכשיו שוב בפעם השלישית חחח קניתי בננות במיוחד

    2. חמודה איזה תגובה כיפית! השילוב של סודה לשתיה וחומץ הוא שמייצר את האווריריות 🙂

  23. היי, האם אפשר להשתמש בקמח שבולת שועל (ללא גלוטן) או קמח אחר נטול גלוטן?

    תודה!

    1. לא ניסיתי. מאמינה ששיבולת שועל ושקדים טחונים יעבדו. כמובן שללא גלוטן אף פעם לא עובד אחד לאחד כמו גלוטן

  24. הכנתי ומאוד טעים בטעם אל ממש מתפורר, יש לך מושג למה? כן אפיתי את זה קצת יותר מידי אבל ממש קצת אז אולי בגלל זה… יש עוד רעיון לאיך לגרום לזה לא להתפורר?

      1. הכנתי עם מייפל במקום סוכר, קמח שיבולת שועל במקום כוסמין, אוכמניות במקום שוקולד והשמן – שמן קוקוס.
        יצא מצוין!!

  25. המאפינס הכי טובים ביקום!
    הכנתי מלא פעמים ותמיד היתה התנפלות ותגובות משוגעות 🙂

      1. הכנתי כמאפינס. ויצא וואו. המתכון הכי טוב שהכנתי by far למאפינס בננה!! ואנחנו אפילו לא טבעונים 🙂

      1. במתכון כתוב 11/4 מה זה אומר? 2 ו 3/4 כוסות? או טעות בכיתוב

  26. נראה מעולה נורה!

    שאלה – אם הבננות בשלות אבל לא *מאוד*, אפשר אולי לרסק אותן עם בלנדר מוט לקבל מרקם יותר אחיד?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!