עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מדהימה שאי אפשר להפסיק ליישר ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מדהימה שאי אפשר להפסיק ליישר

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת

עוגת שוקולד קוקוס קפה טבעונית מושלמת! עשירה בטעמים שוקולדיים, מרקמים שונים, ניחוח קפה איכותי מובהק, מעטה דק ופריך מלמעלה ופנים רך ונימוח, עם הפתעות שוקולדיות משמחות. 10 דקות עבודה והיא שלכם. שימו לב – מדובר בעוגה מנצחת ומעולה כל כך שלא תצליחו להפסיק ליישר אותה, אז אם אתם במקרה בהפסקת מתוקים… דלגו למתכון הבא.

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת
מושלמת ליד הקפה

פעם, בימינו הסטודנטיאליים, גרנו בבית קטן ערבי בשכונת בקעה הירושלמית. מבואה קטנה, סלון קטנטן וגלריה, חצר ענקית עם עץ תאנה וסוכת גפנים. ומטבח? ובכן, יותר כוך בעומק חצי מטר וברוחב של רבע, שבו נדחסו להם יחד מקרר, תנור, מכונת כביסה ואני. הצפיפות הולידה את הצורך במתכונים קלים ומהירים, ועם מעט כלים לשטוף בסוף. אז שמעתי על עוגיו.נט לראשונה. תופעת הבלוגים היתה אז בחיתוליה, ולא היו המון בלוגים באוויר. לנטלי המתוקה היתה קטגוריה שלמה של מתוקים לתקופת מבחנים. מתאימים לסטודנטים תפרנים, מהירים וקלים להכנה. וכך הגעתי לעוגה המושלמת הזו. היא הפכה לעוגת הבית שלנו. כל יום שישי עם הקפה והתשבצים.

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת

מאז עברו מעט מים בירדן, ושלושה ילדים מתוקים שמפריעים לי בטקס הקפה-עוגה-תשבצים של שישי בצהרים. את העוגה הזו בגרסתה המקורית הכנתי בפעם האחרונה בבוקר הולדתה של טשי, בתי השניה. בעיטה חזקה העירה אותי ב4:00 לפנות בוקר, ואחרי ציר ארוך וכואב. כשראיתי שהצירים נמשכים קמתי מהמיטה בהתרגשות ובשקט (כדי לא להעיר את האיש והילד), ועשיתי את מה שהכי מרגיע אותי בעולם – אפיתי עוגה. וזו היתה העוגה הזו. הלידה היתה פשוטה ומקסימה וביתית, וחמש דקות אחרי שטשי יצאה לעולם ישבנו כולנו עם קפה ועוגת שוקולד קפה קוקוס מושלמת. והנה, לפני שבוע חגגנו לקטנטונת הזאת חמש… והייתי חייבת, פשוט חייבת ליצור לעוגה המדהימה הזו גרסה טבעונית. והרי היא לפניכם.

ואל דאגה, ממש בקרוב. מתכון גם לעוגת היומולדת של טשי… אבל קודם כל, לכו להכין קפה.

אוהבים שוקולד? (ברור)… הנה עוד כמה מתכונים עם שוקולד: טארט שוקולד תותים, פאי שוקולד פקאן וגם שוקולד ביתי טבעוני מעולה

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת

מה צריך

רטובים

  • 120 גרם (2/3 כוס) סוכר חום כהה
  • 125 מ"ל (2/3 כוס) שמן
  • 113 גרם (או גביע אחד) רסק תפוחים לא ממותק
  • 2 כפות חמאת שקדים (או חמאת אגוזים אחרת)
  • 3 כפות אספרסו מוכן/1 כפית נס קפה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב סויה או חלב צמחי אחר לא ממותק
  • קורט מלח

יבשים

  • 112 גרם (3/4 כוס) קמח לבן (אפשר גם כוסמין לבן או 70%)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
  • 75 גרם (3/4 כוס) קוקוס
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

תוספת אחרונה – 1 כף חומץ תפוחים (או טבעי, או מיץ לימון)

לתערובת שוקולד

  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 2 כפות אספרסו/ 1 כפית נס קפה
  • 60 מ"ל (רבע כוס) חלב שקדים/סויה

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק. מכינים אספרסו.
  2. בקערה מכניסים את כל הרטובים וטורפים היטב עד המסה של הסוכר ויצירת תערובת אחידה.
  3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים קוקוס. טורפים ממש מעט עד תערובת אחידה.
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים מעט.
  5. בסיר כפול (באן מארי ממיסים שוקולד. מוסיפים חלב וקפה ומערבבים לתערובת חלקה אחידה.
  6. מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד. מערבבים לאיחוד.
  7. אל תוך התערובת שנותרה מוסיפים 1 כף חומץ ומערבבים לאיחוד. מעבירים את התערובת לתבנית ומעליה מוזגים את תערובת השוקולד. בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
  8. אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  9. נותנים לעוגה להתקרר לגמרי ורק אז פורסים ואוכלים.

הארות

  • ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן או 70%, או לשלב חצי מהכמות קמח מלא. ככל שיהיה יותר קמח מלא העוגה תצא דחוסה יותר אבל זה לא פוגם בטעם.
  • מכיוון שבעוגה אין ביצים ויש קוקוס היא מעט מתפרקת. חשוב לחתוך אותה רק כשהיא מתקררת לגמרי. ואם היא מתפרקת קצת, אז לא נורא. מי שממש חשוב לו שהעוגה לא תתפרק יכול להוסיף ביצת פשתן אחת (1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים. לערבב ולהניח בצד לחמש דקות עד ליצירת מרקם ביצתי).

 

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
עוגת שוקולד קפה קוקוס טבעונית מושלמת
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

32 תגובות

  1. שלום, נראה מתכון מדהים!
    והאם ניסית אבקת חרובים במקום קקאו?
    תודה רבה!

    1. לא ניסיתי ולא ממליצה. קודם כל ממתיקים נוזליים עובדים אחרת, כדאי לנסות מראש מתכון עם ממתיק נוזלי. לגבי החרובים, בעוגה פה אין קקאו אלא שוקולד. לא ממליצה להחליף, אבל אינני חובבת תחליפים בכללי ולחרובים יש טעם מאוד דומיננטי באופן ספציפי.

  2. שלום, נראה מתכון מדהים!
    האם אפשר להחליף את נסוכר בממתיק נוזלי? והאם ניסית אבקת חרובים במקום קקאו?
    תודה רבה!

  3. תודה על המתכון העוגה מושלמת, מזמן לא יצאה לי עוגה ככ טעימה באמת שקשה להפסיק ליישר , נצמדתי למתכון והוא מדוייק (כנ"ל לעוגת בננות שלך)

  4. תודה על מתכון מעולה. אומנם טחנתי זרעי פשתן אבל שכחתי להוסיף לבלילה לכן יצאה מתפרקת אך טעימה מאוד מאוד.
    בנוסף, תבנית אינגליש קייק מקרטון היא קטנה מידי ולכן קצת גלש לי תוך כדי אפייה.
    כמובן שאאפה אותה שוב עם התיקונים הרצויים

  5. עוגה מהממת. כבר הרבה זמן חיפשתי מתכון לשילוב קוקוס וקפה ויצא מעולה. שמתי חמאת בוטנים במקום שקדיה והכפלתי כמות ויצא מושלם. תודה על מתכון נפלא!

  6. מושלמת זו לא מילה!
    בחודש האחרון הכנתי אותה 6 פעמים!
    בכמה גרסאות ואופנים (עם קקאו, עם חרובים, עם יותר קמח מאשר קוקוס, עם טחינה, פעם אפילו שכחתי חמאת בוטנים…, בתוך מאפינס, בכמות כפולה לעוגה עם קרם.)
    תמיד הוספתי צ'יה או פשתן לפי המלצתך והתגובות מטורפות.
    בקיצור- מושלמת ממש
    תודה!

  7. הי,
    העוגה נראית ממש טובה. אני רוצה להכין אותה אבל לא הבנתי איך אדע אם היא מוכנה. פירורים לחים יכולים להיות גם כי היא לא מוכנה עדיין, לא?

  8. היי, במה היית ממליצה להמיר חמאת שקדים? בהנחה שאין לי חמאה אחרת.. טחינה גם עובד?

    1. בעיני זה יהיה בולט מדי בטעם. חמאת השקדים (שקדיה) היא יחסית נייטרלית בטעם. הכוונה פה היא כמובן לחמאת אגוזים כלשהי, לא חמאה במובן של חמאה שמורחים

  9. עוגה מושלמת! תודה רבה!!
    עשיתי קצת שינויים (רסק תפוחים ביתי, חלב שקדים ביתי ואז ללא חמאת שקדים, קמח מלא בגלל הנוזלים וכו..) לאור החוסרים והמצרכים הקיימים במטבח בשעת לילה, אבל יצא נהדר..
    נכנסת למתכונים המועדפים.. תודה רבה!

    וממליצה ממש להוסיף את זרעי הפשתן. בהחלט משדרג את המרקם

    1. וואי תודה! נהדרת! נשמע מושלם. אני משתמשת לרוב בקמח כומסין מלא ויוצא נפלא.תודה ששיתפת.

  10. האם אפשר להמיר את רסק התפוחים בביצה? ואת החלב הצמחי בחלב רגיל? תודה

    1. ההמממממ את יודעת, זה בלוג טבעוני… יש קישור בפוסט למתכון שממנו קיבלתיהשראה את יכולה לבדוק שם

  11. איזה גודל תבנית??? האם צורת התבנית תשנה למידת ההתפרקות שלה? אני רוצה לעשות עוגה גדולה להרבה אנשים

    1. עקרונית זה לאינגליש קייק. אם תשתמשי בתבנית מרובעת/מלבנית היא תצא יציבה באותה מידה אך נמוכה יותר. את יכולה לעשות כמות כפולה או כמות וחצי אם את מגדילה את התבנית

      1. תודה! עשיתי כמות כפולה והשתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק. השתמשתי בסוכר דמררה חום בהיר, יצא בסדר, הוספתי גם כף טחינה במחשבה שידביק יותר טוב. יצא טעים והאורחים אהבו אבל חושבת שיכולתי להוציא קצת לפני, החלק הבהיר יצא קצת יבש. פעם ראשונה שעשיתי עוגה טבעונית, אהבתי את המרכיבים, אעשה שוב ואשפר, תודה

  12. מתכון מדהים! כמובטח, לא הצלחתי להפסיק ליישר 🙂 את חמאת השקדים החלפתי בחמאת אגוזי לוז שהשתלבו מושלם עם טעמי הקפה והשוקולד. תודה!

    1. בסוכר חום כהה יש דביקות מסוימת. אפשר להמיר לסוכר לבןאך יש סיכוי שהעוגה תתפרק יותר. גם כך היא די רגישה

  13. הקפדתי לדייק במידות ובהוראות, מאחר וזו הפעם הראשונה שהכנתי: חייבת לומר שאפשר להוריד בכמות השמן בוודאות! מרגישים אותו וזה פשוט חבל, וכמו כן, השוקולד מאפיל על טעם הקוקוס והקפה לצערי… לכן בפעם הבאה, אפחית בשמן ובשוקולד, סהכ יצאה נימוחה.

  14. הכנתי, בהתחלה נראה היה כי הבלילה נוזלית מידי , בעיקר בגלל החלק השוקולדי, ואכן היה צורך לאפות יותר זמן, אך בסופו של דבר יצא נפלא – מרקם מעולה וטעים טעים:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!